Rejser til Seychellerne

Rejser til Seychellerne

Seychellerne er for mange et af de rejsemål, der hører drømmene til. Drømme om paradisiske strande, spektakulær natur og fremmed kultur. Med ø efter ø kommer du ikke nærmere et uspoleret, tropisk paradis.


Seychellerne er en unik ø-gruppe øst for det afrikanske fastland i Det Indiske Ocean. Med intet mindre end 115 små øer, er det et sandt ø-paradis. Her finder du nogle af verdens bedste strande og en eksotisk flora og fauna, der ikke findes tilsvarende andre steder.

Strandene på Seychellerne er i sig selv værd at rejse efter, hvis du er til lækker sandstrand og azurblåt hav så langt, øjet rækker. På Seychellerne ligger 6 af de 10 bedste strande i verden, og Seychellerne er således et sandt eventyr for strandelskere, der kan lide at bade, dykke, snorkle eller blot at dase på stranden, hvor du kan få tanket op på D-vitamin og god energi fra solen. De fleste af strandene på Seychellerne er omkransede af rev som gør, at strøm og bølger ikke er en risiko her, og at snorkling direkte fra stranden er en fantastisk oplevelse. Her er nemlig fyldt med smukke koraller og farverige koralfisk tæt ved kysten, og hvis du er heldig på din tur ud i vandet, dukker der måske også en havskildpadde op.

Læs mere om Seychellerne her.

Vores rejser til Seychellerne

Vores rejsemål på Seychellerne

La Digue

Et tropisk paradis kendetegnet ved en fantastisk smuk kystlinje med kridhvide strande, brudt af dramatiske klippeformationer.

Mahé Island

På Mahé står naturoplevelserne i kø, og øen byder både på frodig regnskov, fantastiske udsigtspunkter og panoramaudsigter og de mest fantastiske rev.

Praslin

Vil du opleve Valleé de Mai naturreservat, og samtidig have mulighed for at besøge to af de 10 smukkeste strande i verden? Så skal du rejse til prægtige Praslin. 

Silhouette Island

Silhouette Island er Seychellernes skjulte paradis og 3. største ø. Mød landskildpadder, snorkelparadissteder og fantastiske trekkingruter.

Hvad kan du opleve på din rejse til Seychellerne?

Hvad kan du opleve på din rejse til Seychellerne?

Oplev hovedstaden, Victoria

Flyver du til Seychellerne, lander du i lufthavnen i hovedstaden Victoria, der ligger på Seychellernes hovedø Mahé. Victoria er et mix af moderne og ældre koloniby. Byen er en af verdens mindste hovedstæder med blot 5.000 indbyggere, og det er bestemt ikke en hovedstad præget af stress og jag som andre pulserende storbymetropoler verden over. Tempoet på Seychellerne er altså noget andet, end vi kender det herhjemmefra, og man tilpasser sig hurtigt den afslappede livsstil.


Foruden at være en utrolig destination til luksus- og strandferier, er her rig mulighed for at tage på ø-hop rundt i Det Indiske Oceans smukke blå hav. Du får dermed del i både det utrolige liv som følger med vandet, men kan samtidig også jagte de fantastiske oplevelser til lands. Her finder du smukke regnskove, landskildpadder og sjældne fugle i massevis, og du kan trygt gå på opdagelse i Seychellernes rige natur, her findes nemlig ingen giftige dyr.

Seychellernes naturskønhed

Seychellerne har tropisk klima, og det er derfor varmt hele året rundt. Vandet er minimum 25 grader hele året, hvilket er endnu et grundlag for at bruge de langsomme dage på de skønne strande. Men foruden at have et dejligt undervandsliv byder Seychellerne på et bredt udvalg af aktiviteter, som eksempelvis mountainbike, dybhavsfiskeri, golfbaner og ø-hop rundt i Sainte Anne Marine National Park. En fun fact i sammenhæng med dette er, at intet mindre end 50 % af Seychellerne har status som nationalpark. Øerne i Saint Anne Marine National Park består af Cerf Island, Sainte Anne, Moyenne og flere små udflugtsøer lige ude for Mahés kyst.

