Rejser til Koh Lanta

Rejser til Koh Lanta

Koh Lanta kombinerer den fredfyldte ø-livsstemning med afsides strande og mindre turistmasser med hyggeligt byliv, lokal gastronomi et hav af aktiviteter og fantastiske solnedgange.  


Koh Lanta er en af de største Thailandske øer i Andamanhavet, og her finder du alt det, der gør en tropisk ø-livsferie helt perfekt: Smukke strande, lækre og billige restauranter, hyggelige strandbarer, unikke bungalows og andre lækre resorts, en lille og atmosfærisk “old town” med boder og små butikker, regnskov med skjulte vandfald og grotter, mange forskellige muligheder for aktiviteter og meget mere. Med andre ord: Koh Lanta er et ideelt rejsemål for dig, der ønsker fred og ro, smuk natur og gode muligheder for at opleve en masse, mens du nyder den thailandske ø-kultur og –natur.  

Øen er generelt opdelt i Lanta Yai og Lanta Noi, og begge øer er en del af Mu Ko Lanta Nationalpark selvom Lanta Noi er ubeboet med undtagelse af lokale fiskere og derfor ikke åben for turister. Koh Lanta Yai, derimod, er et paradis for rejsende og stadig relativt uspoleret i sammenligning med f.eks. Krabi, Phuket og Koh Samui.  

Her findes et lille stykke af paradis hvad enten du drømmer om bounty-effekt, udflugtsmuligheder, vandsportsaktiviteter, varierende resorts, lokale, kulinariske oplevelser, magiske solnedgange, trekking og vandreture og meget, meget mere.  

Læs mere om Koh Lanta her.

Vores rejseforslag til Koh Lanta

Hvad kan du opleve på din rejse til Koh Lanta?

Hvad kan du opleve på din rejse til Koh Lanta?

Aktiviteter, seværdigheder og anbefalinger på Koh Lanta

Koh Lanta Old Town  
Øens gamle by er en af de bedste ting, Koh Lanta har at byde på. Den lille, hyggelige by ligger på Koh Lantas østside og med afstand fra det typiske turistcenter og de betagende strande. Her er specielt hyggeligt i eftermiddagstimerne, når solen begynder at gå ned i horisonten og lyskæderne tændes og skaber et helt unikt samspil af bløde farver på himlen, som går i et med arkitekturen og byens farver. Spis en sen frokost eller aftensmad på en af de små restauranter, der ligger hævet over vandet på træstylter, nyd noget streetfood langs hovedgaden, shop souveniers og andre lokale og håndlavede ting i de små forretninger og farverige border eller nyd en kold øl til udsigten af månens opstigning over vandet eller den gode stemning, der altid hersker her.  

Nyd aftenen på en beach bar 
En anden ting, Koh Lanta er kendt for, er deres store udvalg af hyggelige strandbarer. Faktisk er det få stedet i Thailand, man finder federe, mere gennemførte og hyggeligere strandbarer end på Koh Lanta.  Især deres Reggae-barer og hippie-barer er store her og helt perfekte steder at nyde en kold øl eller en frisk cocktail til udsigten af et ildshow, solnedgangen eller solens glitrende afspejling i havet. Især på Klong Khong Beach og på Relax beach er udvalget af strandbarer stort. 

Udforsk Mu Ko Lanta National Park  
På Koh Lantas sydligste spids ligger Mu Ko Lanta National Park og lokker med vidunerlig natur og betagende udsigter. Selv turen dertil er scenisk og parkens største seværdighed er det ikoniske fyrtårn, som også er blevet et symbol på øen. Trek gennem junglen, nyd det bløde sand ved stranden, bad i det exceptionelt krystalblå vand og pas på dine ting – de nysgerrige aber, du ind i mellem kan møde her, er notoriske for at være nysgerrige og langfingerede når det kommer til turisters ejendele.  
Entreprisen er 200 thailandske baht.  

Besøg Tung Yee Peng Community  
Når du besøger Koh Lanta anbefaler vi også at besøge det lille lokalsamfund ved Tung Yee Peng Community. Den lille landsby på Koh Lantas østkyst er berømt for sine mangroveskove og sit dedikerede arbejde med økoturisme og bæredygtighed, hvor de går meget op i at inspirere og uddanne besøgende omkring deres unikke levemåde. Her kan man deltage i alt fra guidede ture i naturen og traditionelle madlavningskurser til fællesdrevne projekter, der åbner op for en ægte oplevelse af landsbyens unikke livsstil, kultur og traditioner. Og som det bedste af det hele tilbyder Tung Yee Peng Community også en idyllisk og mindeværdig solopgangsbådtur, som i den grad er værd at stå tidligt op for. 

Trek til Khlong Chak Waterfall  
Selvom vandfaldet ikke er et af Thailands mest storslåede, så er det alligevel en af de mest besøgte naturattraktioner på Koh Lanta. Som en del af øens nationalpark ligger vandfaldet skjult i junglen på Koh Lantas sydspids og kræver en times vandring gennem junglen for at nå det. En must-do-aktivitet for dig, der elsker at opleve og udforske naturen. 

Ø-hop til andre nærliggende øer  
Koh Lanta ligger som en perfekt base for ø-hop i Andamanhavet. Både Phi Phi, Koh Ngai, Koh Mook, Koh Libong og Koh Rok er ideelle destinationer hvad enten du ønsker at tage på dagsture fra Koh Lanta eller flytte lidt rundt og udforske forskellige resorts, strande og ø-livskulturer. Øerne byder på lidt af hvert men har alle sammen til fælles, at de er mindre, mindre turistede og mere autentiske og afsondrede end smukke Koh Lanta.  

5 strande du skal besøge på Koh Lanta 

Øen er naturligvis også kendt for sine billedskønne strande, det surrealistiske, blå havvand og de svajende longtailbåde, der ligger og skvulper blødt i vandkanten. Overalt på øen kan du finde paradisstrande, men især Klong Nin Beach, Ban Saladan, Bamboo Beach, Kanting Bay og Klong Khong Beach er populære for deres skønhed, lune havvand og hyggelige småboder og barer. Dog, hvis du drømmer om en fantastisk solnedgang, så er Relax Beach stedet for dig. 

Del denne side via E-mail