Beruwala

Beruwela er beliggende syd for Colombo og lidt nord for Bentota.

Stranden ved Beruwela er den nordligste af de gode strande i det sydvestlige Sri Lanka. Umiddelbart syd for Beruwela er fiskerbyen Aluthgama. Efter ​​landsbyen Aluthgama, møder man broen over Bentara også kaldet Bentota Ganga til Bentota.

Beruwala

Beruwelas brede og attraktive strand kaldet "Golden Mile" er en uberørt strand med gyldent sand og godt læ af palmelunde spredt langs kyststrækningen. Den brede strand bugter sig i den herlige tropiske sol, som står ind fra havsiden og forenes smukt med den frodige grønne landside.

I Beruwela er der gode vandsportsfaciliteter: såsom vandscooter, windsurfing, para sailling, vandski, og så der mulighed for dybhavsfiskeri.

Beruwela fiskehavn
En gåtur rundt i Beruwela fiskerihavn i de tidlige morgentimer giver en mulighed for at se fiskerne, som losser nattens fangst fra farverige fiskerbåde.
På det livlige fiskemarked sælges eksotiske fisk og skaldyr, såsom rejer og hummere m.fl.
Byens fiskerihavn er et traditionelt fiskemarked, hvor industriens maskiner endnu ikke har gjort sin entre. Fiskene bliver renset og gjort klar til salg på kajen med hvad der dertil hører af blod og ’duft’ af fisk ved siden af bunker af fisk, som tørres i solen på molen.

Fyrtårnet ved Beruwala
Det velholdte og funktionelle International fyrtårn ved Beruwela ligger ud til stranden i Beruwela på den maleriske Barberyn Island indstøbt i frodige grønne omgivelser. Barberyn Island kan nås med en ti minutters bådtur. Det er muligt at komme op i fyrtårnet, der står på en klippe 20 meter over havets overflade, som giver en fantastisk udsigt over Beruwela stranden og omgivelserne.

Fort China
China fortet huser handlen med perler og farvede ædelsten i Beruwela. Det er domineret af de srilankanske muslimer, som udgør 7% af befolkningen på Sri Lanka. De srilankanske muslimer er efterkommere af maurerne.
Næsten hele kvarteret omkring Fort China er involveret i handlen med perler og farvede ædelsten i generationer. En stor del af verdens perler og farvede ædelsten handles gennem disse købmænd. De srilankanske muslimske perle- og ædelstens handelsmænd har deres aner tilbage til den ære af Nordafrikas berbere fra Algeriet, Libyen, Marokko og Tunesien, som dominerede havene fra Middelhavet til Det Indiske Ocean. De berberiske handelsskibe anløb Berberyn Island, det siges at Berberyn Island er opkaldt efter berber maurerne som anløb havnen, hvor skibene dengang blev forankret mens de blev losset.

Kachimalai Moskéen
Kachimalai moskeen siges at være den ældste islamiske moské på Sri Lanka. Ifølge de srilankanske muslimer på Beruwala, Kachimalai moskeen fejrer​​ankomsten af ​​maurerne, som ligger helt tilbage i det ellevte århundrede.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.