Laos

Laos er én af Sydøst-asiens bedst velbevarede hemmeligheder

Oplev hundredevis af saffran-klædte munke bevæge sig lydløst gennem 1000 år gamle munkeklostre i Luang Prabang. Gå på opdagelse i drypstenshuler og tag på trekking i vanvittigt smukke Vang Vieng. 

Laos

Se solopgangen over mytiske og mystiske Plain of Jars, hvor tidligere ukendte civilisationer på uforklarlig vis har spredt 1000-vis af kæmpe stenkrukker.

Laos er én af Sydøst-asiens bedst velbevarede hemmeligheder. Landet har noget af Sydøst-asiens smukkeste og mest uberørte natur, intakte kulturer - og nogle af regionens allermest imødekommende mennesker. Det betyder, at rejser til Laos har kultstatus blandt mange rejsende.

Landet udvikler sig hurtigt, men har stadig en betydelig del af deres traditioner og skikke intakte. Livet i landsbyerne er forfriskende enkelt – og den historiske royale Luang Prabang er en charmerende perle fuld af spændende templer og munkeklostre. Et besøg i byen er som at rejse tilbage i tiden.

Laos grænser op til Burma, Kina, Vietnam, Cambodia og Thailand og kom under fransk indflydelse i løbet af det 19. århundrede og blev en del af Fransk Indokina i 1893.
Laos blev uafhængigt i 1949, efter den japanske besættelse under 2. verdenskrig.

I mange år var det forholdsvis lille land lukket for turister, men i 1990 blev landet åbnet op for besøgende udefra. I dag er landet nemt at besøge og der er fine transportmuligheder mellem byerne.

Laos har rigtig mange ting at byde på. Ud over smuk natur og seværdigheder som Luang Prabangs mange templer, er der også hyggelige små landsbyer, en gæstfri befolkning og ikke mindst fred og ro. Laos er bestemt ikke et sted at rejse hen, hvis man ønsker fuld fart og adrenalinsus. Men til gengæld er det autentisk, velbevaret og uprætentiøst – og ikke mindst ét af verdens billigste lande at rejse i.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Generelle oplysninger: 

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle ekstra kip.

Elektricitet: El: 220 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Klima: Monsunen præger også Laos. Maj til oktober er den våde tid og november til april er den tørre periode. Om dagen er gennemsnitstemperaturen 29 grader i lavlandet og ca. 25 grader i bjergområderne. Koldest kan det blive i december/januar hvor temperaturen kan komme helt ned på 15 grader.

Sprog: Laotisk.

Tidsforskel: Sommertid +5 timer / vintertid + 6 timer.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Kip (LAK). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Der er visumpligt til Laos. Visum kan fåes ved ankomst for USD 30. Medbring 2 stk pasfoto samt kontanter.
Obs: der kan ikke opnås visum, når man krydser Chong Mek.
Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomstdato.