Loading...

Zanzibar

Oplev Zanzibar i al sin skønhed

Rejs til Zanzibar og oplev kridhvide sandstrande, gamle krydderiplantager og det UNESCO-beskyttede Stone Town med sit charmerende virvar af smalle gader, solblegede stenhuse og små basarer.

Zanzibar – En drømmedestination

Zanzibar, også kaldet Unguja, er en eventyrlig paradisø, hvor livet leves langsomt til forskel fra fastlandet Tanzania. Øen skiller sig ud fra fastlandet på de fleste områder og er derfor noget helt specielt. Lad uret blive i kufferten og lad den fantastiske ø komme helt ind under huden på dig. På Zanzibar finder du masser af gode hoteller og fantastiske resorts.

Marinelivet ved Zanzibar er et kapitel for sig. Flokke af delfiner springer ofte omkring snorkelbådene med kurs mod nye undervandseventyr. Du kan snorkle eller dykke langs imponerende klippevægge med tusindvis af farverige tropiske fisk eller se nogle af havets store havpattedyr, hvis du er heldig.

Zanzibar hører til en øgruppe og er en vigtig del af Tanzania i Østafrika. Blandt de mange øer er hovedøerne Pemba Island, Mafia Island og Latham Island de mest populære destinationer. Her finder du fabelagtige, hvide sandstrande og et smukt koralrev. Zanzibar byder også på en enkelt nationalpark, men man skal ikke forvente at møde ret meget af Tanzanias ellers imponerende dyreliv. Du kan dog være heldig at spotte en desmerkat eller se ryggen af den meget sky Zanzibar-leopard. Der lever også aber, bushsvin og små antiloper på øerne, og der er ligeledes et rigt fugleliv og et stort antal sommerfugle i landområderne.

Når du rejser til Zanzibar, kan du fx vælge at kombinere din ferie med en safaritur til de afrikanske savanner. Ønsker du at få den enestående chance for at opleve "the Big Five", ligger Zanzibar tæt på Kenya, hvor safari på de autentiske kenyanske savanner står på programmet.

Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Bo direkte ved Zanzibars skønne strande - Bluebay Beach**** eller Riu Palace*****

En fantastisk rejse til de smukkeste strande på Zanzibar i det indiske ocean. Nyd øens utrolige ro og fantastiske kultur og forkæl jer selv på et af de gode hoteller.

 • 26 afrejser
 • 9 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH, Aalborg eller Billund
Fra 9.990,- DKK
Safari i Kenya

Tag på en fantastisk safari til Masai Mara med afsluttende all-inclusive ophold på dejligt strand hotel på Zanzibar.

 • Ingen dato sat
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel

Livet på øen

Når du rejser til Zanzibar, vil du møde et opmærksomt og venligt folkefærd, der vægter hilsner højt. Lokalbefolkningen respekterer og vægter også kultur og religion højt – og som et overvejende muslimsk folkefærd, er det vigtigt at huske at tage mere end badetøj på, når man bevæger sig væk fra hotel og strand.

Zanzibar har to regntider. Den lange regntid varer cirka fra marts til maj. Her er regnen intens, og det er derfor ikke oplagt at tage på strandferie her. Den korte regntid rammer Zanzibar et sted mellem november og december, men byder ikke på en lige så intens regntid, men på korte og voldsomme udbrud, der kort efter bliver erstattet med en blå himmel igen. Hvis du rejser til Zanzibar på strandferie og ønsker det bedste vejr, er det fordelagtigt at rejse i månederne juni til oktober.

Drømmer du om kridhvide sandstrande og langsomme dage, kan du overveje at besøge andre vidunderlige destinationer som Seychellerne eller Maldiverne. Det er også populært at kombinere flere destinationer for at få både strandferie og storbyferie med i købet. I kan også overveje at kombinere jeres rejse til Zanzibar med et stop i travle Dubai.

Tag på bådtur på Zanzibar Køer på Zanzibar Solnedgang på Zanzibar

  

5 ting du skal opleve på Zanzibar

 1. Tag dig tid til at drikke te.
  Det er en god måde at møde lokalbefolkningen på. Find et hyggeligt spot og prøv fx tangawizi (ingefær) chai med tilsat vanilje. Hvis du befinder dig i Stone Town, er Babu Chai stedet at få en dejlig kop te.
 1. Oplev Stone Town by night.
  Selvom områdets smalle gader er svagt oplyst, er der gang i den efter mørkets frembrud. Børn leger på gaden, og det lokale marked Forodhani Gardens bliver fyldt af både lokale og turister, der slentrer igennem de eventyrlige madboder og finder utrolige souvenirs. Undgå dog at blive fristet af boder med skaldyr om aftenen, da de nok har ventet hele dagen på at blive solgt. Prøv i stedet en krydret kylling eller den berømte Zanzibar-pizza med sukkerrørssaft.
 2. Vær ikke bange for hvide æggeblommer.
  På Zanzibar fodres kyllingerne med en kornsort, der får dem til at producere anderledes æg, end vi kender dem i Danmark. Det giver ikke æggene en anderledes smag, men det betyder, at æggeblommerne er hvide i stedet for gule. Vær ikke bange for at bestille spejlæg, når din morgenmad skal nydes.
 3. Smag på verden.
  Når du rejser til Zanzibar, er det et must at udvide din horisont, når det kommer til mad. Zanzibars lange, tragiske historie har været med til at skabe et af Afrikas mest interessante køkkener. Her blandes der både indiske, arabiske, kinesiske, portugisiske og afrikanske madlavningstraditioner. Der bliver ikke sparet på krydderier som nellike, kanel, sort peber og muskatnød, da de alle gror på øerne. Du har heller ikke oplevet Zanzibars madkultur, før du har smagt retter med frisk fisk og skaldyr.
 4. Besøg Freddie Murcury.
  Når du slentrer rundt i gaderne i Stone Town, kan du rende ind i et måske uventet sted – nemlig barndomshjemmet for Farrokh Bulsara, bedre kendt som Freddie Murcury fra det britiske rockband Queen. Det er ikke muligt at komme indenfor, men uden for døren hænger der billeder, så man kan mindes den afdøde kunstner.
    

Det unikke og historiske Zanzibar

Får I lyst til lidt adspredelse under badeferien på Zanzibar, er det UNESCO-beskyttede Stone Town helt sikkert et besøg værd. Her kan du vandre gennem snoede stræder med smukt udskårne trædøre og udformede balkoner. Du kan også se frem til at opleve kaffeboder, syngende børn, forbudte persiske badehuse og nye eventyr, der udfolder sig ved hvert et gadehjørne. De historiske, gamle bygninger fortæller en historie om Zanzibar, som skal ses med egne øjne.

Zanzibar har en både spændende og tragisk historie, der indeholder et slaveimperium og en revolution – og igennem tiden har den historiske udvikling virkelig sat sit præg. Øen blev flittigt besøgt af arabiske handelsrejsende, der ankom omkring det 8. århundrede og blandt andet byggede moskeen Kizimkazi, der stammer fra år 1107. Moskeen er i dag blandt øens største – og helt sikkert allerældste attraktioner. I 1890 blev Zanzibar et britisk protektorat. Det var også omkring denne tid, at krydderihandlen blomstrede, og at Zanzibar havde sin storhedstid som centrum for verdens krydderihandel. Man kan fortsat fornemme duften fra nogle af de tilbageværende plantager, når man bevæger sig rundt på øen.

Drømmer du om at tage på en eventyrlig luksusrejse eller en strandferie med solbadning og snorkling på programmet? Gå på opdagelse i vores brede udvalg af ferier til billedskønne destinationer.

 

Lokale og turister på Zanzibar Pool Riu Palace Zanzibar Pool på The Residence Zanzibar

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvornår skal man rejse til Zanzibar, og hvordan er vejret?

Hvis du rejser til Zanzibar på strandferie og ønsker det bedste vejr, er det bedst at rejse i månederne juni til oktober. Zanzibar har et tropisk og behageligt klima hele året med en gennemsnitstemperatur på cirka 27 grader.

Hvad skal man lave på Zanzibar?

På en ferie på Zanzibar kan du opleve Stone Town, lade dig betage af de flotte strande og nyde den lækre mad. I kan gå lange ture og nyde de skønne omgivelser.

Hvor lang tid tager det at flyve til Zanzibar?

Det tager cirka 10 timer at flyve til Zanzibar fra Danmark.

Hvad er klokken på Zanzibar?

- Zanzibar er 1 time foran Danmark ved sommertid og 2 timer foran ved dansk vintertid. Du slipper dermed for et større jetlag.

Hvor ligger Zanzibar, og hvor stor er øen?

Zanzibar ligger cirka 50 km fra Tanzanias kyst og er derfor kategoriseret som Østafrika. Zanzibar er 2,461 km2 og er dermed på størrelse med Lolland-Falster eller 2/3 af Fyn.

Hvor skal man bo på Zanzibar?

Zanzibar har mange gode resorts og hoteller specielt på nordsiden af øen. Gå på opdagelse i vores udvalg af dejlige indkvarteringssteder på hjemmesiden.