Rejser til Hanoi

Rejser til Hanoi

Velkommen til Vietnams historiske og kulturelle hovedstad, hvor fortidens echo møder nutidens pulsslag. 


Hanoi er som Vietnams pulserende hovedstad et fascinerende mix af øst og vest, tradition og modernitet. Byens særlige charme ligger ikke kun i de historiske monumenter, pagoder og koloniale bygninger, som spreder sig overalt i byen, men også i de små detaljer: fra det livlige markedsliv og de snævre, travle gader i Det Gamle Kvarter til de fredfyldte øjeblikke ved Hoan Kiem-søen i det tidlige daggry. 

Den nordlige storby er en skattekiste af kulturel arv og arkitektoniske vidundere, hvor hvert gadehjørne har sin egen historie og hver bygning vidner om en fortid, der smukt smelter sammen med nutidens dynamik. Byen er et lærred af kulturelle nuancer og historiske dybder, som skaber et fascinerende gadebillede, der illustrerer byens forandring gennem århundrede, men også det vietnamesiske køkken er en stor del af Hanoi-oplevelsen.  

Hanoi er kendt for sin gadekultur, hvor madlavning og dagens måltider indtages på plastikstole og taburetter i et mylder af lokale og besøgende, som er kommet for ikke kun at smage retterne men også blive indviet i den vietnamesiske kultur og gæstfrihed.  

Læs mere om Hanoi her.

Vores rejser til Hanoi

Hvad kan du opleve på din rejse til Hanoi?

Hvad kan du opleve på din rejse til Hanoi?

Vietnams pulserende og kontrastfyldte hovedstad

Hanoi er en by, der er fuld af oplevelser, indtryk og seværdigheder. Det er en hovedstad, der både er gå-venlig men også egner sig helt perfekt til en autentisk cykeltaxa, hvor du kan få det hele med i roligt tempo, mens du lader dig cykle rundt blandt byens mangeartede gader og stræder. Her er kaffebarer, bánh mì-madboder og pho-alternativer på hver en gade, og ønsker du at udforske nattelivet eller shoppe tøj, ting og souvenirs, når du er færdig med at være kulturel, så har Hanoi også masser af byde på her.  

Hanoi venter med...

Gademarkeder og gadekøkkener
Hanois gadekøkken er en oplevelse, du ikke vil gå glip af, når du besøger byen. I hovedstadens labyrint af snævre gader kan du smage på autentiske og lokale delikatesser som Pho Bo (nudelsuppe med oksekød) og Banh Mi (kendt vietnamesisk sandwhich) og mærke byens pulserende energi omkring dig.  

Hoan Kiem-søen
I hjertet af Hanoi ligger Hoan Kiem-søen som en rolig oase fra byens travlhed. Den fredfyldte sø er et perfekt område til en rolig gåtur med naturen på din ene side og bylivet på den anden eller til at hvile fødderne på en bænk med udsigt til Ngoc Son-templet, som spejler sig i vandet fra søens midte.  

Det Gamle Kvarter
Også kendt som byens “36 gamle gader” er Hanois ‘Old Quarter’ et besøg værd. Dette historiske område er hjemsted for smalle gader, der står som levn fra kolonitiden, og som hver især repræsenterer de forskellige handelsvarer, som gadesælgere og håndværkere har solgt gennem århundrede. Her kan du også få en verdensklasse kaffe med udsigt til den travle morgentrafik i områdets midte, og spise Pho sammen med de lokale. 

Litteraturens Tempel
Dette tempel er dedikeret til den kinesiske filosof Konfutse (eller Confucius) og er en af Hanois mest betagende seværdigheder. Det er et utroligt velbevaret eksempel på vietnamesisk arkitektur og var også hjemsted for landets første universitet. Nu tilbyder templet et fascinerende indblik i landets akademiske fortid.  

Ho Chi Minh-mausoleet
Et besøg i Hanoi er ikke komplet uden et stop ved Ho Chi Minh-mausoleet, hvor Vietnams leder hviler. Det er et dybt respekteret og bevogtet sted, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Vær opmærksom på at klæde dig rigtigt, hvis du vil helt tæt på mausoleet, dvs. ingen bare skuldre og knæ, hvis du er kvinde.  

St. Joseph’s Cathedral
St. Joseph’s Cathedral ligger som et ikonisk vartegn i Hanois Gamle Kvarter og minder med sin neogotiske arkitektur, høje tårne, spidse buer og farvede glasvinduer om de klassike gotiske katedraler i Europa. Den blev indviet i 1886 under den franske erobring af Hanoi og tjener som hovedkirke for det romersk-katolske ærkebispedømme i Hanoi – og så er den et centralt punkt for katolske ceremonier midt i byens travlhed. 

Thang Long Citadel
Dette UNESCO verdensarvssted repræsenterer årtusinder af vietnamesisk kultur og historie. Det historiske kompleks var engang centrum for politisk magt i regionen og har tjent som hovedstad i flere vietnamesiske dynastier. Det dateres tilbage til Ly-dynastiet i det 11. århundrede og omfatter i dag, som vigtigt arkæologisk sted, imponerende ruiner, gamle paladser og militære fæstninger, der giver indsigt i Vietnams historie og arv. Uden tvivl et must-see!  

Hanois Operahus
Hanois operahus ligger som en perle i byens centrum, og reflekterer den fransk koloniale æstetik, som meget af byen generelt af præget af. Her kan du blot nyde bygningens ikoniske ydre, slappe af i området eller opleve alt fra traditionel vietnamesisk musik til internationale forestillinger.  

Train Street
Train Street er et fascinerende og unikt fænomen, der har fanget både lokale og besøgendes opmærksomhed. Den smalle, livlige gade i midten af Hanoi er kendt for de jernbaneskinner, der løber direkte gennem den kun få meter fra døre og husmure til omkringliggende boliger og caféer. Her har beboerne og caféejerne tilpasset deres liv og virksomheder omkring togets tidsplan, så alt bliver pakket sammen lige inden toget ankommer, og derefter igen sat ud på skinnerne, hvor handle, snak og dagligdag fortsættes.  

Ta Hien Street
Også kendt som “Beer Street” er Ta Hien Street en livlig og ikonisk gade i hjertet af Hanois Gamle Kvarter, der om aftenen omdannes til et summende epicenter for socialt samvær, hvor gæster og lokale samles på barer og gadekøkkener. Gaden huser utallige små barer, restauranter og gadesælgere, og det er et perfekt sted at dykke ned i den lokale kultur og gastronomi.  

Tran Quoc Pagoda
Tran Quoc Pagoda er den ældste pagoda i hele Hanoi og dateres tilbage til det 6. århundrede. Den historiske bebyggelse er et symbol på buddhismens åndelige betydning i Vietnam og kendt for sin majestetiske skønhed og fredfyldte atmosfære. Og så ligger den pittoresk smukt ved byens West Lake.   

West Lake
Når du har set Tran Quoc Pagoda er det oplagt at bruge noget tid ved West Lake. Du kan enten nyde den rolige udsigt med solid grund under fødderne, spise frokost eller aftensmad på en af de omrkingliggende restauranter (eller måske en af de flydende restauranter direkte på søen) eller selv sejle ud på søen i en af de ikoniske svanebåde, hvor du på god gammeldags tivoli-manér selv må bruge fodpedaler til at komme omkring.  

Del denne side via E-mail