Guide til de sydligste øer

Er I til underskønne strande og livet i tilbagelænet tempo er de sydligste øer i Thailand et besøg værd.  
Her kan I finde jeres egen private strandstrækning, tage med den lokale kaptajn på fisketur, spise i små hyggelig restauranter under palmerne og nyde de smukke koralrev der fra mange af øerne ligger direkte fra stranden.  
Her kan I få en ferie på bare tæer i sandet og uden at skulle tage stilling til andet end om I skal til højre eller venstre ad stranden den dag.
Vejen til øerne kan være lang, så I kan vælge at kombinére med Krabi, Phuket, Khao Lak eller Koh Lanta hvortil der er kortere rejsetid.
 


Koh Ngai – ca 40 min syd for Koh Lanta ligger den lille grønne ø, med små bungalow resorts langs stranden og jungle i baghaven.

Øen måler kun 2 x 4 km og der er ingen fastboende på Koh Ngai hvilket giver naturen frit spil, så i træerne langs stranden kan I opleve næsehornsfuglene og junglen på øen er uberørt.
Bag Koh Ngai Fantasy Resort går en vandresti til toppen af øens ”bjerg” og herfra belønnes I med en fantastisk udsigt over de omkringliggende klippeformationer.
Men ellers er Koh Ngai stille, meget stille. I kan nyde de smukke strande med kridhvidt sand og smukke klippeformationer der stikker op af havet, snorkle på revet ud for stranden, eller tag på en bådtur til nogen af de omkringliggende, ubeboede øer.
Hotellernes bungalows ligger direkte i det hvide sand og er enkelte, men dog med aircon og strøm.
Det er kun på Thanya Beach Resort og Koh Ngai Fantasy Resort der er pool, så vælger I at bo på andre af de små resorts er der det krystalblå hav at boltre sig i.
 
Koh Mook – ca 20 min syd for Koh Ngai og endnu en fantastisk smuk ø, men med mere lokal-liv end Koh Ngai. Her er grusveje mellem de forskellige strande så I kan bevæge jer rundt på gå-ben eller cykel. I kan også vælge at sejle øen rundt i longtailbåd og lægge til ved nogen af de fine strande der ligger spredt og hvor der kan snorkles fra. Der er en lille lokal by med minimarked og små-restauranter, men et meget begrænset udvalg. Der er også gode muligheder for vandreture i junglen som spreder sig på midten af øen.
Snyd ikke jer selv for at besøge Emerald Cave – en lille lagune helt omkranset af bjerge, så der skal svømmes 80 meter for at nå til smukke lagune og den hvide strand i midten.
Sivalai Beach Resort er en destination i sig selv – med lækre bungalows direkte på strandene, for ja, resortet ligger omgivet af 2 dejlige strande med kridhvidt sand og hyggelige restauranter i palmernes skygge.
Resortets bungalows er lækkert indrettede og kan også fåes til familier. Her er 2 swimmingpools og i den hyggelige restaurant serveres der lækker mad med havudsigt.
 
 
Koh Kradan – ca 20 min syd for Koh Mook. Den lille ø med bounty-effekt og fantastisk snorkling direkte fra stranden er noget helt for sig. Her ligger kun 4 – 5 bungalow resorts af varierende standard langs stranden som er ca 1 km lang, men det er en af de smukkeste strande vi har set.
Koh Kradan har absolut intet andet at byde på udover enestående udsigt fra din bungalow og stranden, meget smilende mennesker, kridhvidt sand og et undervandsliv som er det bedste vi har oplevet fra stranden i Thailand. Her kan I finde enorme koralvifter, alverdens koralfisk og små rokker med en snorkel og kun få meter fra stranden hvor I kan bunde. Er I til fisketure kan den lokale kaptajn tage jer med på tur i sin longtailbåd, på jagt efter de store sejlfisk. Har I heldet med jer tilbereder hotellet gerne fisken for jer.
Seven Seas Resort ligger midt på stranden, væk fra mangroven der ligger i den ene ende, så her får I den bedste strand. I kan vælge at bo i værelserne med udsigt til haven eller i lækre pavilioner som ligger direkte til stranden. Der er en lille pool ved siden af den hyggelige restaurant.
 

Koh Lipe – små 2 timer syd for Koh Kradan, nær ved Malaysia. Koh Lipe er ca 5 km2 og mere udviklet end de andre øer. Ved indsejling til øen mødes I af smukt blå-grønt hav, en kridhvid strand og masser af palmer i strandkanten.  Her findes en del resorts af forskellige størrelse og standard som er fordelt primært på de 2 største strande: Pattaya Beach og Sunrise Beach. De 2 strande er forbundet af Walking Street med et bredt udvalg af butikker og restauranter – Sunrise Beach er den mest fredelige af de 2 strande, men Pattaya Beach er stadig fredelig i sammenligning med mange andre steder i Thailand og her er en udpræget ø-stemning.
På Koh Lipe er der masser af muligheder for vandsport og snorkling direkte fra stranden er rigtig god. Der kan vandres øen rundt og tages på sejlture til ubeboede øer i Tarutao Nationalpark som Koh Lipe er en del af. Udbuddet af butikker og restauranter er relativt stort, så hvis I gerne vil have lidt liv omkring jer er Koh Lipe et godt valg. Turen hertil er lang, men belønningen stor når I møder den afslappede stemning og de smukke omgivelser til lands og til vands. I kan vælge at bo på større resorts med pool, eller de mere beskedne men hyggelige bungalow resorts.
Koh Lipe kan evt kombineres med Langkawi i Malaysia.

Lige nu har vi også gode tilbud på businessclass.
Opgradér jeres rejse til businessclass på alle flyvninger fra kr. 9.000 pr person og så får I flat-bed, lounge access samt fasttrack i alle lufthavne og 40 kg baggage.

Se andre gode tilbud på business class her