Rejser til Can Tho

Rejser til Can Tho

Can Tho er også kendt som “porten til Mekong Deltaet” og er det mest frugtbare område i hele Vietnam med sine marker, plantager og unikke, snoede vandveje. 


I det sydlige Vietnam og i hjertet af det frodige Mekong Delta ligger Can Tho som den største by i provinsen. Området er generelt kendt for sit landbrug og grønne natur med mange rolige vandveje og frugtplantager, men Can Tho er alligevel en betydelig by med sine mere end én million indbyggere, markeder og pulserende havnefront. Du kan derfor her opleve en unik blanding af traditionelle vietnamesiske oplevelser og mere moderne komfort.  

Can Tho kaldes også for “porten til Mekong Deltaet” og er med sin titel som Vietnams mest frugtbare område et perfekt rejsemål for rejsende, der elsker natur, betagende landskaber og udflugter. Et af de mest ikoniske oplevelser i området er et besøg til et af de flydende markeder, og især Cai Rang-markedet er populært blandt både lokale og turister. Også cykelture gennem de frodige rismarker og mange plantager er en velbesøgt aktivitet i området, og så er der måske vores egen personlige favorit: En afslappende bådtur langs de snoede vandveje, hvor flora og fauna kan opleves på helt tæt på.  

Men byen er ikke kun for naturelskerne. Her er også byliv og markeder i gader og stræder, der sælger alt fra frugt, grøntsager, kød og fisk til hjemmelavede smykker, tøj og håndlavede ting. Can Tho er også et kulinarisk paradis, hvor stort set alt mad er lavet med friske ingredienser fra området, der virkelig giver smagen et spark.  

Læs mere om Can Tho her.  

Vores rejser til Can Tho

Hvad kan du opleve på din rejse til Can Tho?

Hvad kan du opleve på din rejse til Can Tho?

Enestående naturoplevelser i Mekong Deltaet

Bådtur på Mekong-floden 
Når du alligevel er i nærheden, er en bådtur på Mekong-floden en uforglemmelig oplevelse. En sejltur gennem vandvejene og de grønne omgivelser tilbyder unikke oplevelser af lokallivet langs flodbredderne og en chance for at nyde den rolige, naturlige atmosfære i deltaet. Der findes mange forskellige ture, fra korte ture til daglange eventyr, og du kan bl.a. opleve bifarme, frugtplantager, kokoslikfabrikker, produktion af slangealkohol og meget mere undervejs på din tur. 

Lokale frugtplantager 
Can Tho og Mekong Deltaet er kendt for sine afgrøder og sit landbrug, og en måde at opleve det helt tæt på er at besøge en af de mange frugtplantager, der findes her. Mange af dem har guidede ture gennem plantagerne, hvor nysgerrige rejsende får lov til at smage på friskplukkede frugter som bl.a. durian, mango og rambutan. Disse ture giver desuden også et spændende indblik i Vietnams landbrugsmetoder og livet på landet i Mekong Deltaet.  

Cykelture gennem landdistrikterne 
En anden fed oplevelse i området er at leje en cykel og tage på opdagelse i de smukke, grønne omgivelser omkring Can Tho. Nyd roen og naturen og cykle gennem rismarker, små landsbyer og frodige landskaber, hvor lokallivet lader besøgende komme helt tæt på. Det er en fantastisk måde at komme lidt væk fra byens puls og travlhed og nyde naturen i dit helt eget tempo. 

Byliv, kulturoplevelser og gastronomiske delikatesser

Flydende markeder 
De flydende markeder i Can Tho er en af de mest autentiske og fascinerende oplevelser, du kan få i Mekong Deltaet. De er en livlig og farverig repræsentation af det lokale liv, hvor forhandlere og nysgerrige købere mødes på floden for at bytte vare og nyde den unikke atmosfære, der skabes her blandt de små og store vuggende både, der bærer alt fra frugter, grøntsager, blomster, frisklavet mad og mange andre ting. Cai Rang-markedet er det mest berømte og det største, og det starter allerede kl. 5 om morgenen som et pulserende center for engroshandel. For at få den helt mest autentiske oplevelse er det derfor en god ide at besøge markedet tidligt, hvilket kan gøres med en bådtur fra Ninh Kieu-kajen.  
Drømmer du om en mere afslappet og mindre turistet oplevelse, kan du også besøge Phong Dien-markedet, som ligger 20 kilometer fra byens centrum og er både mindre og mere lokalt orienteret.  

Gastronomiske oplevelser
På grund af sin placering midt i det smukke, grønne landbrug er Can Tho også et mekka for madentusiaster. Alle de mange lækre ingredienser, afgrøder, grøntsager og frugter, der dyrkes her, bruges i den lokale madlavning, som derfor bare smager lidt bedre her end den gør i mange andre dele af landet. Især den berømte Can Tho Hotpot er populær sammen med friske fisteretter og den lokale specialitet Bánh Xèo, som er vietnamesiske pandekager. Eksotiske frugter og grøntsager, der er dyrket i det frugtbare delta, egner sig også som en god, sund og lækker måde at snacke på.  

Binh Thuys gamle hus 
Binh Thuys gamle hus er en af de mest bemærkelsesværdige og velbevarede historiske seværdigheder i Can Tho. Det blev bygget i 1870 og er et strålende eksempel på den arkitektoniske elegance og kulturelle blanding, der er i Vietnam med sin harmoniske kombination af franske koloniale elementer og den traditionelle vietnamesiske stil. Her venter en imponerende samling af antikviteter og kunstværker, der afspejler både den vietnamesiske og franske kulturarv og betragtes som et levende museum, der giver en dybere forståelse af regionens rige historie og kulturelle diversitet.  

Ninh Kieu-kajen 
Ninh Kieu-kajen er Can Thos pulserende hjerte og en af de mere populære og livlige attraktioner i byen. Med beliggenhed ved bredden af Hau-floden (en gren af Mekong-floden) ligger Ninh Kieu-kajen som et centralt knudepunkt og et kulturelt og socialt centrum for både lokale og turister. Den lange havnekaj er et oplagt sted at tage en hyggelig gåtur, især om aftenen når området vækkes til live med lys og aktiviteter. Kajen er omgivet af grønne områder, parker og blomsterbede blandt boder, markeder og restauranter og caféer med en hyggelig udsigt over kajen. Det er også her, Ninh Kieu Night Market vågner, når solen går ned, og lokker folk til med en livlig atmosfære og mange forskellige former for vietnamesisk streetfood.  

Del denne side via E-mail