VALGTE
HOTEL

Gold Rush og afslapning på Hawaii 

Rejsens højdepunkter: San Fransisco - Napa Valley – Sacramento - Lake Tahoe – 49er trail - Yosemite Nationalpark - Sequoia Nationalpark – Monterey - Waikiki Beach - Honolulu.

Genoplev historiens vingesus på denne rejse gennem Gold-Country. Begynd i metropolen San Francisco, og fortsæt nordpå til vinområderne ved Napa Valley. Se billedskønne Lake Tahoe, Yosemite- og Sequoia Nationalpark og kør langs langs Californiens kyst til Monterey. Slut af med eksotisk badeferie på Hawaii ved den verdensberømte strand Waikiki Beach. 

Dag 1: San Francisco       

Efter ankomst til San Fransisco lufthavn finder i selv ind til jeres hotel.
San Fransisco er en af de smukkeste byer i USA. Det er en kompakt og imødekommende by, hvor byens gader har nærmest umulige stigningsgrader, for på toppen at afsløre en fantastisk udsigt over byen og bugten. San Fransisco er kulturelt og etnisk meget varieret, og det har resulteret i at byen har udviklet sig til Californiens "urbane juvel". Typisk for denne by er sporvognene, og rækkerne af huse i viktoriansk stil. San Fransisco har også den største China Town – udenfor Kina.

Dag 2: San Fransisco 
I dag er der fri til at nyde de mange seværdigheder og den kulturelle stemning i byen. Tag en sporvognstur fra Fishermans Wharf . En anden stor seværdighed er Alcatraz, en lille ø beliggende midt i San Fransisco Bay. Tidligere blev det brugt som fyrtårn for militæret, og senere som fængsel indtil 1963. De ansatte giver fantastiske rundture og kan fortælle detaljeret om den spændende historie og legenderne omkring stedet ”The Rock”. I kan også lægge turen forbi Golden Gate Park hvor der er masser af spændene ting at foretage sig. Nogen af de mest populære er Blomster koservatoriet og den japanske the have. Spis aftensmad i en af San Franciscos spændende bydele – her kan vælges imellem Chinatown, eller for eksempel den meget italiensk inspirerede North Beach – hver bydel med sin egen kultur og sit eget køkken.

Dag 3: San Fransisco 
Besøg den buede Lombard Street, en af San Franciscos mest fotograferede seværdigheder. Den smukke vej har  fået tilnavnet ”den mest snoede vej i verden”. I krydset af Hyde og Lombard Street kører en sporvognsrute der giver en fantastisk udsigt over Alcatraz, Angel Island, Bay Bridge m.m. Gør stop ved Wharf og nyd noget af al den dejlige seafood der serveres her, side om side med gadesælgere og gøglere – alt sammen med en storslået udsigt over bugten.

Dag 4: San Fransisco – Napa Valley CA (76 km)
Forlad pulserende San Fransisco og kør mod nord til Napa Valley. Undervejs er der for hvert sving endnu en fantastisk udsigt over de grønne vinmarker og vinhuse. Her er mange muligheder for forkælelse – uanset om du er til vinsmagning, gourmetoplevelser eller fantastiske spabehandlinger, Napa Valley er en lille oase. En unik oplevelse kan du få på Wine Train som kører i Napa Valleys vinregion med en elegant Pullmann lounge og spisevogne. Her er også mulighed for en helt fantastisk oplevelse på en tur i luftballon over dalen. Den historisek by Napa Mill i centrum af Napa byder på prisbelønnede gourmetrestauranter, butikker og kunstgallerier.

Dag 5: Napa – Sacramento – 49er trail/Dutch Flat – Lake Tahoe (266 km)
I forlader Napa og fortsætter rejsen mod Sacramento, hovedstaden i Californien. Sacramento var oprindeligt en by der forsynede guldgraverne med varer, i dag er byen det politiske centrum i Californien. Besøg den gamle bydel der er som at træde ind i guldgravertiden. I følger 49er trail til Dutch Flat som i tidernes morgen blev bygget af minefolkene til at handle guld i, byen bærer stadig tydeligt præg af svundne tider og her findes også et lille museum. Fortsæt til North Lake Tahoe. Ferskvanddsøen i Sierra Nevada ligger på grænsen mellem Californien og Nevada. I kører den smukke vej til South Lake Tahoe hvor i overnatter. Her findes et bredt udvald af hyggelige butikker og restauranter.

