Støtteprojekter

Støtteprojekter

Vi sætter stor pris på at give lidt tilbage, og derfor er vi hos Top Tours stolte af at være med til at gøre en forskel og støtte lokale projekter. Projekter med stort engagement, lokalt kendskab og hvor ildsjæle og frivillige foreninger gør en vigtig forskel.
Vi håber at vi med vores støtte, er med til at give bedre muligheder for nogle organisationer så denne samt kommende generationer får hjælp til at få deres drømme opfyldt.

Vi kan lide af gøre en forskel - og vi kan lide de mindre projekter med den direkte kontakt. Der hvor vi kan se hvor meget vores støtte hjælper, og der hvor vi kan sikre os at støtten ikke bruges på administration.


Dansk Kherwara Mission er en kristen organisation, som arbejder for piger og kvinders rettigheder i området Kherwara i det nordlige Indien. Her har de drevet et pigehjem siden 1944, og flere hundrede indiske piger har haft deres opvækst her. Pigehjemmet, kaldet ”All Saints Girls Hostel” giver fattige og udsatte piger et trygt sted at vokse op i et blomstrende fællesskab. Her får pigerne mad tre gange om dagen, skolegang, tøj på kroppen og lægehjælp. De bor på hjemmet 10 måneder om året. I disse måneder sover pigerne i sovesale, hvor de sover sammen to og to. Dette har vist sig at give pigerne en større tryghed, da det kan være hårdt at leve uden sin mor og far. Ydermere får de mindste af pigerne ved ankomst tildelt en ”didi”, en slags bonus storesøster, som har boet på hjemmet i længere tid. Denne ”søster” vil hjælpe den mindste med vasketøj, lektier og sørge for at den mindste finder sig godt til rette i de nye rammer.
Pigehjemmet har også en legeplads med gyngestativ, rutsjebane, vipper og sandkasse med god plads til leg og læring. Derudover forbindes pigehjemmets bygninger af en stor atriumgård, hvor pigerne ofte leger, hygger eller læser lektier i fællesskab.

Top Tours har været med til at støtte pigehjemmet med at få anskaffet sig en generator, da el forsyningen i Indien er meget ustabil og de har daglige udfald. De har fået tilskud til oprettelse af rensningsanlæg så pigerne har adgang til rent vand, fået renoveret køkken faciliteter og fået opsat faner til afkøling i deres sovesal, da temperaturen er over 40 grader om sommeren.

Organisation med vokseværk
De har et fantastisk pigehjem, men det kan ikke stå alene, hvis de skal leve op til deres vision om at give piger og kvinder rettigheder og uddannelse. Derfor skal de i langt højere grad sætte ind med civil-samfundsprojekter, som formår at udfordre de sociologiske rammer og styrke kvinders rettigheder i et land med store problemer indenfor dette felt. For at kunne nå hertil er de i gang med en proces fra at være en administrerende organisation til at blive en moderne nord-partner. De skal have fundet nye partnere, ansætte flere frivillige og i det hele taget opbygge kapacitet til at kunne føre nye, spændende projekter ud i livet. Det er en spændende proces og de glæder sig til at vise os resultatet!

Vil du også være med til at støtte ? Så kan du læse mere om organisationen her.

Del denne side via E-mail