Alle rejsemål

Dubai

Dubai

Dubais uforlignelige skyline, mega-shoppingcentre i massevis og den mulitikulturelle atmosfære gør det nærliggende at sammenligne Dubai med Østens metropoler Hong Kong og Singapore.


Fra ørkenens stilhed til Soukens liv og leben - rejser til Dubai tilbyder en bred vifte af attraktioner til gæsten.

Næst efter Abu Dhabi er Dubai med 1,4 mio indbyggere det største af de syv emirater der udgør de Forenede Arabiske Emirater. Dubai er en by i rivende udvikling og byggekraner dominerer dele af byen. Der arbejdes i døgndrift på at fuldføre planen om 15 mio. besøgende om året i løbet af de næste 10 år, i forhold til de nuværende 5 mio. Og planen skal såmænd nok lykkedes. På en periode på lidt mere end en generation har Emiratet forvandlet sig fra at være gold ørken til en pulserende metropol.

Forlader man Dubais imponerende mængde af shoppingcentre, markeder, moskéer og dejlige strande, findes andre fantastiske attraktioner. Tag på tur i uendelige ørkenlandskaber, kør med 4WD i de imponerende sandklitter og besøg små oaser og beduinlandsbyer.

Dubai er rig på historie og traditioner. Oprindeligt var Dubai en lille fiskerlandsby, der omkring 1830 blev overtaget af en gren af Bani Yas stammen fra Liwa Oasen. Denne del af stammen blev ledet af Maktoum familien, der stadig er Dubais herskende familie. Traditionelt levede befolkningen af at dyrke dadler, passe får og geder samt fiskeri. Men der blev også handlet, og ved århundredeskiftet havde Dubai efter sigende den største souk på kysten med 350 forretninger i Deira distriktet alene.

Og siden er det kun gået fremad. Oliepengene begyndte at strømme ind i 1960´erne og i 1971 blev De Forenede Arabiske Emirater dannet af de syv stater/emirater Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm Al-Quwain.

Dubai har 7 fantastiske golfbaner - kontakt os for priser på golfrejser.

Læs mere her

Ture fra Dubai: (priser i parantes er børnepriser hvis der er forskel)



Halvdags Dubai byrundtur (City of merchants)
Oplev Dubais historiske steder og pulserende byliv på denne omfattende byrundtur. Turen begynder med et foto-stop ved Dubais berømte vartegn, verdens eneste 7-stjernede hotel, Burj Al Arab. Der fortsættes til Majlis Al Ghorfat, den tidligere sheiks sommerpalads og Jumeirah Mosque.
Fra Jumeirah går turen videre til den gamle del af Dubai, Al Bastakiya, hvor I skal besøge museet beliggende i Al Fahidi Fort. I sejler over floden (Creek) med en vandtaxa til krydderimarkedet (spice souk). Der er også tid til at shoppe i guld-souken inden det går retur til hotellet. Eftermiddagstur med afhenting 14.30 - kr. 300 (barn 150).

Halvdags ørkensafari 4WD (Sundowner)
Dubai forlades om eftermiddagen og en spændende tur gennem ørkenen begynder. Undervejs til lejren oplever I spændende kørsel i de store sandklitter og besøger også en kamelfarm. Nyd ørkenens smukke farver når solen går ned, og når I når lejren er der tid til at ride kamel eller måske få malet et hennamønster på hænder eller fødder. Nyd en lækker barbeque middag og en `Shisha´ - den berømte arabiske vandpibe. Under stjernehimlen opfører mavedanseren sit show, inden der returneres til Dubai. Eftermiddag/aftentur. Kr. 560 (440)

Dubais arv og traditioner - halvdagstur til fods
(Discover dubai on foot)
Få et indblik i Dubais arv og traditioner der har været med til at skabe byen. Besøg Sheikh Saeed House, hvor en sjælden samling af gamle fotografier, mønter og frimærker fremvises. I bydelen `Al Bastakiya´ beundres de smukke gamle huse, inden turen går gennem den gamle souq ved Bur Dubai. En vandtaxa tager jer til krydderi- samt guldsouqen på den anden side af The Creek. Eftermiddagstur (mandag og onsdag) kr. 260 (barn 170)

Heldagstur på østkysten (All points east)
Dagen begynder med kørsel gennem frugt- og grøntsagsplantager i den frodige oase Al Dhaid. I gør et stop i landsbyen Masafi - navnet betyder rent vand - der er kendt for sine kilder og de smukke Hajar bjerge, inden I når landsbyen Dibba. Her er der tid til en gåtur i den lille havn, inden turen fortsætter langs kysten.
Undervejs passeres små fiskerlandsbyer og når I gør stop for frokost er der mulighed for en forfriskende dukkert i Det Indiske Ocean.
Om eftermiddagen besøger I Al Badiyah, Emiraternes ældste moské og det renoverede fort i Fujairah. Inden I returnerer til hotellet er der et sidste stop i oasen Bithnah og tid til at snuse rundt i markedet i Masafi. Heldagstur, frokost er ikke inkluderet. (mandag, onsdag og fredag) kr. 350 (barn 180)

Heldags sightseeing i Abu Dhabi (A capital adventure)
Emiraternes hovedstad Abu Dhabi er langt den største og rigeste af De Forenede Arabiske Emiraters (UAE) syv stater. Olierigdommen er enorm og efter sigende er der olie nok til de næste 150 år. Abu Dhabi har i de senere år stået lidt i skyggen af Dubais fremdrift, men nu er de i gang med en plan for at bringe nogle af Emiraternes turister til Abu Dhabi fremfor Dubai. Der bygges fabelagtige hoteller, topmoderne shoppingcentre og restauranter for enhver smag.

