Vietnam 

Oplev farverige templer, imponerende kejserpaladser, irgrønne rismarker og hektiske scooterdominerede storybyer.


Sejl i Halong bugten, trek i nationalparken Sapa, eller tag på opdagelse i Mekong deltaets flydende verden.
Uanset hvor du vælger at rejse til i dette naturskønne s-formede land, vil du blive charmeret af vietnamesernes livsglæde, alsidighed og fabelagtige køkken.

På trods af en turbulent historie og en ødelæggende krig, som er en del af vietnamesernes DNA, er Vietnam i dag blevet et selvsikkert, optimistisk land, sprængfyldt med energi og en imponerende livsglæde. ”Just be happy enough” er vietnamesernes motto. Og det forklarer måske, hvordan de overlevede – og på sikker vis er godt på vej videre.

Hektisk aktivitet præger specielt de større byer. Trafikken er voldsom, alle er på vej et sted hen – og det skal helst gå hurtigt. Der findes stadig cycloer – cykeltaxaer – men de fleste har en lille motorcykel at komme rundt på.
I byerne findes dog også fredfyldte oaser, små templer og pagodaer og parker, hvor der dyrkes tai chi i de tidlige morgentimer.

På landet kan du fortsat opleve det oprindelige Vietnam. Her er tempoet sat ned og mange lever stadig som for 100 år siden. I de lysegrønne rismarker holder vandbøflerne de hårdt arbejdende vietnamesere med selskab. Og vietnameserne elsker besøg. Uanset hvor du rejser hen bliver du mødt med smil og glæde – og vinkende børn.

De fleste rejser fra nord til syd – eller omvendt. Men overvej at tage mindst 3 uger, hvis du ønsker at opleve både Nord- og Sydvietnam i et roligt tempo.
Alternativt kan du overveje at tage med på en af vores super spændende rundrejser med dansk/vietnamesiske Anton Le. På denne rundrejse får du mulighed for at opleve nogle ting, der er umuligt at opleve på egen hånd. Blandt meget andet kommer du på besøg hos guidens bedsteforældre.

Vietnam er et overflødighedshorn af kontraster, farver, dufte og nye spændende indtryk. Et land hvor du kan spise gourmet på toppen af et femstjernet hotel i Ho Chi Minh – eller opleve farmere transportere gryntende grise på bagsmækken af sin knallert i de små landsbyer.
I Vietnam kan du opleve stort set alt – og selvom Vietnam ikke er kendt for det, kan du også slutte din ferie af på én af de mange skønne strande på landets langstrakte kystline.

Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle få dollars.

Elektricitet: 220 V. Enkelte steder 110 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Klima: Varierer meget. Klimaet er tropisk med monsunregn. Det kan være frysende koldt i bjergene i nord, varmt og fugtigt i de centrale kystområder og mod syd på samme tid. Det anbefales at tage jeans, jakke og en varm trøje med hvis man rejser fra december til februar og skal nordpå eller til det centrale højland. Der er altid et sted hvor det regner, så medbring regntøj eller paraply, eller køb det derude.

Sprog: Vietnamesisk, men der tales utallige dialekter. Af fremmedsprog tales primært engelsk, men enkelte taler også fransk pga. det tidligere kolonistyre.

Tidsforskel: sommertid +5 timer / vintertid +6 timer.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Dong (VND). Se den aktuelle valutakurs her
Kr. 100 svarer prl. 1/3 2016 til VND 331.400.

Vietnam Visum & pas: Der er visumpligt for ophold over 15 dage. Visum kan søges hos Den Vietnamesiske ambassade i Hellerup. Ved ophold mindre end 15 dage, fås det automatisk ved indrejsen, såfremt du er dansk statsborger.
Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomst fra Vietnam.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning: Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her.

Læs mere om Vietnam på www.vietnamtourism.com

Se kort over Vietnam:

5-stjernet luksus i Vietnam fra kr. 9.990

DestinationVietnam
Gyldig fra05-01-2020
Gyldig til30-11-2020
Varighed10 dage
PrisFra 9.990kr.

Business Class til Saigon og Danang

DestinationVietnam
Gyldig fra05-01-2020
Gyldig til31-10-2020
Varighed13 dage
PrisFra 28.498kr.

Autentiske Vietnam med dansk rejseleder

DestinationVietnam
Gyldig fra01-01-2020
Gyldig til21-02-2020
Varighed14 dage
PrisFra 15.998kr.
Se alle tilbud