Rejser til Ho Chi Minh City

Rejser til Ho Chi Minh City

Mød Ho Chi Minh City – tidligere kendt som Saigon: En sprudlende smeltedigel af historie, kultur og gastronomi ved Mekong-flodens bredder. 


Ho Chi Minh City, tidligere kendt som Saigon, er Vietnams pulserende metropol, hvor tradition møder modernitet i et vibrerende, dynamisk bylandskab. Her i syd ligger byen som Vietnams økonomiske hjerte og er en smeltedigel af kultur og innovation og har med sine skyskrabere, høje bygninger og blinkende lys et ægte sydasiatisk storbyvibe.  

Byen ligger i Sydvietnams tropiske klima med en fascinerende blanding af historiske seværdigheder og moderne højhuse. Her kan du bl.a. gå en tur langs Đồng Khởi-gaden, hvor du kan beundre den storslåede Notre Dame-katedral og det ikoniske Central Post Office, udforske det travle Bến Thành-marked eller det farverige Bình Tây-marked, besøge byens kinesiske kvarter, Chợ Lớn, tage ud og se Cu Chi-tunnelerne eller få en indblik i Vietnamkrigen på det tankevækkende War Remnants Museum.  

Også byens madscene er lige så mangfoldig som dens kultur. Fra gadekøkkener, hvor du kan smage det autentiske vietnamesiske køkken og nogle af landets bedste Bánh Mì-sandwiches, til trendy caféer, eksklusive restauranter og adskillige kaffekæder er Ho Chi Minh City en kulinarisk destination i sig selv. Og som prikken over i'et kan du slutte aftenen af på en af byens mange rooftop-barer som f.eks. Breeze Sky Bar eller Level 23 Wine Bar, hvor du kan nyde din yndlingsdrink til byens glitrende udsigt under dig.  

Læs mere om Ho Chi Minh City her.  

Vores rejser til Ho Chi Minh City

Hvad kan du opleve på din rejse til Ho Chi Minh City?

Hvad kan du opleve på din rejse til Ho Chi Minh City?

Storbyens kulturelle oplevelser 

Bến Thành Market 
I hjertet af byen ligger Bến Thành-markedet, som er et af Vietnams mest berømte markeder. Det er et fantastisk sted at opleve byen og områdets livlige atmosfære, hvor lokale og turister handler alt fra tøj, souvenirs, tasker og smykker til friske råvarer, krydderier og traditionelle vietnamesiske snacks. Her kan du stort set få alt, hvad hjertet begærer - og så er markedet et godt sted at øve dine forhandlingsfærdigheder, da priserne ofte kan forhandles.  

Chợ Lớn, Chinatown 
Chợ Lớn  er den største Chinatown i Vietnam og et af Ho Chi Minh Citys mest fascinerende kvarterer. Navnet “Chợ Lớn” betyder “stort marked” på vietnamesisk, og området er også kendt for sin farverige og unikke blanding af kinesisk-vietnamesiske arkitektur, sine templer og pagoder, sine mange, lækre badboder, sine livlige markeder og sin rige kulturelle blanding af traditioner. Siden sin grundlæggelse i slutningen af 1700-tallet har Chợ Lớn været et betydningsfuldt handelscentrum og overlevet ikke kun koloniale konflikter men også krige og politiske omvæltninger uden at miste sin unikke kulturelle identitet.  

Dyk ned i historien

War Remnants Museum 
Det berømte krigsmuseum i Ho Chi Minh City giver et rørende og dybt indblik i Vietnamkrigen og dens eftervirkninger på landet. Museets udstillinger omfatter fotografier, krigsredskaber, artikler, dokumenter mm., der skildrer de hårde konsekvenser af krigen, de menneskelige omkostninger og de langsigtede følger, som krigen har haft for landet. Det er en overvældende og tankevækkende oplevelse, der ikke er for de sarteste sjæle.  

Cu Chi-tunnelerne 
Ca. 40 km nord for Ho Chi Minh City ligger Cu Chi-tunnelerne som et komplekst netværk af underjordiske tunneler, der blev brugt af Viet Cong under Vietnamkrigen som skjul og kommunikations- og forsyningsveje. Fra byen er det oplagt at tage på en spændende, historisk dagstur for at opleve og udforske den åbne del af tunnelerne, lære om deres konstruktion og høre historier om livet under jorden fra den mørke krigstid.  

Arkitektoniske vidundere

Notre Dame-katedralen 
Den franskinspirerede arkitektur, som især er tydelig i Hanoi, går også igen i Ho Chi Minh City – og en af de seværdigheder, der især bærer præg af den koloniale arkitektur er Notre Dame-katedralen, hvis røde murstensfacade og fine interiør gør den til et bemærkelsesværdigt religiøst vartegn. Den imponerende kirke trækker paralleller til sin navnesøster i Paris og er betagende både indefra og udefra med sine svungne hvælvinge, glasmosaikvinduer og store kirkeklokke.  

Independence Palace (Genforeningspaladset)  
Genforeningspaladset blev, ligesom Notre Dame-katedralen, bygget af franskmændene i 1868 som et symbol på etableringen af Indokina, og var et berømt symbol på befrielsen af Saigons kommunistiske styrker. I dag er det et museum, der er åbent for offentligheden og beretter om Vietnams moderne historie. Her kan besøgende bl.a. udforske de velbevarede værelser og mødelokaler, der giver et indblik i landets politiske og militære i historie.  

Bitexco Financial Tower 
En af Ho Chi Minh Citys mest ikoniske bygninger er Bitexco Financial Tower, som blev færdigbygget i 2010 og står som et tårnende symbol på Vietnams økonomiske fremgang og moderne ambitioner. Tårnet er med sine 262,5 meter og 68 etager en af Vietnams højeste bygninger og har et skydeck på 49. etage, som giver en spektakulær 360-graders udsigt over hele byen. Det er en ekstraordinær måde at møde Ho Chi Minh City på, og på de gode, skyfrie dage kan man se så langt som til det grønne, frodige Mekong Delta. 

Naturskønheder og madkultur

Mekong Delta 
En kort køretur fra Ho Chi Minh City ligger Mekong Delta og åbner op for et frodigt og overvældende smukt landskab og kulturliv. Området er på grund af sin frodighed og sit tropiske landbrug kendt som “Vietnams risskål” og er en af de mest populære destinationer for dagsture og længere udflugter fra Ho Chi Minh City. Deltaet strækker sig over et enormt område, der er kendt for sine landskaber, labyrintiske vandveje og livlige flydende markeder, og så tilbyder det en utrolig indsigt i det traditionelle vietnamesiske landsbyliv og landbrug. Her kan turister tage på bådture gennem de smalle kanaler, besøge de flydende markeder Cai Rang Market eller Phong Dien Market, besøge frugtplantager og smage tropiske frugter, besøge Vinh Trang Pagoda eller Kokosslikfabrikker og meget mere.  

Gadekøkkener og madture 
En hel essentiel del af Ho Chi Minh City-kulturen er de mange gadekøkkener og madboder, der kan findes rundt omkring i byen. Især Pho, Banh Mi, friske forårsruller og lokale desserter som Che nydes her på alle gadehjørner for billige penge. Og er du en rigtig foodie med passion for det vietnamesiske og sydøstasiatiske køkken er en madtur gennem byen også en fantastisk måde at opleve Ho Chi Minh City på.  

Del denne side via E-mail