På vej fra Dubai til Abu Dhabi passeres verdens største menneskeskabte havn, Jebel Ali Port. Blandt de mange seværdigheder I skal opleve i dag er Sheik Zayed Grand Mosque - landets største moske, der under Eid kan besøges af op til 41.000 mennesker.

Der fortsættes til Abu Dhabis ældste bygning Al Husn Palace og en af byens store aktiver, The Corniche, en lang boulevard der løber parallelt med den Arabiske Gulf. For enden af The Corniche er et fantastisk udsyn over byens skyline. Heldagstur, frokost er ikke inkluderet. (mandag, onsdag og lørdag) kr. 550 (barn kr. 350)

Middag på Bateaux Dubai (An evening of elegance)
Nyd en velsmagende middag og få samtidig en unik oplevelse. Ombord på `Al Minsaf´ Panorama Cruise er restaurantdækket lavet af glas og under middagen kan man derfor uden hindringer følge med i det travle liv på Dubai Creek. Menuen ombord er en kombination af specialiteter fra både vesten og østen, fremtryllet af køkkenchefen ombord. Den hyggelige atmosfære understreges yderligere af underholdning med levende musik.

Pris inklusiv ubegrænset sodavand, vand, te og kaffe kr. 750 og så kan man vælge pakken inkl. transfer fra hotel og retur kr. 940.
Pris inklusiv ubegrænset sodavand, vand, husets rød/hvid vin, øl, te og kaffe kr. 900 og inkl. transfer er prisen kr. 1.135

Heldagsudflugt til Al Ain (Oasis city tour)
Dagen begynder med kørsel gennem det smukke og evigt foranderlige ørkenlandskab, inden I når Hajar bjergene. I Al Ain besøges museet og den tidligere hersker og præsident Sheikh Zayeds Palads. Næste stop er kamelmarkedet - det største i UAE. Hili Gardens er berømt for sine spændende arkæologiske udgravninger fra det 3. årtusinde f. Kr. (Tirsdag og søndag, 1. juni - 31. august kun tirsdag) Frokost er ikke inkluderet kr. 340 (barn 170)

Grand Canyons (Safari to the Hajjar Mountains)
I forlader Dubai om morgenen og kører mod østkysten. Undervejs til Hajjar bjergene ser I moderne beduin-lejre og kamelfarme. Turen fortsætter langs kysten med smukke udsigter over havet og de store sandklitter. Den lille maleriske by Dibba passeres og så er det tid at påbegynde off-road eventyret. De næste par timer går turen gennem vildt landskab med stejle klippesider, dramatiske canyons, dybe kløfter og smukke dale. Midt i denne imponerende natur ligger små landsbyer bag mure lavet af mudder og med små stykker dyrket jord. Efter en picnic-frokost returneres til landsbyen Dibba og oase byen Masafi. Retur til Dubai sidst på eftermiddagen. (søndag, tirsdag og fredag) Kr. 760 (barn 660)

Aften Dhow middagscruise (Moonlight sonata)
Aftencruise på floden i en traditionel arabisk Dhow. Nyd et overdådigt traktement af arabiske og internationale retter imens I langsomt glider forbi smukt oplyste souker, banker og paladser. Kr. 490 (barn 250)

Halvdags sandboarding 4WD (Rides and slides)
Prøv en af ørkenens adrenalinfremkaldende fornøjelser; sandboarding. Sandboarding er som snowboarding - bare i ørkensand. Turen til ørkenen foregår i 4WD og 1/2 times kamelridt. (søndag, tirsdag, onsdag og fredag) Kr. 430 (barn 330)

Ønsker man en tur op i verdens højeste bygning (Burj Khalifa) skal dette bookes hjemmefra online - benyt nedennævnte link:
Tryk for bestilling af billetter til Burj Khalifa

Vedrørende ture i Dubai og omegn
Køretøjer: Busserne der bruges på ture og udflugter er af højest mulige standard. Alle busser er med aircondition.
Køretøjerne med 4WD der bruges til offroad safari er med aircondition og med plads til maximum 6 passagerer + chauffør. Alle chauffører er kvalificerede til at køre off-road. Bilerne er udstyret med sikkerhedsseler, som skal bruges under hele turen.

Turguider: Alle turguider er uddannede og rutinerede flersprogede guider.

Forfriskninger: På ture med 4WD forsynes gæsterne med flaskevand og sodavand. På de fleste sightseeingture er drikkevarer ikke inkluderet.

Safariture: Da safariturene involverer off-road kørsel gennem sandklitter og grusveje i bjergområder, medtages ikke gravide kvinder, folk med rygproblemer eller børn under 4 år.

Påklædning: I de Forenede Arabiske Emirater (UAE) bør man tage hensyn til de lokale traditioner. Dvs. badetøj er begrænset til swimmingpoolen eller stranden og både mænd og kvinder bør tildække skuldre og knæ, specielt ved færdsel i souker, forretninger og landsbyer.

Fotografi: Det er ikke tilladt at fotografere politi/ militære installationer samt regeringsbygninger. Og som altid er det høfligt at spørge om lov, inden man fotograferer folk.

Send rejseforespørgsel

 
 
 
 

Del denne side via E-mail