VALGTE

Caribien 

Herunder kan du finde information og råd for din rejse til Caribien
Billige rejser til Caribien (tidligere også Caraibien), Vestindien eller De Vestindiske Øer, som er en gruppe af øer i det Caribiske Hav. Øerne består af 25 territorier, blandt andre uafhængige stater, oversøiske besiddelser og områder.

Navnet Vestindien stammer fra Christoffer Columbus teori om at de amerikanske kontinenter, han rent faktisk ankom til i 1492, var Indien. Caribien består af de Store Antiller, de Små Antiller og Bahamas, og er en del af Nordamerika. 

Det Caribiske Hav støder op til Atlanterhavet og ligger syd for den Mexicanske Golf. Mod syd er det afgrænset af Venezuela, Colombia og Panama, mod vest af Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize og Mexicos del af Yucatán-halvøen, mod nord af de Store Antiller (øerne Cuba, Hispaniola, Jamaica og Puerto Rico) og mod øst af de Små Antiller.
Havet dækker omkring 2.754.000 km² og har sit dybeste sted i Caymanrenden, mellem Cuba og Jamaica, 7.500 meter under havoverfladen.
Mens naturen under vandet for de fleste øers vedkommende består af koralrev, fisk i alverdens farver samt små og store skildpadder, kan man oven vandet bevæge sig mellem dampende vulkaner, grønne bananpalmer, kaktusbeklædte ørkenområder og naturligvis de lokkende sandstrande. 

St. Maarten/St. Martin har tropisk klima. Det varme vejr reguleres af passatvinde fra nordøst, der køler øen ned til behagelige 25-30 grader året rundt. Orkansæsonen præger øens vejr fra juli til december, hvor det meste af det årlige nedbør falder. 

Jamaica er tropisk med varmt og fugtigt vejr hele året rundt. Temperaturen kommer sjældent udover 25-30 grader, dog på indre ø kan det være lidt køligere pga. bjerge og det kan være mere regnfuldt end ved kysterne. Regnsæsonen ligger fra maj til oktober. Orkansæson er fra juli til november.

Bahamas har tropisk klima med 25-32° om sommeren (maj-november), og de lune vande fra Golfstrømmen sørger for, at vintertemperaturerne sjældent kommer under 20°. Størstedelen af øernes regn er fra maj til juni og fra september til oktober med korte og kraftige byger. Mere dramatiske er de orkaner, der i sommer- og efterårsmånederne hyppigt truer de lavtliggende øer. 

Tobago/Trinidad har et tropisk klima og temperaturen ligger på på 25-30° stort set hele året, og de orkaner og tropiske storme, som plager resten af Caribien har man ingen af her. Der er kun lejlighedsvise regnbyger i regntiden fra juni til oktober, som sætter en vejrmæssig dæmper, men som renser luften på en behagelig måde. 

Dansk Vestindiske øer består af de tre øer - Skt. Croix, Skt. Thomas og Skt. John med tropisk klima. Temperaturen ligger på ca. 28 grader året rundt. Der kan være lidt køligere om vinteren og lidt varmere om sommeren, men perfekt til ferie året rundt. Orkansæsonen er fra august til november.

Tidsforskel til Danmark: - 6 timer

Valuta: US-dollar. På St. Maarten/St. Martin benyttes også Antille Guilder.