Rejser til Hua Hin

Rejser til Hua Hin

Velkommen til Hua Hin – et paradis ved havet, hvor den thailandske kultur og historie autentisk møder moderne elegance.  


Med sin unikke beliggenhed ved landets vestkyst ved Thailandbugten byder Hua Hin velkommen med sine lange strande af blødt sand, roligt glitrende vand og en enormt charmerende kystbysatmosfære. Som en af landets ældste feriebyer har Hua Hin en historie rig på kultur og autentiske seværdigheder, der gennem de sidste mange år er blevet kombineret med moderne, luksuriøse resorts og hoteller, så du kan nyde en luksusferie i ægte, thailandske omgivelser.  

Det er en af Thailands mest populære feriedestinationer – og ikke kun for turister. Hua Hin er nemlig også Thailands kongelige ferieby, hvor selv den royale familie holder deres ferier. Her kan du opleve alt, hvad hjertet kan begære: fra dagsture til andre områder og udforskning af historie paladser og templer til lokalt streetfood, natmarkeder, vandsportsaktiviteter, spa-oplevelser, verdensklasse golfbaner og meget mere. I Hua Hin finder du en perfekt balance mellem afslapning og eventyr.  

Læs mere om Hua Hin.

Vores rejseforslag til Hua Hin

Hvad kan du opleve på din rejse til Hua Hin?

Hvad kan du opleve på din rejse til Hua Hin?

Thailands kongelige ferieby

Hua Hin er en af Thailands ældste feriebyer og uden tvivl et af de mest charmerende ferieområder i landet. Det er derfor heller ikke overraskende, at mange danske rejsende foretrækker netop denne destination. Men udover at være populær blandt danske feriegæster, tiltrækker Hua Hin også mere prominente besøgende - nemlig den thailandske kongefamilie. Deres sommerpalads, som stammer fra 1920, ligger nemlig i nærheden af Hua Hin. Det må da vidne om områdets særlige tiltrækningskraft.

I de seneste år er Hua Hin vokset i hastigt tempo. Der bliver opført en række lejlighedskomplekser og villaer til både fastboende udlændinge og europæere, der søger en sommerresidens i eksotiske omgivelser. Byen har derfor udviklet sig fra at være en lille, idyllisk fiskerby til at blive kystens pulserende centrum med indkøbscentre, biografer, golfbaner og et livligt natteliv. Til trods for dette har Hua Hin stadig bevaret sin fredelige atmosfære og er fortsat et utrolig dejligt rejsemål for alle dem, der foretrækker en ferie uden alt for meget fest og ballade.

Hvorfor vælge Hua Hin?

Hua Hin byder på en mangfoldighed af oplevelser og aktiviteter for enhver smag. Strandene er naturligvis hovedattraktionen, og du kan nyde solen og det bløde sand, mens du lytter til bølgerne, der ruller ind mod kysten. For de eventyrlystne er der også vandsportsaktiviteter som kitesurfing og windsurfing, der giver dig en adrenalinfyldt oplevelse på det krystalklare vand.

Hvis du er interesseret i historie og kultur, så vil du helt sikkert blive betaget af Hua Hins arkitektoniske skatte. Den ikoniske togstation er et besøg værd med sin charmerende thailandske stil, og Wat Huay Mongkol-templet imponerer med sin imponerende buddhistiske statue. For golfentusiaster er Hua Hin også et sandt paradis. Her finder du nemlig verdensklasse golfbaner, der udfordrer dine færdigheder og belønner dig med betagende naturudsigt.

10 ting, du skal opleve i Hua Hin

Strande
I Hua Hin er der adskillige dejlige strande at vælge mellem. Hovedstranden strækker sig cirka 5 kilometer og er områdets mest benyttede. Ønsker du en mere fredelig strand, så ligger Khao Takiab syd for byen. Den er ikke helt så besøgt, men her er stadig mulighed for eksempelvis at prøve en tur på vandscooter eller at ride på hest på stranden. Strandområdet Cha Am ligger 20 kilometer nord for Hua Hin. Her tilbydes også vandski, vandscooter, bananbåde og hesteridning.

Shopping 
Når det kommer til shopping, byder Hua Hin på et væld af muligheder. Fra farverige markeder, hvor du kan finde unikke souvenirs og lokale håndværk, til moderne indkøbscentre med internationale mærker - der er noget for enhver. Hvis du er til store indkøbscentre, kan vi blandt andet anbefale dig at besøge Hua Hin Market Village.  

Hua Hin Jernbanestation
I Hua Hin city (tæt på Royal Hua Hin Golf Course) ligger Thailands måske smukkeste jernbanestation med en enestående arkitektur. Stationen er bygget i Kong Rama VI's regeringsperiode (1910-1925) og er dermed en af Thailands ældste jernbanestationer og helt anderledes, end vi er vant til at se i vesten. Det måske mest slående ved stationen er den meget flotte kongelige "vente pavillon", som er bygget i thailandsk stil. Pavillonen blev i sin tid flyttet fra Sanam Chan Palace i Nakhon Pathom-provinsen, hvilket ligeledes skete under Kong Rama VI's regeringsperiode.

