Sri Lankas højdepunkter - 13 dage/11 nætter 

Colombo (1 nat) - Dambulla (2 nætter) - Kandy (1 nat) - Nuwara Elya (1 nat) - Yala Nationalpark (1 nat)

Fantastisk rundrejse i Sri Lanka med alle de fantastiske natur- og kulturoplevelser der findes her. Blandt andet besøg på elefantbørnehjem, Yala nationalpark med et enestående dyreliv, De smukke teplantager og unikke templer. For jer der gerne vil opleve det hele. Rejsen slutter med afslapning - 5 nætter i Hikkaduwa eller Negombo

Priser fra kr. 15.998 pr. person v/2 personer

Tilkøb halvpension på rundrejsen mod tillæg kr. 600 pr. person (gælder ikke på badeferien)
 


Dag 1: København
Afrejse fra København med Emirates via Dubai.
Mulighed for at tilkøbe et antal valgfrie overnatninger i Dubai

Dag 2: Colombo
Ved ankomst bliver vi varmt modtaget af vores repræsentant fra Jetwing Travels med en traditionel srilankansk velkomst og herefter kørt ind til Colombo.

Colombo byrundtur
COLOMBO - Byen har i mange århundreder været en blomstrende havneby. I dag er den en fascinerende hovedstad både finansielt og kulturelt i en charmerende blanding af fortid og nutid. Colombo er det kommercielle centrum på Sri Lanka. Gennem tiden har byens portugisiske, hollandske og britiske grundlæggere alle sat deres præg på bybilledet her, hvilket har resulteret i en besynderlig blanding af traditionel østlige og vestlige raffinement med kirker og monumenter, som i dag står side om side med hindu templer, moskéer og buddhistiske templer. Byen er en metropol med mange overraskelser og kontraster. Vi besøger Colombo Fortet, det tidligere britiske center og militære garnison, Sea Street. Guldsmedenes kvarter i hjertet af Pettah. Bazaar området, hvor der også er et Hindu Temple med udførlige stenrelieffer. Kayman Gate med Klokketårnet ved den oprindelige port til Fortet. Den hollandske kirke Wolfendhaal, som går helt tilbage til 1749, Kelaniya buddhistiske tempel, Davatagaha Moske, Colombo nationalmuseum og Natural History Museum. Vi besøger også BMICH (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) og ser Independence Memorial og replika af Avukana Buddha foran.
Hvis der er stemning for det, tager vi gerne på Shopping på Odel, Majestic City, Paradise Road, Barefoot osv. Overnatning i Colombo

Dag 3: Pinnawela og Dambulla
Efter morgenmad fortsætter vi til Dambulla – og på vejen besøger vi ”Pinnawala Elephant Orphanage”
Pinnawela elefant børnehjem ligger ca. 90 km fra Colombo, på Colombo-Kandy vejen ligger Pinnawela. Her blev et elefant-børnehjem grundlagt i 1975 for at huse forladte og sårede elefanter. Antallet af elefanter er steget til mere end 65 – pga. de baby elefanter der bliver bragt til fra forskellige egne, samt pga. nogle af de mere end 25 fødte baby-elefanter, som et resultat af det succesfulde avlsprogram. Det bedste tidspunkt at komme på besøg, er ved fodringstid fra kl. 09.30-10.00 og kl. 13.30-14.00, samt ved badetid fra kl. 10.00-10.30 og kl. 14.00-14.30 timer, når alle elefanter bliver drevet ned til floden tæt ved. Om eftermiddagen kører vi til Dambulla og besøger grotte templerne.

DAMBULLA Cave Temples er en stor isoleret klippe, 160 meter høj og som måler en mil (1,6 km) omkring grunden. Her findes det berømte ”Rock” tempel dateret til det første århundrede f.Kr. Hulerne i Dambulla gav ly for kong Walagamba under hans 14 års eksil fra Anuradhapura. Da han genvandt tronen byggede han det smukkeste af klippetemplerne på øen .
I den første grotte findes en 14 mtr. lang, liggende Buddha skåret ud i klipperne. Der er buddhistiske gudebilleder overalt. Kalkmalerierne på væggene og loftet er de ældste, men de er blevet malet over i Kandy perioden.
I den anden grotte, den fineste og den største af alle, er der 150 legemsstore statuer af Buddha i forskellige positurer samt nogle statuer af guder og konger. Loftet er også dækket med kalkmalerier, der skildrer store begivenheder i Buddhas tid og milepæle i historien om det singalesiske folk . Overnatning i Dambulla

Dag 4: Sigiriya og Polonnaruwa
Efter morgenmaden besøger vi Sigiriya Rock Fortress
SIGIRIYA er et "World Heritage Site", fredet af UNESCO, og det er det 5. århundredes "Fortress in the Sky". Det er nok det bedst bevarede antikke bygningsværk på øen.
Den er kendt som Lion Rock (Løve-klippen) på grund af den enorme løve, der er bygget som indgang på et plateau halvvejs oppe. Paladset ligger på toppen af den næsten 200 mtr høje klippe. Kæmpe vandtanke blev bygget til at levere vand, samt masser af bygninger og på kanterne ligger vagthusene. På en af trapperne findes det eneste kendte antikke singhalesiske maleri som er overlevet - i form af et kalkmaleri af 21 livagtige og mellemstore frøkener i fuld størrelse. De skinner stadig og lyser op i deres oprindelige farver. The Water Gardens, fontæne haven, sommerhusene, kampestens haven og hulerne i det lukkede område, er helt sikkert alle en besøg værd.
OBS! Denne tur er ikke velegnet for dårligt gående.

Om eftermiddagen besøger vi Polonnaruwa.
POLONNARUWA er endnu en oplevelse fra "Verdens kulturarv", (”World Heritage Site”) og den var hovedstad i Sri Lanka fra det 11. - 13. århundrede, og den byder på nogle pragtfulde og spektakulære statuer. Lankatilake, Tivanka og Thuparama er de største billedskønne huse og Tivanka har de bedste eksempler på kalkmalerier fra Polonnaruwa perioden. Rankoth Vehera og Kirivehera er nogle velbevarede store stupaer og Gal Vihare – er en klippe helligdom som har fire Buddha-statuer, to siddende, en stående og én tilbagelænet. Parakrama Bahu statuerne er fine eksempler på singalesiske stenhuggeri. Vata da-ge er en unik kreation, skabt af de srilankanske kunstnere.
Den middelalderlige hovedstad, Polonnaruwa var befæstet med indvendige og udvendige voldgrave samt indvendige og udvendige vægge. Parakrama Samudra ligger i den den vestlige del af byen. Det royale palads, Audience Hall og andre bygninger i den indre by er omsluttet af endnu en høj mur. Overnatning i Dambulla

Dag 5: Matale og Kandy
Efter morgenmaden fortsætter vi til Kandy og på vejen besøger vi Spice Garden i Matale.
Krydderihaven i Matale – Vi passerer rigtig mange krydderi haver i Matale og Mawanella på Colombo-Kandy-vejen. Kanel, kardemomme, peberranker og alle andre krydderi-træer, buske og slyngplanter kan ses her. Det er muligt at købe krydderier. Man kan komme med rundt og få vist og forklaret alt om krydderierne. Til slut vil det blive demonstreret hvordan man kan bruge krydderierne i madlavning.Bagefter besøger vi en Batik fabrik, hvor du kan se fremstillingen af de smukke Batik tryk. Butikkerne byder sig til med en bred vifte af Batik håndværker.
Eftermiddags byrundtur i Kandy, herunder Upper Lake Drive, Market Square, Arts & Crafts Centre og Temple of the Sacred Tooth Relic. 

KANDY er regionens hovedstad, er en anden " World Heritage Site" . Det var den sidste højborg for singalesiske konger under det portugisiske, hollandske og britiske styre og endelig afstået til britterne i 1815 iflg en traktat. For buddhister i Sri Lanka og i hele verden, er Kandy et af de mest hellige steder, da det er hjemsted for "Dalada Maligawa" - Temple of the Sacred Tooth Relic af Lord Buddha. Tæt ved findes resterne af det kongelige palads, "Palle Wasala" - hvor dronningerne boede - nu tilhører det Nationalmuseet. Vi ser "Meda Wasala", hvor andre nære slægtninge boede, Audience Hall, Natha Devala og Vishnu Devala ligger tæt ved. Bade Pavilionen ”Ulpenge" ligger ved søen og i midten af søen findes øen kaldet "Kiri samudraya" (Milk white ocean), som kongerne brugte til sommerhus. I dag er det center for buddhisme, kunst, håndværk, dans, musik og kultur . Besøgende kan opleve ”Dance & Music på de daglige kulturelle forestillinger der afholdes på flere steder i byen. Til aften oplever vi et kulturelt Show, som byder på Sri Lankas forskellige danse typer Overnatning i Kandy.

Dag 6: Togrejse og Nuwara Eliya
Efter morgenmaden fortsætter vi til Peradeniya togstation og går ombord i toget til Nanu Oya, (1.klasse - Observation salon – hvis muligt). Vi forlader Nanu Oya Railway Station og kører til Nuwara Eliya. 
Nuwara Eliya ”The Little England" af Sri Lanka, der er placeret med smukke kulisser af bjerge, dale, vandfald og teplantager. Det formodes at være et af de koldeste steder på øen, men det er egentlig bare som en engelsk forårsdag, selvom temperaturen falder om natten. Alle vegne omkring Nuwara Eliya, vil vi se tegn på den britisk indflydelse - huse som hytter, og palæer i Dronning Ann stil. Victoria Park, midt i byen, er et dejligt sted at gå en tur og tage på en picnic, eller tage på udkig efter fulge – da der findes nogle sjældne fugle i denne park. Alt efter sæson kan fuglene være andre steder på øen. Bagefter besøger vi en te plantage og fabrik.
Teplantager blev først plantet på Sri Lanka i 1824 i Botanisk Have i Peradeniya, da et par planter blev bragt til fra Kina. Mere blev indført fra Assam i 1839. I 1867 plantede en skotsk gartner, ved navn James Taylor, te frøplanter i 8 hektar skovområder, i Loolkondura Estate. I 1873 begyndte te eksportindustrien i Sri Lanka med at beskedne 23 pund te blev sendt til London. Te vil kun vokse på rullende terræn og bliver delt op i tre grupper efter højde – lavt, medium og højt voksende. I dag bliver mere end 200.000 hektar i højlandet og andre områder dyrket med te og omkring 300 millioner kilo eksporteres fra Sri Lanka, (25% af verdens te eksport) - som dermed er verdens største te eksportør. Overnatning i Nuwara Eliya

Dag 7: Ella - Wallawaya Waterfalls - Yala
Efter morgenmaden videre til Yala. På vejen besøger vi Rawana Waterfalls. 
RAWANA ELLA WATERFALLS. På Ella-Wallawaya hovedvejen, 6 km fra Ella ligger vandfaldet. Imponerende 330 mtr. højt og faldende i flere spring. Klipperne er ”Khondalite”, en slags kalksten som forholdsvis hurtigt forfalder. Ravana, kongen af Sri Lanka i Ramayana bliver forbundet med vandfaldet, og en hule tæt ved er en af Ravanas mange steder. Eftermiddags - Jeep safari på Yala National Park
YALA (Ruhuna) Nationalpark - Ruhunu National Park dækker 126.786 hektarer og er etableret i 1938. Yala er berømt for sine store besætninger og stort antal af elefanter, leoparder, plettede hjorte, Sambhur hjorte, krokodiller, desmerdyr, bjørne, buffaloer, og mange andre dyr. Mere end 130 fuglearter er registreret, og omfatter bosiddende og vinter besøgende. Overnatning i Yala.

Dag 8: Galle
Efter morgenmaden kører vi videre til Galle og besøge Galle hollandske Fort. 
GALLE er Sri Lankas mest historiske og interessante by. Det var en stor havn, indtil for omkring 100 år siden, men i dag håndterer naturhavnen dog stadig shipping og sejlbåde.
Spadser en tur rundt ved havnen og ved fyrtårnet eller besøg den gamle bydel, hvor man kan se det traditionelle blonde-håndværk og træskærerne - og købe nogle af de fineste souvenirs.
THE DUTCH FORTH ligger i Galle – Sydkystens største by er Galle, hvis ældste vartegn er det massive portugisiske og hollandske Fort, et "World Heritage Site". Byen kan være meget ældre end antaget. Nogle forskere mener, at det er den "Tar shish" i Det Gamle Testamente, som Kong Salomo sendte sine handelsskibe til, og som Jonas flygtede til fra Herren. I dag er der ingen rester fra de portugisiske grundlæggere på det 0,3 km3 store Galle Fort. Hollænderne installerede et sofistikeret drænsystem, komplet med muret underjordiske kloakker, der blev skyllet to gange om dagen af høj- og lavvande . Den oprindelige port til fortet var ved havnen, og den findes stadig, præget med det britiske Coat-of våbenskjold på forsiden og det hollandske VOC (Vereenigde Oost Indische Companies) med Coat-of-arme våbenskjold, på den indvendige side af fortet. 

Herefter bliver vi kørt til hotellet Coral Rock by Bansei i Hikkaduwa eller Paradise Beach i Negombo.

Overnatning på det valgte hotel.

Dag 8-13: De næste 5 nætter er der ophold med morgenmad på det valgte hotel og dagene er til fri disposition.

Dag 13:
Transfer til lufthavn og flyrejse til København via Dubai.

Dag 14: Hjemkomst til København

Inkluderet i rejsen:
  • Flyrejse fra København via Dubai til Colombo med Emirates t/r
  • Alle fly skatter og afgifter  
  • Modtagelse og velkomsservice i lufthavnen 
  • Rundrejsen på Sri Lanka - "Sri Lankas højdepunkter" med lokal engelsktalende guide og chauffør inkl. alle oplevelser og udflugter som detaljeret beskrevet i dag til dag programmet  
  • Morgenmad alle dage 
  • Al transport nævnt i beskrivelsen     
  • Transfer til valgt hotel efter rundrejsen  
  • Transfer fra hotel til lufthavn på afrejsedagen
  • Badeferie i 5 dage i Hikkaduwa eller Negombo på det valgte hotel

 

.