Rejser til Ninh Binh

Rejser til Ninh Binh

Ninh Binh kendes også som hjemsted for “Ha Long-bugten på land”, storslået natur, unikke udsigtspunkter over landskabet og det sceniske og UNESCO-hædrede Trang An Landskabskompleks. 


Cirka 100 km syd for Hanoi på sydsiden af Red River deltaget ligger Ninh Binh med nogle af Vietnams mest fantastiske naturscenarier. Provinsen er også kendt som “Ha Long-bugten på land” med sine grønne rismarker, frodige landskab, rolige floder og dramatiske kalkstensklipper, som bryder uventet og majestætisk frem fra jorden, og trods dens størrelse siger man, at her kan man opleve “hele” Vietnam; fra forskelligartet natur til kultur og historie.  

I selve byen sker der ikke meget, men området omkring Ninh Binh vrimler med oplevelser, kultur, historie og natur, som du ikke vil gå glip af på din Vietnam-rejse. Kun 15 km fra byen ligger Vietnams ældste hovedstad fra det 10. og 11. århundrede og gamle kongeby, Hoa Lu, med gamle templer og paladsruiner i de maleriske omgivelser. Også Ninh Binhs naturskønne Tam Coc-område er et must-see som en af Vietnams mest spektakulære seværdigheder. Her gemmer der sig en hyggelig backpackerby i naturen med homestays og bungalows blandt afslappede lokale restauranter og barer omringet af floder, jungle og kalkstensklipper, som bl.a. gemmer på både Bich Dong Pagoda og Hang Mua Viewpoint.  

Kom helt ned i tempo i Ninh Binh-provinsen med en cykeltur i området, en gåtur omkring Tam Coc Village, pagoda- og tempelbesøg og en uforglemmelig bådtur i det UNESCO-listede Trang An, som vil føre dig gennem grotter, forbi skjulte templer i naturen og langs høje klipper i det sceniske landskab.  

Læs mere om Ninh Binh her. 

Vores rejser til Ninh Binh

Hvad kan du opleve på din rejse til Ninh Binh?

Hvad kan du opleve på din rejse til Ninh Binh?

Rejs til Ninh Binh og oplev bl.a. Tam Coc, kongebyen Hoa Lu og UNESCO-listede Trang An

Ninh Binh er et område syd for Hanoi, der er kendt for sin unikke natur og sit overvældende landskab. Det er et sted og en by du skal tage til for naturoplevelserne, udsigtspunkterne, naturen og hyggeligt landsbyliv i naturen fremfor storbyliv og modernitet.

Storslåede naturoplevelser

Hang Mua Viewpoint 
Et andet af Ninh Binh og Tam Cocs must-see-seværdigheder er Hang Mua-udsigtspunktet, som lokker med områdets mest imponerende udsigt. Efter en klatretur op ad de 500 trin, der er skåret ind i klippen, åbner der sig postkortværdig udsigt over de omkringliggende rismarker, floder og åer og høje kalkstensklipper. Bjerget deler sig på halvvejen i to, og både udsigten fra Drage-toppen og Pagoda-toppen er værd at nyde og giver hver sin udsigt over områdets magiske landskab. 

Bådtur i Trang An 
Det UNESCO-hædrede Trang An Landskabskompleks ligger nær den sydlige del af Red River-deltaet og er et helt unikt landskab med kalkstenstoppe gennemtrængt af dale, floder og lodrette klippeformationer. Et besøg til Ninh Binh er ikke fuldendt uden en bådtur i dette område, og Trang An tilbyder hele tre forskellige ture, der hver især går gennem det mest sceniske landskab og grotter, forbi majestætiske klipper og templer skjult i naturen, og langs floder omgivet af høj, frodig natur. Det er også muligt at tage en bådtur i Tam Coc, men vil du have den fulde oplevelse, anbefaler vi bådturene fra Trang An.  

Lej en cykel og udforsk naturen på egen hånd
En af de bedste måder at udforske Ninh Binh på, er ved at leje en cykel. Du kan med lethed komme fra Ninh Binh by til Tam Coc og videre til de omkringliggende templer og udsigtspunkter på cykel, og så er det en storslået oplevelse at cykle gennem de rolige landsbyer, langs floderne og mellem rismarkerne og kalkstensbjergene med horisonten fuld af tårnene klippestykker, der bliver tydeligere og tydeligere, jo tættere på dem, du kommer. Det er en helt unik måde at opleve naturen og lokallivet på.  

