Rejser til Hoi An

Rejser til Hoi An

Lanternebyen Hoi An er ikke kun Vietnams Venedig. Det er også landets tidskapsel af kultur og charmerende skønhed. 


Centralt i Vietnam ligger kystbyen Hoi An og er en blanding af historie, kultur og naturlig skønhed, som har formået at bevare sin charme og unikke, autentiske karakter gennem landets mange forandringer. Hoi An var før i tiden et handelscentrum, der tiltrak købmænd fra hele verden, men med fremblomstringen af den mere moderne naboby Da Nang forsvandt meget af det industrielle marked og efterlod Hanoi som et autentisk kulturelt tilflugtssted.  

Byens velbevarede gamle kvarter er hædret på UNESCOs verdensarvsliste, og her venter brostenbelagte gader flankeret af farverige bygninger og gamle handelshuse. De velbevarede bygninger og talrige historiske steder, f.eks. den Japanske Bro, giver med deres unikke arkitektur og udseende et glimt ind i Hoi Ans multikulturelle arv.  

Hoi An er ikke kun kendt som Vietnams romantiske by men også Vietnams Venedig eller lanterneby. Hop på en cykel og mød lokallivet helt tæt på, inden der langs Thu Bon-flodens breder hver aften spreder sig en helt magisk atmosfære, når restauranterne åbner og lokale og besøgende vrimler til for at nyde solnedgangen ved floden. I skæret fra alle områdets farverige lanterner og lyskæder kan du udforske Hoi An’s natmarked, møde rygsækrejsende på forskellige pubs og barer, forkæle dig selv med gastronomiske oplevelser og souvenirs i massevis eller opleve solnedgangen i en lille båd fra flodens vand.

Læs mere om Hoi An her. 

Vores rejser til Hoi An

Hvad kan du opleve på din rejse til Hoi An?

Hvad kan du opleve på din rejse til Hoi An?

Vietnams Venedig

Udover sin historie og kulturelle rigdom er Hoi An omgivet af naturskønne vidundere. Fra de rolige strande ved An Bang og Cua Dai samt afslappede gåture i Det Gamle Kvarter til My Son Sanctuary og overvældende udsigt fra Ba Na Hills har Hoi An og området nok at byde på.  

Oplevelser, der venter i Hoi An

Afslappende strandferie
Udover at tilbyde kultur og autentisk byliv er Hoi An også kendt for at være et skønt sted at nyde en afslappet strandferie i hyggelige omgivelser. Langs byens kyst ligger An Bang og Cua Dai og tilbyder en perfekt flugt fra byens livlige atmosfære samt en mulighed for at opleve mere af landets naturlige skønhed. Især An Bang med sin rolige atmosfære, sit hvide sand og det klare, blå vand er et ideelt sted at svømme og solbade.  

Det Gamle Kvarter
Som et levende billede af byens rige historie og kulturelle mangfoldighed udfolder Det Gamle Kvarter i Hoi An sig med sine velbevarede bygninger, snævre brostensbelagte gader og farverige lanterner. Området, som også er hædret på UNESCOs liste, er et sandt must-see  med sin harmoniske blanding af arkitektoniske sitlarter, der vidner om de mange forskellige kulturer, der har påvirket Hoi An gennem århundrede. 

My Son Sanctuary
My Son Sanctuary ligger som en samling af hinduistiske tempelruiner spredt på en afsides og frodig bakketop ikke langt fra Hoi An. Området, der på grund af sin historiske atmosfære og rødbrune Cham-arkitektur også kaldes for “mini-Angkor Wat” er hædret på UNESCOs verdensarvliste og et must-see som den arkæologiske og historiske skat, det er. Mellem de gamle ruiner, der fortæller historier om det engang spirituelle og religiøse Champa-kongerige, kan du opleve en helt særlig ro og refleksion i den betagende natur.  

Ba Na Hills, Sun World og Den Gyldne Bro
Ba Na Hills i de frodige bjerge nær Da Nang er en unik turistattraktion, kendt for sit lidt køligere klima, sin imponerende udsigt og den charmerende blanding af fransk kolonial arkitektur og vietnamesisk kultur, som du finder her. Og det er også her Sun World er placeret og lokker turister til med sine restauranter, aktiviteter og forlystelsespark med alt fra adrenalinfremkalendende rutsjebaner til fredfyldte haver. Det er også i Ba Na Hills en af Vietnams mest ikoniske seværdigheder ligger: Den Gyldne Bro. Den spektakulære bro er båret af gigantiske stenhænder, strækker sig 150 meter og giver en fantastisk panoramaudsigt over skovklædte bjerge og dybe dale - når vejret tillader det. Broen giver illusionen af at svæve i skyerne og tilbyder en helt magisk oplevelse, hvor moderne ingeniørkunst møder landets naturlige skønhed. 

Solnedgang over Thu Bon-floden
Når solen går ned og dagslyset langsomt erstattes af lyskæder og lanterne omkring Thu Bon-floden, som er Hoi Ans bankende hjerte, vågner en helt ny del af byen. Restauranterne lokker med sine lækre retter og gode placeringer både turister og lokale til, natmarkeder folder sine boder ud og de små vuggende både på floden venter bare på at sejle ud med venner, par og familier, der gerne vil nyde solnedgangen fra vandet og sende lanterne med levende lys og ønsker for fremtiden ud på den blanke overflade. Hvis du rejser til Hoi An er dette helt klart en must-do-oplevelse.  

Hoi An natmarked
Omkring Thu Bồn-floden i Hoi Ans gamle bydel åbner der sig en helt ny verden, når solen går ned og mørket falder på og alle lanternerne og lyskæderne i de omkringliggende barer, restauranter og butikker tændes. På den lille tilstødende ø An Hoi, der er forbundet til Hoi An med tre fodgængerbroer, vågner Hoi Ans natmarked med boder, der inviterer på alt fra lækre crepes, vietnamesiske snacks og madboder til souvenirs, tøj, håndværk og smykker. Det er et absolut must-do at bruge en aften på at færdes i den hyggelige, vibrerende stemning af lokale handlende og turister, der samles for at nyde aftenen i den specielle Hoi An-atmosfære.

Besøg de mange skræddere
Hoi An er ikke kun kendt for sin historiske charme og kulturelle arv men også for sine mange skræddere, der gør byen til et mekka for modeelskere og de rejsende, der drømmer om at få en helt ny garderobe syet specielt til dem. Hoi An har nemlig gennem tiden modtaget international anerkendelse for sine dygtige skræddere og de hurtige leveringstider, som gør det let for rejsende at få lavet kvalitetstøj på kun få dage. Det er muligt at få lavet alt fra jakkesæt og kjoler til bukser, skjorter og endda de traditionelle vietnamesiske ao dai-dragter. Hvis du har et helt særligt ønske til en brudekjole eller andet særligt tøj, er Hoi An også stedet - her er der nemlig fokus på detaljer og på at tilpasse tøjet præcis efter alle kundernes ønsker. 

Del denne side via E-mail