Rejser til Mauritius

Rejser til Mauritius

Mauritius handler først og fremmest om blændende sandstrande, luksuriøse resorter og selvforkælelse, men her er også noget for eventyreren og naturelskeren.


Mark Twain skrev i sin tid: "Mauritius was made first and then heaven, heaven being copied after Mauritius" – og vi forstår ham godt. Rejser til Mauritius betyder nemlig safirblåt vand, pudrede sandstrande, smukke bjerglandskaber og frugtbare plateauer med grønne sukkerrørsplantager. Altså alt det, der hører jordens paradis til. 

Mauritius ligger i Det Indiske Ocean og er den perfekte strandferie-destination. Øen bliver nemlig oftest associeret med sine mange imponerende strandområder og gennemførte luksuriøse hoteller og resorter. Udvalget af strande er stort, og de fleste ligger på listen over verdens bedste strande - hvilket ikke siger så lidt. Til trods for det er strandene meget forskellige, og det er nemt at finde noget til enhver smag både i form af trafikmængde og krav til omkringliggende restauranter og resorts. Flere af strandområderne er også oplagte til diverse vandsportsaktiviteter som dykning, vandski, snorkling og glasbundsbådture, og så kan den aktive eventyrer også nyde trekking, wellness, fitness og andre aktiviteter her.

Læs mere om Mauritius her.

Hvad kan du opleve på din rejse til Mauritius?

Hvad kan du opleve på din rejse til Mauritius?

Hoteller på Mauritius er kendt for deres kvalitet og standard, og prisen ligger herefter. Du er dog garanteret en rigtig luksusrejse med alverdens faciliteter, service i topklasse og selvforkælelse i højsædet.

På trods af Mauritius' veludviklede turistindustri, specielt på den nordlige kyst, byder øen på mange andre attraktioner. Her er mulighed for fænomenale naturoplevelser – bl.a. trekking på vulkankratere, jagt ved brusende vandfald, smukke botaniske haver og dyreparker både over og under havoverfladen. Er du ligesom os dybt fascineret af verdens unikke dyreliv, kan du flette din rejse til Mauritius sammen med safari i Sydafrika eller vælge en kombinationsrejse, hvor du kobler din rejse til Mauritius sammen med en rejse til Australien.

Øen har en fascinerende befolkningssammensætning af efterkommere fra afrikanske slaver, portugisiske, hollandske, engelske og franske koloniherrer samt asiatiske emigranter fra primært Kina og Indien. Denne farverige blanding af indbyggere afspejler sig i både religion, traditioner, kultur og ikke mindst i maden. Mauritius' historie er spændende og byder på unikke og til tider dystre historier. Har du lyst til at dykke ned i dette, har byerne spændende museer og unikke markeder og gamle bygninger.

Mauritius' hovedattraktioner

Selvom naturen og kulturen er fascinerende, er det de kridhvide strande og det klare turkise hav, som tiltrækker størstedelen af øens besøgende. Udvalget af strande er bredt, og mulighederne for underholdning mange.

Vandsportsaktiviteter fylder en stor del af det daglige liv på Mauritius, og man kan gøre sig mange opdagelser i de uspolerede, tropiske og farverige koralrev. Her er desuden mulighed for at tage på katamaranture og se delfiner svømme rundt i horisonten, eller tage på guidede fisketure og muligvis være så heldig at hive en Blue Marlin i land.

De 5 bedste strande på Mauritius

Belle Mare Plage
10 km lang sandstrand beliggende på den østlige del af øen. Grundet længden er her altid masser af plads at finde. Udvalget af vandsportsaktiviteter er bredt, og specielt snorkling og dykning er populært herfra, da koralrevet er beliggende lige ved strandens kyst. Man skal være opmærksom på understrøm.

Ile aux Cerfs
For at komme hertil kræver det en lille bådtur, da det egentlig er en ø for sig selv. Der ligger en lagune rundt om øen, hvilket beskytter fra det omkringliggende hav. Du skal derfor langt ud, før vandet når over knæene. Øen er et ægte tropeparadis med helt fine sandkorn og varmt vand.

Grand Baie
Er beliggende i det nordlige Mauritius og er måske den mest kendte strand i Mauritius. Her sprudler af liv – både i form af restauranter, hoteller, vandsport, både, shopping og natteliv. Bugten er indbydende, og vandet er drømmende, lavvandet og safirblåt.

Blue Bay
Er du til undervandsliv, skal du besøge Blue Bay på den sydøstlige del af Mauritius. Området er en beskyttet maritime park og er indehaver af noget af det smukkeste og bedste vand, øen kan tilbyde.

Flic en Flac
Endnu et udviklet turistområde, denne beliggende på den sydvestlige side. Strandområdet kæmper en smule med Grand Baie om at være det mest besøgte og byder også på både high-end resorts, restauranter og barer.

Natur og kultur

De færreste forbinder Mauritius med vandring og andre naturoplevelser, men rundt på øens bjerge og i Black River Gorges National Park vil du finde spændende treks i frodige og livlige omgivelser. Oplev fænomenet 7-farvet jord ved landsbyen Chamarel, eller tag med til den vildtgroende botaniske have Sir Seewoosagur Ramgoolam, hvor du kan se pomeloerne gro og de famøse gigantiske åkander.

Tag på dagstur til natur- og dyrereservatet på øen Île aux Aigrettes, som kun er beliggende 850 meter fra Mauritius' kyst. Her vil du opleve planteliv, som ikke er at finde andre steder på jorden, se fugle med fantastiske fjerdragter og kæmpe landskildpadder.

Drømmer du om rejser helt afsides fra civilisationen, kan du fra Mauritius flyve på øhop til Rodrigues – en vulkanø med et rustikt udseende, sjælden botanik og lange strandstrækninger. Her går dyrene frit omkring, maden produceres uden diverse tilsætningsstoffer og gromidler, og du møder en venlig og nysgerrig lokalbefolkning.

Foruden de utrolige naturoplevelser, og hvad du kan lære om kulturen herigennem, er hovedstaden Port Louis også et besøg værd. Besøg det fantastiske Blue Penny Museum, hvor du bliver taget med igennem øens historie og kolonisering, samt kan finde kunstværker og sjældne frimærker. Et besøg til området Caudan Waterfront er også en anbefaling værd, hvis du søger byliv, gode shopping-muligheder, restauranter og kasino.

Skal du opleve det ægte pulserende storbyliv, kan vi foreslå, at du kombinerer din rejse til Mauritius med en rejse til Dubai.

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail