Safari på land og til vands med valgfri badeferie  

Galla/Unawatuna (3 nætter) - Yala/Tissamaharama (2 nætter) - Udawalawe (1 nat) - Sinharaja (1 nat) - Valgfri badeferie på Sri Lanka (5 nætter) eller 1 nat i Colombo & 4 nætter på Maldiverne.

Oplev det bedste på land og til vands af det sydlige Sri Lanka. Historisk fort, snorkling, de ikoniske fiskere på pæle, en dag på det indiske ocean sammen med hvaler og delfiner, jeep-safari i Yala og Udawalawe National parkerne, hvor de dygtige og heldige kan se vilde krokodiller, leoparder, læbebjørne, samt næsehornfugle, og ikke mindst de mange elefanter.

Alt dette samtidig med, at man oplever det farverige og mangfoldige Sri Lanka, med sin fantastiske fauna - inden der skal slappes af de sidste dage ved stranden, i eksempelvis Hikkaduwa, Bentota eller på Maldiverne.

 

Dag 1: Afrejse fra København

Dag 2: Colombo - Galle/Unawatuna – ca. 2½ times kørsel
 
Ved ankomst til Colombos Internationale Lufthavn bliver vi mødt af vores lokale agent og vores guide, som vil byde os velkommen på traditionel Srilankansk vis.
Fra lufthavnen kører vi til Galle/Unawatuna, hvor der overnattes.

Normal check-in tid på hotellerne er fra kl.14:00 på ankomstdagen, vil man være sikker på, at have værelset ved ankomst, skal man huske at bestille værelse med tidlig ankomst.

Resten af dagen til fri disposition (A).

Dag 3: Galle
Dagen begynder efter morgenmaden med, at vi besøger byen Galle´s største vartegn det hollandske fort og til de interesserede, vil der også være mulighed for lidt lokal shopping eller bare at gå lidt på eventyr i Galle på egen hånd

Galle er Sri Lankas mest historisk interessante by. Den er beliggende på Sri Lankas sydkyst, hvor den er den største by. For omkring 100 år siden var Galle en stor havneby, men blev udkonkurreret, da Columbus havn blev udbygget under briterne. Havnen har stadig en vis eksport af plantageprodukter, blandt andet gummi og te.

Gå en tur omkring fyret og havnen eller besøg den gamle by, hvor man kan se de traditionelle håndværk og købe de fineste souvenirs.

Det hollandske fort  i Galle – Fortet fra kolonitiden i det 17. århundrede er et unikt eksempel på et velbevaret fort. Det er et af Galles ældste og største vartegn og er i øvrigt et af de ældste i hele Asien. Fortet blev i 1988 optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdig verdensarv. I dag huser fortet et travlt samfund indenfor de tykke mure, med de massive bastioner og tårne, mens de smalle gader vidner om fortets hollandske tilblivelse. Den bedste måde at opleve den specielle atmosfære på er ved at spadsere rundt i de små gader.
 
Efter sightseeing skal vi have en helt unik madoplevelse. Vi introduceres til det srilankanske køkken, hvor de lokale krydderier samt tilberedningsmetoder er i fokus. Vi fuldender oplevelsen ved at spise det nylavede mad sammen med de lokale.
 
Vi kører retur til hotellet og aftenen er til fri disposition (M,A).

Dag 4: Sightseeing og snorkling
Efter morgenmaden kører vores guide os den korte tur til den lille og fredelige Jungle Beach. Her bader vi, snorkler lidt og nyder varmen og får i det hele taget slappet af. (Solvogn/strandstole samt evt. diverse strand aktiviteter afregnes lokalt). Husk solcreme med høj beskyttelsesfaktor !
 
Tæt på stranden ligger Japanese Peace Pagoda, som vi tager hen og ser nærmere på. Det er et fantastisk bygningsværk bygget af Nipponzan-Myōhōji munkene og inspirerer til fordybelse og ro . Stedet har derudover en unik udsigt over Jungle Beach og det Indiske ocean.
 
Vi kører tilbage til hotellet i Galle og tager en sidste overnatning i byen (M,A).

DAG 5:  Galle/Unawatuna – Mirissa - Yala/Tissamaharama – Ca. 5 timers kørsel

Vi begynder dagen meget tidligt med at køre til havnebyen Mirissa. Vores sejltur starter kl. 06:30, hvor vi tager på hvalsafari. Der vil være en let morgenmad tilgængelig. På denne tur er det muligt, men dog ingen garanti at få oplevet blåhvalen. Det samme gælder for muligheden af at se finhvaler, kaskelothvaler og andre hvaler, men ikke mindst de sprælske spinner-delfiner, som har en stor forkærlighed for at lege og springe op af vandet.
Det Indiske Ocean er ikke kendt for at være det mest rolige hav, og man må derfor forberede sig på lidt søgang. Hvis man ikke er søstærk, kan det anbefales at medbringe søsygetabletter fra Danmark og tage dem et par timer før afgang.
 
Når vi vender tilbage fra sejlturen, er der frokost for egen regning.
 
Efter frokost skal vi opleve den helt unikke fiskestil, hvor fiskeren sidder på en pæl, imens han fisker med en fiskestang, der er lavet af en kokospalmegren. Denne metode er enestående for det sydlige Sri Lanka, for det giver fiskerne bedre adgang også til det dybere vand og uden hjælp fra både. Nogle af pælene har været placeret på de samme steder i hundredvis af år.
 
Efter en oplevelsesrig  dag kører vi nu videre mod Yala. Turen er på ca. 150 km og tager omkring 4 timer, så der er rig mulighed for at tage et hvil og fordøje dagens indtryk.
 
Vi overnatter i Yala/Tissamaharama (M,A).

Dag 6: Yala
 
Dagen begynder meget tidligt, hvor vi skal på dagens første 3- timers safari og se de morgenaktive dyr i Yala (Ruhuna) nationalpark. Morgenmaden indtages efter den første safari tilbage på hotellet.
 
Efter hvil og en dukkert i poolen på hotellet tager vi igen om eftermiddagen på safari-eventyr i Yala Nationalparken. Denne gang nu noget mere øvet i at spotte dyrene, som ellers nemt går i et med naturen.
 
Yala Nationalparken 'Ruhuna er den ældste på Sri Lanka og den dækker et område på over 125.000 hektarer og byder på nogle af de største vildtforekomster på Sri Lanka. Området og dyrelivet minder lidt om den afrikanske savanne og med lidt held spotter man måske en leopard.  Bestanden af leoparder er her noget større end noget andet sted i verden. Udover leoparden er Yala nationalpark hjemsted for vilde elefanter, læbebjørne, vandbøfler, skildpadder, krokodiller, varaner og andre krybdyr af forskellig størrelse, aber, påfugle, næsehornsfugle, ørne samt en stor bestand af vandfugle og mange flere. Medbring med fordel en kikkert.

Det kan være meget varmt, så husk vand og solcreme med høj beskyttelsesfaktor !
 
Vi overnatter i Yala/Tissamaharama (M,A).
 
Dag 7: Yala/Tissamaharama – Udawalawe – Ca. 2 ½ times kørsel
 
Efter morgenmad og en rolig formiddag er der afgang og vi kører videre mod Udawalawe Nationalpark. Den ca. 300 km2 store nationalpark har et forbløffende dyreliv og flokkene af vilde elefanter er mere talrige her end noget andet sted på Sri Lanka. Omkring 500 vilde elefanter går og hygger sig her i et kæmpe område omkring to store søer. Området henleder tankerne på Østafrika´s savanner, med vandstande, der stiger og falder flere meter om året afhængig af monsunregnen. Parken grænser op til Ratnapura og Monaragala distrikter på den sydøstlige del af Sri Lanka. Haputale og Kaltota bjergkæden kan ses fra parken og giver et malerisk syn. Medbring med fordel en kikkert.
 
Det kan være meget varmt, så husk vand og solcreme med høj beskyttelsesfaktor !
 
Der overnattes i Udawalawe (M,A). 

Dag 8: Udawalawe – Sinharaja – Ca. 2 ½ times kørsel
 
Formiddagen er til fri disposition og man kan slappe af på hotellet. Vi kan også tilbyde at man (som tilkøb) endnu engang besøger Udawalawe nationalpark  for at opleve parken via en anden rute eller man kan  vælge et besøg hos "Elephant transit home", som er en transitlejr for unge elefanter, der har mistet sin mor eller har medfødte skavanker og derfor ikke kan klare sig i naturen. Elefanterne vænnes  til at være med i en større gruppe og når de er modne og klar flyttes de raske ud blandt vilde elefanter i Udawalawe Nationalpark.
 
Vi forlader Udawalawe og kører mod byen Sinharaja.
Ved ankomst til Sinharaja står vores guide til disposition, han vil gå en aftentur gennem området og landsbyen sammen med jer (hvis dette ønskes).

Der overnattes i Sinharaja. (M,A).

Dag 9: Sinharaja – Hikkaduwa/Bentota – Ca. 4 ½ timers kørsel
 
Det er tidligt om morgenen, at fuglene er mest aktive og vi er derfor tidligt ude for at påbegynde vores fuglesafari. Mere end 60% af floraen er helt speciel for Sri Lanka og meget af det betragtes som sjælden. Området er et unikt og totalt fredet urskovsområde og Sri Lanka´s sidst overlevende område med tropisk regnskov. Nationalparken er kun 21 km lang og 7 km bred, men byder på en masse spændende natur, rigt dyreliv og især netop derfor er nationalparken siden 1988 beskyttet af UNESCO´s verdensnaturarv (M).
 
Dag 9 - 14: Vi fortsætter derfra vores rejse mod en afsluttende 5 dages badeferie på jeres ønskede badedestination. Dagene er til fri disposition.

Dag 14 og 15: Transfer til lufthavn og hjemkomst til København.


Inkluderet i rejsen:
  • 14 dage/12 nætter
  • Fly fra København til Colombo m.1 flyskift t/r
  • Alle flyskatter og afgifter 
  • Modtagelse og velkomsservice i Colombo lufthavn
  • Rundrejsen på Sri Lanka - "Safari på land og til vands" med egen lokal engelsktalende chauffør/guide inkl. alle oplevelser og udflugter som detaljeret beskrevet i dag til dagprogrammet
  • Halvpension
  • Valgfri badeferie

Klik her og læs mere om priser og perioder
 

USA - Busrundrejse - Det bedste af Californien

DestinationUSA
Gyldig fra01-04-2020
Gyldig til01-11-2020
Varighed13 dage
PrisFra 15.999kr.

Farverige Vietnam & Halong Bay

DestinationVietnam
Gyldig fra05-01-2020
Gyldig til30-04-2020
Varighed14 dage
PrisFra 12.998kr.

Det bedste af Mexico - fra Mexico City til Cancun

DestinationMexico
Gyldig fra10-01-2020
Gyldig til31-12-2020
Varighed15 dage
PrisFra 15.990kr.
Se alle tilbud