Guide til den vestlige side af Siam-bugten

Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao ligger som perler på en snor i den vestlige side af Siambugten, og øerne har hver især noget specielt de kan.

Årstiderne på øerne er anderledes end på de øvrige øer i Thailand, så den bedste årstid til dette område er i månederne midt februar – oktober, med højsæson i juli og august. Rejser I udenfor denne periode kan der risikeres en del blæst og regn, men hvor meget er forskelligt fra år til år.

Men som påske- eller sommerferie er øerne perfekte at besøge, og I kan få opfyldt alle ønsker til paradis-strande, oplevelser til lands og til vands, by-liv, eller slet ikke noget liv udenfor jeres hotel.

Hotelstandarden på alle øerne strækker vidt, fra hyggelige bungalow resorts til lækre luksusresorts.

Koh Tao - den mindste af øerne, og turen fra Samui med båd tager ca. 2 timer. Kommer I fra Hua Hin tager turen ca 7 timer med bil til Chumphon og båd til Koh Tao. Ved ankomst mødes I af klart havvand der har en fantastisk farve, med sand og palmer i baggrunden.
Øen er en smuk perle – med fantastisk snorkling fra stranden hvor selv de mindste kan være med da der er farvestrålende fisk på lavt vand også. Her kan I sejle til øde stande gemt mellem klipperne,  tage på vandreture i frodig jungle eller tage på tur til Nang Youan – 3 små øer der er forbundet så mamn kan gå mellem dem. Tag den 25 min vandretur til toppen af den ene ø og bliv belønnet med en enestående udsigt over området.
Koh Tao’s hoteller og bungalow resorts ligger enten på vestsiden eller den stille syd-østlige side af øen. På vestsiden er der mere liv med små-butikker og masser af små lokale restauranter langs stranden, hvor I kan nyde jeres drink med tæerne i sandet mens I nyder solnedgangen.
Den syd-østlige side er meget fredelig og I kan gå lange ture på stranden uden at møde andre mennesker. Her findes alt fra enkle bungalow hoteller til luksuriøse 5* resorts.
Øen er også velkendt blandt dykkere og det er muligt at dykke med hvalhajer.  
 

Koh Phangan – midt imellem Koh Samui og Koh Tao, 1 times bådtur fra hver.
Koh Phangan byder på afslappet stemning, skønne strande og frodig jungle med smukke vandfald på midten af øen. Her kan I sætte klip-klapperne fra jer og nyde ferien på bare tæer i strandkanten eller med at dyrke vandsport som surf, havkajak eller I kan tage på snorkelture til små bugte omkring øen.
Koh Phangan har mindre udbud af butikker end Koh Tao, men der er små-boder og restauranter langs strandene. De fleste hoteller vi bruger ligger i den nord-østlige del hvor der er smukke, brede strande, men også den vestlige side af øen byder på gode resorts og strande. I den sydligste del af Koh Phangan er der meget livligt – specielt når full moon partys afholdes.
Det er muligt at tage på gode trekkingture til feks Phaeng Waterfall og nationalparken det ligger i. Men ellers leves livet i vandkanten på enten et af de hyggelige bungalowresorts, eller et af de 5* luksusresorts øen har.
 

Koh Samui - Thailands tredjestørste ø og på øens 50 km kystlinje finder I den ene smukke strand efter den anden. Her kan I vælge jer en livlig strand med masser af byliv, eller en af de mere fredelige med kun et lille udvalg af små restauranter langs stranden.
Tidligere Var Koh Samui kendt af backpackere og primitive strandhytter. Nu er øen kendt for sine lækre boutique-resorts og I finder både luksus hoteller og små bungalows på stranden.
Chaweng og Lamai er de største byer på Samui, begge med masser af butikker og restauranter. Lamai tilbyder mere natteliv end Chaweng.
De mere fredelige strande er Bophut, Maenam og Thong Thanote hvor udbuddet af butikker og restauranter er færre, og hvor roen kan sænke sig over jer.
Omkring Koh Samui ligger ca. 75 små-øer hvoraf kun 6 af dem er beboede, så der er rig mulighed for smukke bådture med snorkling i nationalparken, eller for at opleve de lyserøde delfiner der findes i området. Er I mere til oplevelser til lands er midten af øen stadig jungle med fantastisk vandfald, Big Buddha og smukke, buddhistiske templer.
Er I til snorkling anbefaler vi at I kombinerer jeres Koh Samui rejse med et par dage på Koh Tao hvor I kan snorkle direkte fra stranden.
 

Khanom – på fastlandet, mod Siambugten. Området har på forunderlig vis undgået turismens opmærksomhed. Her får du brede strande næsten for dig selv og stedet er derfor perfekt for jer der ønsker fred og ro og en autentisk stemning uden ret mange turister.
Her undgår du de spraglede salgs-boder og får til gengæld uberørt natur og de imponerende grotter Tham Khao Wang Thong.  Fra Khanom kan der også tages på bådture mellem de mange smukke øer i området.
Et meget stille sted til jer der ønsker at opleve det autentiske Thailand et par dage.


Lige nu har vi også gode tilbud på businessclass.
Opgradér jeres rejse til businessclass på alle flyvninger fra kr. 9.000 pr person og så får I flat-bed, lounge access samt fasttrack i alle lufthavne og 40 kg baggage.