Californien

Oplev Den Gyldne Stat på en rejse til USA

Drømme går virkelig i opfyldelse i Californien. Udforsk de mange, ikoniske byer, spændende attraktioner og dejlige sandstrande. Den Gyldne Stat byder på spændende oplevelser for både store og små.

The Golden State

Fra Los Angeles' glamourøse kvaterer til Santa Barbaras brede sandstrande og San Franciscos stejle gader. Californien er en af de mest populære og besøgte stater i USA, og det kommer ikke som en overraskelse, når man ser på alle de oplevelser, der ligger i vente på en kør-selv-rejse dertil. 

Californien er indbegrebet af berømmelse, rigdom og en stræben efter at opnå de to ting. Du kan mærke en snert af den verden ved at slentre ned af Hollywood Boulevard eller besøge butikkerne ved Rodeo Drive i Los Angeles, og shoppe løs som Julia Roberts gjorde det i Pretty Woman. Du kan også tage en køretur langs kysten ved Malibu, hvor mange af de helt store filmstjerner og kunstnere holder til eller kigge på enorme mansions i Bel-Air, som den Will Smith flyttede ind i i Fresh Prince of Bel-Air.

Californien er dog så meget mere end det. Når du bevæger dig nordpå, vil du blive mødt af utrolig natur, hyggelige kystbyer og brede sandstrande. Udforsk Yosemite Nationalpark, hvor panoramiske udsigter og fortryllende vandreruter er højdepunkterne – eller nå hele vejen til San Francisco, som lader dig slentre ned ad mindre travle gader, der er præget af de ikoniske sporvogne, utroligt, stejle gader og The Golden Gate Bridge, som tager sig allerbedst ud, når byen er omgivet af en smuk, tung tåge.

Der er mange ting at se og opleve i Den Gyldne Stat – og hvide, brede sandstrande er én af dem. Fra Venice Beach og Santa Monica ved Los Angeles til Santa Barbaras idylliske strande.

Når du besøger Californien, kan du med fordel krydse statsgrænsen til Nevada, hvor den sprudlende og faverige spilleby Las Vegas venter i Nevadaørkenen. Herfra kan du lade dig friste yderligere og besøge nabostaten Arizona, hvor den berømte Grand Canyon kommer til at forbløffe dig med sine panoramiske udsigter over den enorme, røde kløft. 

USA gemmer på mange andre utrolige oplevelser, og er en rejse til Californien ikke det du leder efter, kan du gå på udkig i vores rejser til solrige Florida eller Stillehavets perle, Hawaii.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Du kommer ikke til at kede dig på en rejse til Californien. Hvis du drømmer om at vandre i smuk natur, tage på roadtrips til nye byer eller dase ved stranden, er Den Gyldne Stat helt sikkert noget for dig.

5 unikke seværdigheder du ikke må gå glip af

 1. Panoramiske udsigter ved Big Sur
  Har du en svaghed for sceniske ruter, skal du helt klart sætte bilen i gear og sætte kurs mod State Route 1. Vejen tager dig nemlig forbi mægtige bjergstrækninger og Big Surs Bixby Bridge, der leverer en panoramisk udsigt over havet, du sent vil glemme.
 2. Til børn og barnlige sjæle
  Hvad end du rejser med eller uden børn, kan du finde dit indre legebarn frem i nogle af Californiens forlystelsesparker. Mød Mickey og hans venner i Disney California Adventure Park, forstil dig at være studerende på Hogwarts side om side med Harry Potter i Universal Studios, eller fornøj dig i Legoland California.
 3. Ikoniske San Francisco
  Du er nødt til at besøge den gyldne by, San Francisco, når du rejser til Californien. Byen er kendt for The Golden Gate Bridge, den berømte fængselsø Alcatraz og de ikoniske sporvogne, der dagligt har deres rute igennem byens stejle gader.
 4. Surf som de lokale
  Californien er et ægte surfermekka. Fra de palmeprægede kyster ved San Diego og hele vejen langs den gyldne kyst finder du perfekte surf-spots, hvor du kan blende ind med de lokale. Du kan prøve kræfter med en surflektion med en instruktør, men du kan også blot iagtage de talentfulde surfere, der elegant rider aftsted på de livlige bølger.
 5. Dansk kultur i Solvang
  Når du befinder dig på Highway 1, kan du benytte dig af muligheden for at opsøge et stykke af vores kære, danske kultur i den lille, idylliske by, Solvang. Her kan du besøge en kopi af Den Lille Havfrue, Rundetårn, samt et H.C. Andersen-dedikeret museum. Vejnavnene i Solvang vidner om, at de danske imigranter for mere end 100 år siden slog sig ned i den solrige Santa Ynez-dal med ønsket om at give den amerikanske vestkyst et strejf af danskhed. Du befinder dig på den anden side af jorden, og du går en tur ned ad Valhallavej eller Fjordvej efter at have spist wienerbrød eller æbleskiver. Det har da sin charme. Vælger du at besøge Solvang, kan du med fordel fortsætte 25 minutters kørsel længere nordpå, hvor kongen af pop, Michael Jacksons elskede Neverland er lokaliseret. Her kan du opleve, hvordan fans fra nær og fjern har markeret deres kærlighed for Moonwalk-opfinderen ude foran indgangen til Neverland.
Surfing i Californien Golden Gate Bridge Solrige Californien

Et par hurtige om Californien

 1. Death Walley i Californien er den varmeste, tørreste og lavestliggende nationalpark i hele USA. Det ekstreme område er helt klart et besøg værd.
 2. Californien er fødestedet for internettet. I 1969 blev den første tekstbesked sendt via internettet. Den kom fra UCLA i Los Angeles og lød kun på "Lo". Beskeden skulle have været "Login", men systemet crashede. Det er udviklere heldigvis kommet efter den dag i dag.
 3. Hvert år bliver der holdt en Avocado Festival for at fejre, at staten er hjem for USAs avokado-hovestad. Det er i byen San Diego, at der flittigt gror mere end 60% af landets avokadoer. Det er da oplagt at nyde en cremet avokado-toast i Californien blot på baggrund af det.

Er det ikke en rejse til USA, der sætter rammerne for din drømmerejse? Udforsk alle vores kør-selv-ferie-destinationer og andre spændende destinationer som Mexico og Australien, eller undersøg mulighederne for en afslappende strandferie.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvor kan jeg tage hen på en rundrejse i Californien?

På en rundrejse i Californien kan du besøge både Los Angeles, San Francisco og Santa Maria. Du kan også tage en afstikker til Las Vegas eller Grand Canyon i nabostaterne.

Hvordan oplever jeg Californien bedst?

Du kan med fordel tage på en kør-selv rejse til USA. På et vaskeægte road trip bestemmer du selv tempoet, og du oplever hele tiden noget, fordi Californiens highways tager dig med forbi nogle sceniske områder.

Hvordan er vejret i Californien?

I California nyder man en varm, tør, solrig sommer og en mild, våd vinter.

Hvad er klokken i Californien?

Tidforskellen mellem Californien og Danmarke er -8 timer om vinteren og -9 timer om sommeren.