Kongepaladset
Kong Rama VII byggede i sin tid paladset Klai Kangwon til brug for sommerbolig på stranden nord for Hua Hin City. Selve Paladset er designet i europæisk stil med et twist af spansk inspiration og blev færdigbygget i 1929. Den dag i dag bliver Klai Kangwon stadig brugt af den kongelige familie, og det siges, at familien faktisk foretrækker at opholde sig i Hua Hin, måske fordi klimaet og vejret her er mere mildt end i hovedstaden, Bangkok. 

Paladset er opført i spansk stil og ligger omgivet af smukke haver. Der er adgang til haven ud mod hovedvejen, men kun hvis man er iført sportstøj og sportssko, da kongen har åbnet haven omkring søen KUN for motionister. 

Abebjerget - Khao Takiap
Syd for Hua Hin ligger "Abebjerget", som med det lille tempel på toppen og de mange aber er et af Hua Hins mest populære udflugtsmål. Men hold på hat og briller for aberne er frække og benytter enhver mulighed for at skaffe sig lidt underholdning i form af turisternes ejendele eller medbragt mad.

Bjerget ligger i den sydlige del af Hua Hins hovedstrand og kan således nås til fods, hvis man har lyst til en cirka 7 kilometer lang spadseretur på stranden mod syd. Bjerget er cirka 250 meter højt, og på toppen er der et fantastisk udsigtspunkt ud over Hua Hin Skyline eller havet, hvor man i klart vejr blandt andet kan se de nærliggende småøer, Koh Singhto Islands (Løveøerne).

På toppen af Khao Takiap er der både en restaurant og et tempel. For foden af bjerget er der en 20 meter flot høj guldbuddha og et par udmærkede restauranter/barer.

Khao Hin Lek Fei
På bjerget, cirka 2 kilometer fra Hua Hin by, ligger udsigtspunktet Khao Hin Lek Fai, eller som nogen kalder det, Khao Radar. Bjerget rejser sig i det smukke landskab lige bag Hua Hins jernbanestation, og på toppen af bjerget kan man se den smukke statue af Kong Rama VII. En tur til Khao Hin Lek Fai kan gøres for cirka 300 Baht tur/retur, hvis du spørger en af de mange tuk tuk-chauffører i byen.

Nationalparken - Sam Roi Yot
Selvom Sam Roi nationalparken ligger godt 60 kilometers kørsel fra Hua Hin, så vælger rigtig mange af Hua Hins besøgende at tage turen for at få del i denne spændende og meget flotte naturoplevelse. Parkens navn Sam Roi Yot betyder "de trehundrede bjergtoppe" og refererer til de utallige kalkstensklipper, som findes i parken. En stor del af parken, som ligger i et cirka 90 kvadratkilometer stort område, består af mangrove/sump og byder på et meget rigt dyreliv. Her finder man mange forskellige dyrearter blandt andet mere end 300 forskellige fuglearter.

En af parkens mest populære attraktioner er Tham Phraya Nakhon-grotten. For at nå grotten skal man først bestige et bjerg og derefter ned igen i grotten, som ligger dybt nede i jorden med et hul i "loftet", som tillader lyset at komme ned til en smuk pavillon i "thai stil", som ligger i bunden. Pavillonen er i sin tid bygget af Kong Rama V. Turen kan være ret hård, så det anbefales, man er i god form og har gode sko på og vand med til turen. 

Wat Huay Mongkol
Besøg verdens formentlig største munkestatue. Skulpturen er cirka 12 meter høj og 9 meter bred og forestiller Luang Poh Tuad, som er en af de mest berømte buddhistiske munke i Thailand. Det siges om ham, at han engang har slået havvand til ferskvand, og det menes derfor, at han havde overnaturlige kræfter. 

Skulpturen blev bygget i anledning af Hendes Kongelige Højhed Sirikits fødselsdag. Hele Wat Huay Mongkol-området er meget velholdt. Ud over at være et turistmål fungerer stedet også som et rekreativt område for de mange lokale besøgende. I den henseende har stedet til formål at bevare det naturlige miljø så meget som muligt. 

Rundt omkring er der placeret skyggefulde pavilloner med komfortable bænke, som er opstillet ved næsten hvert eneste hjørne af hele området. Desuden huser Wat Huay Mongkol også en flot indrettet pavillon, som det siges skulle indeholde levn af Buddhas jordiske rester. Pavillonen er åben for folk, der har lyst til at komme og bede.

Rajabhakti park
Færdigbygget i 2015 og en af Hua Hins nyeste attraktioner. 7 kæmpe statuer af de mest populære konger gennem Thailands historie. Parken ligger cirka 15 kilometer syd for Hua Hin centrum. 

 

Del denne side via E-mail