Rejser til Hue

Rejser til Hue

Velkommen til Hue, Vietnams historie juvel, hvor kejsernes arv og storhed møder arkitektoniske vidundere og voksende kultur omkring parfumeflodens fredfyldte skønhed. 


I Centralvietnam ligger landets gamle hovedstad Hue med sin kejserlige stolthed og kulturelle rigdom og er en by, hvor fortiden kan mærkes i byens mange monumenter og templer. Byen er hjertet af Vietnams kejsertid og Nguyễn-dynastiets storhed og opdelt af parfumefloden, som snor sig gennem den gamle hovedstad, hvor templer og paladser står som vidnesbyrd om en svunden æra. 

Hues helt store attraktion er uden tvivl Citadellen, Den Kejserlige By, som er et must-see med sine massive mure og porte, der gemmer på paladser, templer og tidligere kongelige residenser. Her ligger Den Forbudte Lilla By skjult som et tidligere privat område for kun kejseren og hans familie, hvor de levede og regerede i luksus. Også den syv-etagers Thien Mu-pagoda, der ligger langs floden, samt de kejserlige gravsteder, der er spredt udover byen, er værd at se. Hvert gravtempel er en kombination af naturlig skønhed og arkitektonisk storhed og er rige på både kultur og historie.  

Som kontrast til den kejserlige by står Hues mere moderne centrum, hvor caféer, restauranter og butikker ligger på stribe. Her kan du nyde udsøgt gastronomi og hyggelige morgenmadscaféer tæt ved floden, nyde en kold HUDA (den Calsberg-producerede pilsner, hvis navn stammer fra HUe og DAnmark) med udsigt til det vrimlende byliv og spise streetfood og shoppe souvenirs når mørket falder på og bymidten omdannes til Hue Night Walking Street.  

Læs mere om Hue her. 

Vores rejser til Hue

Hvad kan du opleve på din rejse til Hue?

Hvad kan du opleve på din rejse til Hue?

Byliv og kultur 

Nyd en kold HUDA 
HUDA-øllen er en af vigtig del af Hues ølkultur og kendt for sin rene smag og lette, forfriskende karakter, der ikke kun gør den populær blandt lokale men også turister – og måske især danske turister. HUDA er nemlig procuderet af Hue Brewery Ltd., som siden 1994 har været en del af vores helt eget Carlsberg. Og det er altså også derfra, at HUDA har sit navn. Det er nemlig skabt af en kombination af bynavnet “Hue” og “Danmark” og spejler altså øllens vietnamesiske oprindelse samt de danske forbindelser, den brygges i.  

Hue Night Walking Street  
Hver eneste aften omdannes de tre gader i Hues bymidte, Pham Ngu Lao, Chu Van An og Vo Thi Sau, til en stor gågade, hvor lokale og turister mødes for at nyde Hues natteliv. Hue Night Walking Street er kendt for sin pulserende, livlige atmosfære fyldt med lys, musik, mennesker og boder, der sælger alt fra lokalt håndværk og souvenirs til streetfood og drikkevarer. For rejsende, der brænder for at shoppe og bruge lidt af deres vietnamesiske Dong, så er der også her, man finder alt fra traditionelle klæder og smykker til moderne mode samt hjemmelavede kunst og malerier fra lokale kunstnere. Uanset om du er til shopping, god mad og kulinariske oplevelser, eller bare gerne vil opleve Hues kultur og lokale livsstil, så er Hue Night Walking Street det perfekt sted at få det fulde indtryk af Hues dynamiske atmosfære. 

Hues festival 
Hue Festival er en stor, kulturel begivenhed, der fejres hvert andet år og er en vigtig platform for at fejre og fremvise byens enorme og rige kulturarv fra Nguyễn-dynastiet. Festivalen ligger typisk i de sene vintermåneder eller forårsmånederne strækker sig typsisk over en uges tid med aktiviteter som traditionelle musik- og danseforestillinger, teater, parader, kunstudstillinger og håndværksmarkeder. En af de mest populære begivenheder er Ao Dai-showet, hvor modeller fremviser den traditionelle vietnamesiske dragt i smukke og kreative designs. Mange af festivalens aktiviteter finder sted ved Hues ikoniske og historiske steder, herunder Den Kejserlige By, Tu Duc-mausoleet og Thien Mu-pagodaen, som forvandles til scener, der bringer historien til live.  
Vil du gerne opleve Hue helt i dybden, så er Hue Festival en enestående måde at gøre det på.  

Kongelig historie og Nguyễn-dynastiet

Se gravtemplerne tilhørende datidens kejsere 
Hvis du vil opleve et overvældende gravsted, så er Hue byen. De kejserlige gravtempler, hvor fortidens kejsere ligger begravet, er en række helt imponerende og historisk betydningsfulde mausoleer som ligger langs parfumefloden og er kendt for deres storslåethed og betydning. Især Minh Mang-, Tu Duc- og Khai Dinh-mausoleet fra hhv. 1840-1843, 1867 og 1920-1931 skiller sig ud med deres detaljerede mosaikker, frodige haver, vandbassiner, udsmykninger, pavilloner, templer og søer og repræsenterer ikke kun hvilepladserne for de tidligere kejsere men også deres visioner og livsfilosofier.  

Den Kongelige Citadel og Den Forbudte Lilla By 
Hues største og mest betydningsfulde seværdighed er Den Kejserlige By, også kendt som Hues Citdadel. Det historiske monument blev bygget i begyndelsen af det 19. Århundrede under Nguyễn-dynastiet, var residens for kejserne og fungerede som det politiske, kulturelle og religiøse centrum i Vietnam indtil midten af 1900-tallet. Selve citadellet er omgivet af mure og voldgrave og dækker over et omfattende område, hvor Den Forbudte Lilla By ligger og indeholder kejserens tidligere private bolig samt en række paladser og templer. En af de mest kendte strukturerer er sydlige hovedindgang, Ngo Mon-porten, som meget rigtigt ligner indgangen til en hemmelig, eksklusiv by.  

Thien Mu Pagoda  
En af Hues ældste og mest berømte religiøse strukturer er Thien Mu-pagodaen, som blev bygget i 1601 og ligger på en bakke ved Perfume-flodens bred og tilbyder en storslået udsigt over landskabet og floden. “Thien Mu” betyder “Den Himmelske Dame” og pagodaen har ifølge legenden fået sit navn, fordi Nguyen Hong, den første hersker af Nguyễn-dynastiet, i sine drømme blev inspireret af en kvinde til at bygge pagodaen på præcis det sted. Det mest markante og berømte træk ved pagodaen er det syv-etagers tårn, der står hele 21 meter højt og symboliserer de syv reinkarnationstrin i buddhismen. 

 

Del denne side via E-mail