Loading...

Vietnam

Sejl i Halong Bugten, gå på opdagelse i Mekong Deltaet, eller tag på badeferie til Phan Thiet

Oplev de 1000 eventyrs land. Her findes både farverige templer, imponerende kejserpaladser, irgrønne rismarker, flydende markeder og hektiske scooterdominerede storybyer.

Vidunderlige Vietnam

Uanset hvor du rejser til i dette alsidige og naturskønne land, vil du finde uforglemmelige oplevelser. Vietnam er et krydret mix af Sydøst Asiens herligheder, og man bliver charmeret af vietnamesernes gæstfrihed, deres uimodståelige køkken og landets alsidige destinationer.

Vietnam er et overflødighedshorn af kontraster, farver, dufte og nye spændende indtryk. Et land hvor du kan spise gourmet på toppen af et femstjernet hotel i Ho Chi Minh – eller opleve det oprindelige Vietnam, hvor Sapas landsbybeboerne i nord levede som for 100 år siden blandt tusinde rismarker. I Vietnam kan du opleve stort set alt, og selvom Vietnam ikke er kendt for det, kan du også slutte din ferie af på én af de mange skønne strande på landets langstrakte kystline, f.eks. landets riviera Nha Trang.

Interessen for Vietnam har altid været stor, og det ses tydeligt på landets turbulente historie. Både kinesere, franskmænd og amerikanere har belejret det smukke land, og krigsfortællingerne opleves tydeligt i landets og indbyggernes DNA. Historien har skabt en kompleks og unik kultur, som bl.a.  kan opleves på de mange detaljerede og farverige templer, som i nord er kinesisk prægede og i syd hinduistiske. Trods megen modgang, er vietnameserne et utroligt imødekommende og glad folkefærd, som nysgerrigt modtager de mange turister som har fundet vej til østens perle.

Turister er der mange af, af en årsag. Overflødigheden stopper nemlig ikke ved spændende historie og en gæstfribefolkning. Men de uendelige muligheder af oplevelser og rejsedestinationer som hovedstaden Hanoi, eventyrlige Halong Bay, farverige Hoi An og mange, mange flere.

Som du nok kan fornemme, er Vietnam et eftertragtet, smukt og kontrastfyldt land. Vil du gerne have en bid af det hele er en rundrejse oplagt, eller vælg en kombinationsrejse, hvor du foruden Vietnam besøger nabolandet Thailand, eller tager på luksusferieMaldiverne.

Læs mere
View as Grid List

Items 11-15 of 15

Side
per side
Kombinationsrejse i Cambodia og Vietnam

Spændende rejse til Siem Reap (Cambodia) og Danang (Vietnam). Oplev tempelkomplekset Angkor Wat og det gæstfrie cambodianske folk og kombinér med Danangs dejlige strande og spændende historie.

 • Ingen dato sat
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Rundrejser i Vietnam

Oplev det bedste af vidunderlige Vietnam på denne skønne rejse fra nord til syd.

 • Ingen dato sat
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Kombinationsrejser til Vietnam

Første ophold er i Hanoi - en romantisk storby, med masser af historier og legender. Der fortsættes med tog til Sapa. her kan I se frem til smukke, frodige landskaber og farverige lokale markeder. Oplev det autentiske Vietnam på tæt hold.

 • Ingen dato sat
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Kombinationsrejse i Thailand, Vietnam og Maldiverne

Tag på en spændende rejse til Vietnam, Bangkok og Maldiverne og oplev tre forskellige destinationer med fremmede kulturer, dejlige strande, pulserende byliv og smukke koralrev.

 • Ingen dato sat
 • 19 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Rundrejser i Vietnam

En fantastisk rundrejse i det nordlige Vietnam - oplev de frodige risterrasser, stammefolk, lokale markeder, den charmerende storby Hanoi og mini-krydstogt i overvældende smukke Halong Bay.
I får 7 dage / 6 nætters enestående oplevelser med engelsktalende guide, og afslutter med 5 dage / 4 nætters badeferie i Hoi An.
Der er afgang fra Danmark om fredagen.

 • Ingen dato sat
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel

Steder du bør se i Vietnam

De fleste rejsende kender landets største by som Ho Chi Minh City, mens de flere lokale stadig kalder byen ved dens andet navn, Saigon. I denne kæmpe, hektiske storby oplever du et utroligt scootervanvid, eksotiske markeder, fantastisk shopping, utallige museer og andre seværdigheder som inddrager dig i Vietnam-krigen, som også var årsag til byens navneskift.

Fra Ho Chi Minh City kan du komme alle vegne, besøg bl.a. det store netværk af floder i det mægtige Mekong Delta, her er fyldt med farverige flydende markeder, her sælges det mest fantastiske frugt og grønt, som floden selv har givet næring til. Disse frugtplantager og utallige rismarker kan du opleve i Can Tho, som er den perfekte by at have base i når du skal udforske Mekong Delta.

Mekongfloden er dog ikke det eneste unikke vandområde i Vietnam. I den anden ende af landet finder du Halong Bay, en eventyrlig smuk naturattraktion med himmelhøje kalkstensklipper, uberørte grotter og fascinerende bugter. Gør dig selv en tjeneste og tag et par overnatninger på cruisebådene, hvor du får unikke muligheder for at snorkle rundt i det emerald blå vand, spise friskfanget fisk og sejle i kajak mellem de små vandpassager.