Dag 6: Lake Tahoe
Lake Tahoe er en af de største og dybeste søer i USA - og Nordamerikas store skiområde. Her kan naturen nydes og her er rig mulighed for alle mulige sportsgrene og forlystelser både om sommeren og vinteren. Hvis i ikke er til vandsport er her også mulighed for at besøge et af turistcentrene hvor der kan fås kort som kan guide jer igennem området til museer og historiske huse i området. Snyd ikke jer selv for en tur på The Heavenly Tram. Denne fantastiske gondol vil fragte jer fra South Shores Downtown til Heavenly Resort – et kæmpe udsigtsplateau i ca. 3000 m højde.

Dag 7: Lake Tahoe – 49er trail – yosemite National Park (386 km)
Forlad det smukke Lake Tahoe og fortsæt ad 49er trail til Yosemite National Park. Undervejs kommer i igennem nogen af de små byer som guldgraverne tidligere brugte – naturen er fantastisk med rå klipper, floder og smukt flora. I fortsætter til Yosemite hvor i også skal overnatte. Besøg ved ankomst besøgcenteret og se orienteringsfilmen. Her findes selv-guidede ture overalt i nationalparken, så der er rig mulighed for at opleve naturen på nært hold.

Dag 8: Yosemite Nationalpark – Sequoia/Kings Canyon
National Park  (368 km)

I kan besøge Mirror Lake og den berømte ”Tunnel View” af Yosemite Valley ved Wawona Tunnel. Fortsæt til nabo nationalparken Sequoia/Kings and Canyon National Parks. Disse tvillingeparker har nogen af de største naturseværdigheder i USA – de største træer, de højeste klipper og dybeste kløfter. Fra Moro Rock er der en fantastisk udsigt. Besøgscenteret indeholder mange informationer om området, og her er mulighed for guidede ture i grotterne.

Dag 9: Sequoia/Kings Canyon Nationalpark – Monterey (386 km)
Læg vejen forbi det største sequoia træ i parken – det er næsten 100 m højt og vejer 1.385 ton. Herfter forlader i de store vidundere og fortsætter via kystbyen Cambria til Monterey. Undervejs kan i nyde den fantastiske udsigt over kysten. Monterey er fra 1770 og og mange af de tidlige koloni bygninger består stadig. Sidenhen blev byen centrum for sardinfabrikker. I dag er de store fabrikker lavet om til lækre restauranter og shoppingcentre. Området bliver kaldt ”Cannery row” og blev berømt af forfatteren John Steinbeck og er et spændende sted at udforske. Monterey Bay er et fantastisk sted at kigge efter hvaler, og der udbydes mange ture til netop dette. Tag på en tur op af den smukke kystlinje - her overnattes også.

Dag 10: Monterey – San Francisco intenational Airport (173 km) - Honolulu airport. 
Brug evt. lidt tid I Monterey inden I fortsætter videre til  lufthavnen for vidererejse til Hawaii. I finder selv hen til Hotel Miramar at Waikiki Beach - de næste mange dage står på badeferie og afslapning på Waikiki Beach i eksotiske omgivelser, men der er selvfølgelig meget andet at foretage sig på Oahu.
I kan evt leje en bil og tage på udflugt.

Dag 11-17: Hotel Miramar Waikiki Beach  - Honolulu airport - hjemrejse og hjemkomst.

Oahu er den tredjestørste ø og her bor de fleste indbyggere i staten Hawaii. Her er et charmerende mix af folk og kulturer fra Asien, resten af Amerika, Europa og Polynesien. Honolulu er hovedstad og her får I amerikansk storbyferie blandet med strandferie. I kan her nyde masser af caféer, restauranter og designer butikker samt et hektisk natteliv. Det er her I finder bl.a. den verdensberømte “storbystrand” Waikiki Beach med alle sine hoteller lige ud til vandet. Langs strandpromenaden, der minder noget om Ocean Drive (Miami), er det ikke ualmindeligt at opleve japanere, der bliver gift i det store skrud alt imens folk solbader eller prøver kræfter med surfing.
Derudover byder øen på kokospalmer, ananasplantager, historiske Pearl Harbour, vulkanen Diamond Head og gode surfstrande nordpå. Oahu byder også på flere små hyggelige byer i naturskønne omgivelser. Oahu er en meget turistvenlig ø. Og det er også her der kommer flest turister.

Kode: S0SFO110

Læs mere om Californien her

Læs mere mere om Hawaii her