INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Ture og udflugter fra Sabah

Sabah - Borneo - Malaysia

In stock
Travel Code
BO-U-SA-2

Beskrivelse

Kota Kinabalu kulturel tur :
Dagen byder på en spændende rejse i Sabahs historie. Programmet inkluderer et besøg på Statsmuseet, hvor man får et fascinerende indblik i Sabahs kulturelle arv. Foruden antik keramik, traditionelle våben og kostumer ses også kunstprodukter mere end 28.000 år gamle, og man hører om Sabahs politiske og militære helte, der har været med til at forme Sabah som det er i dag. I Kadazandusuns land (Sabahs største indfødte stamme) ligger
kulturlandsbyen Monsopiad Cultural Village. Her ligger ”kraniehuset” med
udstilling af 42 kranier som krigeren og hovedjægeren Monsopiad, efter hvad
legenden fortæller, bragte hjem fra sine krigeriske togter.

Tropical Island Explorer: 
20 minutters sejlads fra Kota Kinabalu ligger nogle små tropiske øer, deriblandt Manukan Coral Island. Her tilbringes en dejlig dag med at udforske de små junglestier, slappe af på den dejlige strand og snorkle i det klare vand, blandt farvestrålende fisk og smukke koralrev. Retur til Kota Kinabalu om eftermiddagen.

Poring Hot Springs: 
Poring er det lokale navn for de kæmpe bambus der findes i overflod i ”Hot Springs Park”. Der er tid til at udforske junglen med dens rige dyreliv og eksotiske planter og også se det hele lidt fra oven, på en spændende tur på gangbroer i 50 meter høje trækroner. Herefter venter en dejlig afslappende oplevelse i de vame kilder (bassiner). Midt på eftermiddagen returneres til Kota Kinabalu.

Rafting på Kiulu River grad 2-3: 
Efter ca. 1½ times kørsel begynder en relativt fredelig og afvekslende tur ned ad Kiulu River. Mange forbinder rafting med voldsomme sejlture ned ad brusende floder og hvor man gang på gang skal hentes op ad vandet, efter at have været faldet ud af båden. Dagens tur er ikke sådan en. Den forholdsvis fredelige tur veksler mellem mindre strømhvirvler og sejlads i stille vand og der er god tid til at beundre det smukke landskab. Frokost spises på flodbredden et sted undervejs. Retur til Kota Kinabalu midt på eftermiddagen.

Rafting i Padas Gorge grad 3-4: 
Først køres 90 km til Beaufort, herefter med tog til Panggi, hvor en uforglemmelig raftingtur begynder. Padas River byder på det bedste rafting i Sabah og grad 3-4 betyder at den er spændende og til tider lidt vild. (Grad 1 er stille vand og grad 6 kan ikke raftes). Landskabet er smukt og det nyder man til fulde under sejladsens mere stille perioder. Frokost serveres på flodbredden og hen ad eftermiddagen returneres til Kota Kinabalu.

Turtle Island - Sukau - Sepilok 3 dage/2 nætter
Dag 1 Kota Kinabalu - Sandakan - Selingan, Turtle Island 
I skal med det tidlige fly fra Kota Kinabalu til Sandakan og og ved ankomst går turen straks til havnen, hvorfra I skal med speedbåd til Selingan Turtle Island. Selingan er beskyttet område for de store havskildpadder og hvert år kommer hundrevis af skildpadder til øen for at lægge deres æg på stranden. I har en overnatning på Selingan, så der er god tid til både at bade, snorkle, slappe af og alligevel opleve de nyklækkede skildpadder kæmpe sig vej mod havet og måske se en eller flere kæmpeskildpadder grave dybe huller i sandet, hvori de lægger omkring 50 æg. Hele æglægningsseancen tager ca. en time og foregår om natten eller tidlig morgen. Æggene indsamles for at de ikke skal blive spist af rovfugle og øens store øgler. Når skildpadderne er udklækket hjælpes de til havet, for på den måde at sikre at flest mulige overlever den farlige vej. Der er kun 20 bungalows på øen og de bliver hurtigt fyldt op, så man skal helst være ude i god tid for at få den oplevelse med.

Dag 2 Selingan - Sukau 
Efter et fantastisk døgn med rørende og spændende oplevelser, er det tid at forlade den lille ø. Fra Turtle Island går turen til Sukau, hvor der venter flere unikke naturoplevelser. I skal på flodcruise på Menanggul River og her skal I sammen med jeres dygtige guider spejde efter smukke fugle, næseaber, krokodiller, og andre eksotiske dyr i den tætte regnskov og langs flodens bred. Uanset om man før har været på sejltur i regnskoven, så er sådan en tur på floden en meget stemningsfuld oplevelse. Overnatning på Sukau Lodge.

Dag 3 Sukau - Sepilok - Sandakan 
I tager videre til til orangutang rehabiliteringscenteret i Sepilok. I Sepilok gøres en stor indsats for at gøre efterladte eller tidligere tilfangetagne orangutang-unger klar til at genoptage deres liv i junglen. Ofte er det et langvarigt projekt og nogle orangutanger er så afhængige af menneskelig kontakt at de aldrig helt lærer at klare sig selv. De fleste kommer dog efter det med tiden. Efter en kort gåtur gennem junglen kommer man til en lille platform og orangutangerne er helt klar over at nu er det ved at være fodringstid og at et dejligt måltid bestående af bananer og mælk venter. Herefter er det tid at lege lidt. Orangutangerne er supersøde og det er svært at løsrive sig igen, men på et tidspunkt må I videre. Besøges afsluttes med en film der fortæller mere om rangernes store arbejde med at hjælpe orangutangerne tilbage til et liv i junglen. I kører tilbage til hotel eller lufthavn i Sandakan hvor turen ender.

Top Tours tilbyder adskillige ture med en, to eller flere overnatninger der
inkluderer Turtle Island, Sukau og/eller Sepilok. Rækkefølgen af turens
indhold kan ændre sig.

Mount Kinabalu
Mount Kinabalu byder på en-dags ture men også på trek med primitiv
overnatning i hytte på bjerget. Har man en nogenlunde fysik kan de fleste være med på en vandretur til toppen. Og når man står på toppen og ser solen dukke op i horisonten, så har det været alle strabadserne værd.

Mt. Kinabalu summit 3 dage/2 nætter
Dag 1 Efter afhentning på hotel/lufthavn begynder turen med en to timers køretur gennem rismarker og små landsbyer til foden af Mount Kinabalu, der
med sine 4.095 m.o.h. er et af Sydøstasiens højeste bjerge. Overnatning i park lodgen.

Dag 2 Efter en tidlig morgenmad møder man bjergguiden og køres til Timpohon Gate (1800 m) hvor vandreturen begynder. Det tager 4-6 timer at gå til Laban Rata/Gunting Lagadan Resthouse i roligt tempo. I sover i en simpel
hytte med sovesal og badeværelse til deling, i 3353 meters højde.

Dag 3 Opstigningen begynder allerede kl. 3 om morgenen for at nå toppen
inden solopgang kl. 6. Der er god tid til at nyde den smukke udsigt, inden turen igen går ned ad bjerget. Vel tilbage i hovedkvarteret spises frokost og der returneres til Kota Kinabalu ved 14.30 tiden.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Ture og udflugter fra Sabah
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev

Gå til toppen af siden