Kun ca. 20 af øerne i Seychellerne er beboede, og befolkningstallet for hele landet er omkring 95.000 mennesker, hvilket ca. svarer til indbyggertallet i Silkeborg. 85 % af befolkningen er bosat på Mahé Island, som er hovedøen.

De 3 hovedøer

Mahé Island
Mahé er Seychellernes største ø og måler blot 27 x 8 km. Det er derfor hurtigt at komme fra den ene ende af øen til den anden.

Hovedparten af øens besøgende bor ved Beau Vallon Bay, som er beliggende på den nordvestlige side. Her findes masser af overnatningsmuligheder samt et godt udvalg af både restauranter, butikker og vandsportsudbydere. Stranden ved Beau Vallon Bay er flere kilometer lang og omgivet af frodige og grønne bjerge. På trods af at øen er den største og mest befolkede, er store dele af naturen på Mahé uberørt, og du kan både opleve tropisk regnskov, uforstyrrede strande og varieret bjerglandskab. Trek bl.a. til Seychellernes højeste punkt 905 meter over havet, som er beliggende i øens nationalpark.

Seychellernes hovedstad, Victoria, er beliggende på Mahé og er en af verdens mindste hovedstæder. En hyggelig by i kolonistil, hvor du kan besøge farverige markeder, museer og observere de lokales byliv.

Praslin
Praslin er den næststørse ø og ligger 45 km nord for Mahé. Du kan komme hertil med både fly og færge, som afgår dagligt. Her findes nogle af de aller bedste strande, og det kridhvide sand og silkebløde, azurblå vand skaber perfekte forhold til en ægte badeferie. Besøg bl.a. Grans Anse Paslin og Cote d'Or, som begge er fantastiske strandområder. Fra Cote d'Or har du rig mulighed for transport rundt på øen og omkringliggende øer. Kun 10 minutters sejltur væk ligger Curieuse Island, også kendt som skildpaddeøen. Her kan I bruge en dag i selskab med kæmpe store landskildpadder.

Udover strandene er den største attraktion på Praslin den UNESCO-beskyttede jungle, Vallée de Mai. Dette er en af de mest unikke naturoplevelser i Seychellerne, og her vokser bl.a. verdens største nød på coco-de-mer-palmerne.

Der findes ingen større byer på øen, men der udbydes stadig både luksushoteller og små hyggelige gæstehuse.

La Digue
La Digue er Seychellernes 4. største ø. Øen er 5 km lang og 3 km bred og bryster sig af en meget tilbagelænet levestil. Øen er perfekt for dig, der elsker at opleve i ro og mag, da her er meget få biler, og man i stedet benytter cyckler.

Også her findes der fantastiske strande og små trekkingture i den frodige natur. Men den største årsag til at besøge La Digue er stemningen. En fredfyldthed, som ikke kan beskrives, men som skal opleves. Den ro som man kan opleve i dette billedeskønne landskab, er magisk og opleves bedst, hvis man tager et ophold på øen.

Generelt om Seychellerne

Prisniveauet er ikke lavt på Seychellerne, men her findes alle former for indkvartering fra guesthouses til luksusresorts, så du kan overnatte, som komfortbehovet og budgettet tillader det.

Maden på Seychellerne udspringer af det smagfulde, kreolske køkken med masser af seafood, kokosmælk, kylling og grøntsager, der udgør en sand sanseeksplosion og får mundvandet til at løbe. Her får du nydelse for alle pengene, og de fantastiske himmerigsmundfulde fra Seychellerne er uden tvivl noget af det, du vil mindes med glæde og tage med dig hjem fra din ferie. Hvem ved – måske du kan lade dig inspirere til din egen madlavning hjemme ved komfuret?

For virkelig at opleve den fred og ro som Seychellerne byder på, kan du kombinere rejsen med en tur til pulserende Dubai.

Del denne side via E-mail