VALGTE
DESTINATION

Zanzibar 

Kridhvide sandstrande, gamle krydderiplantager og UNESCO beskyttede Stone Town med sit charmerende virvar af smalle gader, solblegede stenhuse og små basarer. Zanzibar er en eventyrlig paradisø, hvor livet leves langsomt – og hvor mange hviler ud efter strabadserende ture i nationalparker og på højsletten i Tanzania.


Zanzibar er en øgruppe og en autonom del af Tanzania i Østafrika, bestående af øerne Unguja (Zanzibar) og Pemba med mange små omkringliggende øer. De fabelagtige hvide sandstrande og det fine koralrev er trækplasteret på disse billedskønne øer, der har et behageligt klima hele året og en gennemsnitstemperatur på cirka 27 grader.

Marinelivet ved Zanzibar er et kapitel for sig. Flokke af delfiner springer ofte omkring snorkelbådene med kurs mod nye undervandseventyr. Du kan snorkle eller dykke langs imponerende klippevægge med tusindsvis af farverige tropiske fisk eller se nogle af havets store havpattedyr, hvis du er heldig. Zanzibar har verdens eneste undervands-hotelværelse, der ligger placeret midt ude på havet. Her kan du vågne op med et 360 graders udsyn over koralrevet og det fascinerende marineliv der udspiller sig under havoverfladen. Men bliv ikke nervøs hvis en haj, en rokke eller en kæmpe havskildpadde pludselig glider forbi her.

På Zanzibar kan man ikke forvente at møde ret meget af Tanzanias ellers imponerende dyreliv, men man kan dog være heldig at spotte en desmerkat eller se ryggen af den meget sky Zanzibar-leopard. Der lever dog aber, bushsvin og små antiloper på øerne. Og der er ligeledes et rigt fugleliv og et stort antal sommerfugle i landområderne.

Får man lyst til lidt adspredelse under sin badeferie på Zanzibar er UNESCO beskyttede Stone Town helt sikkert et besøg værd. Her kan du vandre gennem snoede stræder med smukt udskårne trædøre og smukt udformede balkoner. Oplev kaffeboder, syngende børn, forbudte persiske badehuse – og nye eventyr udfolde sig ved hvert et gadehjørne.

Zanzibar, der blev flittigt besøgt af arabiske handelsrejsende, der ankom omkring det 8. århundrede byggede blandt andet moskeen Kizimkazi, der stammer fra 1107. Moskeen er i dag blandt øens største – og helt sikkert allerældste attraktion.

I 1890 blev Zanzibar et britisk protektorat. Der var også omkring denne tid at krydderihandlen blomstrede og at Zanzibar havde sin storhedstid som centrum for verdens krydderihandel. Man kan fortsat fornemme duften fra nogle af de tilbageværende plantager, når man bevæger sig rundt på øen.

Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle ekstra Schillings.

Elektricitet: 240 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Klima: Klimaet er tropisk med en beliggenhed tæt på ækvator. Du har mindst sandsynlighed for regn i juni til oktober. I månederne marts til maj er der størst sandsynlighed for meget regn. Zanzibar har dog lune temperaturer hele året. 27 grader er gennemsnitstemperaturen.  

Sprog: Engelsk og Swahili.(med Zanzibar dialekt).

Tidsforskel: Sommertid +1 time / vintertid +2 timer.
 
Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Tanzania Schilling (TZS). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum og pas: Intet visumkrav for danske statsborgere i indtil 30 dage.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning: Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her. 

Se kort over Zanzibar:

5* all-inclusive Riu Palace Hotel Zanzibar Nungwi Beach

DestinationZanzibar
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til31-10-2021
Varighed9 dage
PrisFra 12.998kr.

Karen Blixen Camp og badeferie på Zanzibar

DestinationKenya
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-11-2021
Varighed14 dage
PrisFra 25.998kr.
Se alle tilbud