Historiske vidundere

Kongebyen Hoa Lu  
Hoa Lu var Vietnams hovedstad i det 10. og 11. århundrede og ligger som et historisk område af tempel- og paladsruiner nær Ninh Binh. I dag er der ikke meget tilbage af den gamle kongeby, og det meste er desværre blevet destrueret gennem tiden, men Hoa Lu gemmer stadig på nogle templer, der er blevet både bygget og bevaret for at hædre kejser og prinserne, der engang regerede herfra. Besøger du Hoa Lu så anbefaler vi også at bestige de 300 trin til Ma Yen Hill, som ligger med en flot panoramaudsigt over hele Hoa Lu-området.  

Bai Dinh Pagoda Complex 
Selvom Bai Dinh Pagoda Complex ofte blot refereres til som Bai Dinh Pagoda, gemmer det på et enormt kompleks af buddhistiske pagoder. Med sine 539 hektar er det også Vietnams største buddhistiske kompleks og betragtes også som en pilgrimsrejsedestination for mange vietnamesere. Det er et imponerende sted at besøge med de mange storslåede templer, Buddha-statuer og pagoder i den grønne, fredfyldte natur. 

Thai Vi Temple 
Hvis du vil opleve noget, de færreste turister oplever, så tag en tur forbi Thai Vi Temple. Templet, der blev bygget af kong Thai Tong i 1258, er stadig den dag i dag et tilbedelsessted for mange buddhister men ligger så afsides og skjult blandt kalkstensbjergene, at det ikke ofte er besøgt af turister. Faktisk kan du risikere at være den eneste rejsende her, når du besøger det fredfyldte sted, der er dedikeret til kongerne fra Tran-dynastiet. 

Bich Dong Pagoda 
Den smukke buddhistiske Bich Dong-pagoda ligger bygget ind i en bjergside på Ngu Nhac-bjergene og ser ved første øjekast ikke ud til at være meget mere end en forladt, begroet tempelåbning for enden af en stenbro over vandet. Men Bich Dong Pagoda er meget mere, end det ser ud til, for når udforskningen først begynder, åbner det sig som et område med tre niveauer, Ha, Trung og Thoung, der hver har sin egen charme og sin egen vilde udsigt over det omkringliggende landskab.  

Kultur, bevaring og kulinariske oplevelser

Hyggeligt backpackermiljø i Tam Coc Landsby 
Tam Coc landsby er kendt for sin tilbagelænede og afslappede atmosfære og hyggelige backpackermiljø. Her kan du finde budgetvenlige hotels, charmerende homestays, lokale caféer og restauranter og lanternefyldte barer omkring den idylliske sø, der er landsbyens midtpunkt, hvor du kan møde andre rejsende, spille en omgang klodsmajor over en lokal øl eller en drink og bare slappe af i den imødekommende stemning. Byens smukke små gader og baggader er også et unikt sted at gå rundt – og fare vild med vilje, når du uden brug af gps bare lader fødderne bære dig afsted ud i omgivelserne. 

Ninh Binh Bear Sanctuary  
En anderledes oplevelse i Ninh Binh-provinsen er Ninh Binh Bear Sanctuary, som ligger tæt ved Cuc Phuong National Park og tilbyder en fantastisk oplevelse helt tæt på vietnamesiske bjørne. Det er et redningscenter for bjørne, der tidligere har været holdt fanget og er blevet mishandlet på farme, der udvinder bjørnegalde fra dem, og som nu lever i et sikkert og naturligt miljø. Fordi der stadig er så mange farme, der jager bjørnene, er det ikke sikkert at sætte dem ud, og de får derfor lov til at leve frit og naturligt i redningscentret, hvor besøgende og dyreentusiaster kan lære om bjørnenes redningshistorier og det vigtige arbejde, der gøres for at beskytte dem.  

Smag den lokale delikatesse “Com Chay” 
Ingen tur til Ninh Binh er komplet uden at smage den lokale delikatesse “Com Chay”, som er sprøde riskager lavet af overskydende ris. De lækre snacks er stegt til perfektion og ofte serveret med en velsmagende sauce, der giver en uforglemmelig smagsoplevelse.  

Del denne side via E-mail