Munduk (Bali)

Balis bedst bevarede hemmelighed

Frodig jungle, brusende vandfald, grønne risterrasser og et antal skønne indkvarteringssteder der spænder fra charmerende koloniale hollandske "summerhouses" til skønne retreats.

Munduk

Munduk er en af Balis mest indtagende bjergbyer og Balis bedst bevarede hemmelighed. Her er vandrestier i overflod, forfriskende vandfald samt et yderst behageligt og tempereret klima. De lokale siger, at turister kommer for en dag, men ender med at blive en hel uge. For udover frodige omgivelser og behagelige temperaturer, har Munduk samtidig en historie der går langt tilbage.

Arkæologiske udgravninger viser, at det lokale liv stammer helt tilbage fra et sted mellem det 10. og 14. århundrede. Og går vi 100 -150 år tilbage i tiden, var det samtidig her at hollænderne eksperimenterede med at dyrke kaffe, vanilje og kakao. I Munduk ses derfor mange tydelige arkitektoniske spor fra den hollandske kolonitid.

Munduk er placeret i 1000 meters højde tæt på de centrale søer Bratan, Buyan og Tamblingan – og området omkring Munduk byder på flere fantastisk udsigtspunkter, hvor Balis bjerge, regnskoven og havet åbenbarer sig og efterlader de fleste åndeløse.

Grundet Munduks gode jord og frugtbare klima er udbuddet af friske grøntsager her større end noget andet sted på Bali . Dette afpejler sig også ved stedets mange gode restauranter med lokal mad. Bæredygtighed og økologi er relativt udbredt og Munduk er tilmed kendt for sine gode økocaféer- og madlavningskurser.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.