Nu du er i norden, kan du vælge at besøge landets hovedstad, Hanoi. Byen bærer stort præg af Vietnams kolonitid, og er dermed en skøn blanding af asiatisk storby og franske okkerfarvede blokke. Hanoi er noget mere rolig og charmerende end Ho Chi Minh City, og hovedstaden centrerer sig om Hoam Kiemsøen og de tilhørende parker og boulevarder. Hanois gamle kvarter er spændende, og bestemt et værd at besøge for at sætte tænderne i den vietnamesiske mad.

Foruden by- og naturdestinationer, er det også muligt at tage på strandferie i Vietnam. Besøg bl.a. Phan Thiet, Phu Quoc Island eller havnebyen Hoi An, som ikke kun byder på strand, men også har en fantastisk bydel med unikke huse fra 1500-tallet, fantastiske skræddere og hippe barer og restauranter.

 

Gyldne risterasser i Sapa Ikoniske Notre Dame i Saigon Flydende marked på Mekong Delta

Foruden byerne og de utrolige eventyrer som gemmer sig i deres områder, er der her et par attraktioner som vi synes skal fremhæves.

5 fantastiske turistattraktioner:

 1. Cu Chi Tunnel – Cu Chi Tunnelerne giver dig en utrolig og vigtig oplevelse, i sammenhæng med at forstå Vietnams historie. De guidede ture er gribende og overvældende og giver dig en utrolig indsigt i hvordan livet var under krigen og hvordan det har påvirket vietnamesernes tilværelse i dag. Tunnelerne finder du i nærheden af Ho Chi Minh City, hvor de tager dig med 7 meter under jorden, i et 120 km netværk, som giver dig et indblik i Viet Cong soldaternes liv og hverdag under krigen mod amerikanerne i 1960’erne. Turen kan evt. flettes sammen med et besøg til War Remnants Museum.

 2. Phong Nha-Ke Bang National Park – Nationalparken har siden 2003 været på UNESCOs verdensarvliste, og du vil hurtigt forstå hvorfor. Foruden et utroligt plante- og dyreliv, er stedet hovedsageligt besøgt grundet de enorme grotter og underjordiske floder, heriblandt verdens største grotte Song Doong Cave. Herinde finder du uvirkelige kalkstenslandskaber, skulpturelle drypstensformationer og en jungle midt inde i grottens kamre. Bestil helt unikke udflugter for at besøge dette geologiske vidunder, og kom med på trekking og bjergbestigninger igennem dele af området.

 3. Hoi An Ancient Town – I byen Hoi An finder du et kvarter som kaldes Ancient Town. Her finder du en utrolig velbevaret handelsby fra det 15.-17. århundrede, hvor handelsrejsende fra hele verden kom til. De mange nationaliteter har påvirket bydelens arkitektur og du finder både kinesiske templer, huse fra den franske kolonitid og japanske bygningsværker som Den Japanske Bro der går over Thu Bon-floden. Stræderne langs floden er om aftenen oplyst af farverige lanterne som spejler sig i vandet og skaber en magisk atmosfære i de mange små restauranter.

 4. Hué – Hué var Vietnams kejserlige hovedstad fra 1802 til 1945. Byen led en drabelig skæbne under Vietnamkrigen, og det regnede med bomber over byen. Byen er sidenhen kommet på UNESCOs verdensarvliste, da den trods ødelæggelse stadig formår at genskabe fortidens storladenhed. Langs Parfume-floden ligger den tidligere kongefamilies citadel, som er et imponerende bygningsværk bestående af pagoder, tårn, templer, paladser og meget mere.

 5. Golden Bridge – En meget nyere attraktion i Vietnam end de ovennævnte, men stadig et mesterværk. The Golden Bridge er beliggende i Da Nang og er en del af forlystelsesparken Bà Nà Hills. Det kræver en tur i svævebane for at komme på besøg til broen, som er beliggende 1400 meter over havets overflade. Broen er helt unik fordi den står på kanten af et bjerg, omfavnet af to kæmpe granithænder, og med en helt utrolig udsigt.

Hoi An Ancient Town fra flodsiden En lille del af citadellet i Hué The Golden Bridge i Vietnam

Det vietnamesiske køkken

Hvad landet nærmest er mest kendt for er dog deres fantastiske køkken. Til trods for det store udvalg af vietnamesiske restauranter herhjemme, findes der intet bedre sted at spise vietnamesisk mad end i Vietnam. Nyd deres utrolige retter på diverse restauranter og i de små gadekøkkener, hvor de lokale flokkes til. Bliver du som os helt bidt af disse utrolige smagsindtryk, kan du med fordel tage på et af de mange lokale madlavningskurser, hvor du får mulighed for at lære om det unikke mix af krydderier og smagsnuancer og tilberedningsmetoder. Foruden at maden smager guddommeligt, finder du nedenfor endnu en fordel ved vietnamesisk mad.

Vidste du at?

 1. Vietnamesisk mad bliver betragtet som noget af det sundeste i verden. Det inkluderer friske krydderier, en masse grøntsager, fisk og skaldyr, samt teknikker der undgår olie og fritering.
 2. Stjernens spidser, på det vietnamesiske flag, symboliserer landmænd, arbejdere, intellektuelle, soldater og ungdommen. Den røde baggrundsfarve symboliserer blodsudgydelsen fra krigene.
 3. Vietnam er verdens største eksportør af cashewnødder og sort peber.
 4. Det vietnamesiske sprog har 6 forskellige tonefald. Ændrer man tonefaldet kan det ændre betydningen af et ord – det er altså nemt at kludre rundt i.
 5. Giver du et lommetørklæde, gule blomster, krysantemum eller alt i sort som gave, betyder det ulykke.