Sri Lanka 

Endeløse strande, frodigt højland, tidsløse ruiner, historiske teplantager, leoparder, påfugle og elefanter – og en af verdens smukkeste togstrækninger. Sri Lanka er et slaraffenland for strandløver og seværdigheds-jægere. De fleste bliver blæst omkuld af landets rå skønhed og srilankanernes naturlige imødekommenhed.


Sri Lanka kaldes også Orientens Perle pga. sin overflod af natur- og kulturoplevelser. Her finder du imponerende buddhastatuer i hellige templer, kongeboligen på kæmpeklippen Sigriya og tusindvis af vilde elefanter samt verdens største koncentration af leopard i nationalparken Yala. Påfugle bevæger sig frit omkring og er næsten så almindelige som gråspurve i Danmark.

Mange rejsende er helt uvidende om Sri Lankas rige dyreliv: Her kan du f.eks. være temmelig sikker på at møde elefanter, leoparder, bjørne og og bøfler i Yala og Minerva, mens du langs kysterne kan opleve hvaler, havskildpadder og delfiner.

De fleste Srilankanere er buddhister. Og i landets allerhelligste tempel: Tempel of the Tooth i Kandy, kan du se noget så usædvanligt som Buddhas tand. I Dambulla finder man f.eks. et tempel hugget ind i klippevæggen og en samling usædvanligt smukke buddhafigurer.

Sri Lanka imponerer de fleste førstegangs-rejsende og er blevet mere og mere populær de seneste år efter hele øen er blevet fredelig. Vi byder velkommen til Sri Lanka og anbefaler, at du oplever øen inden endnu flere får øjnene op for dette fantastiske rejseland.
Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle få dollars.

Elektricitet: 220 V. Stiktyper varierer meget. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.
 
Klima: Tropisk klima med 30 grader det meste af året. I bjergene dog 18 – 20 grader. Man kan rejse til Sri Lanka hele året, de tørreste måneder er fra december til midt i april på syd/vestsiden. På Østkysten ved Tricomallee og Pasikuda er vores sommer fra april til oktober bedst. På den centrale del af øen ved omkring Sigriya er det tørt og der falder meget lidt regn det meste af året.

Sprog: Det officielle sprog er singalesisk, som tales af næsten tre-fjerdedele af befolkningen. Mange taler også tamilsk og engelsk.

Tidsforskel:  Sommertid + 3 1/2 time / vintertid + 4 1/2 time.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Srilankansk rupee (LKR). Se den aktuelle valutakurs her

Visum & pas: Der er visumpligt. Turistvisum indtil 30 dage kan udstedes ved indrejse. Kræver forudgående ETA-registrering. Ansøg om visum her.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning: Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her.

Kombinationsrejse til Dubai og Sri Lanka

DestinationSri Lanka
Gyldig fra04-01-2018
Gyldig til01-10-2018
Varighed12 dage
PrisFra 10.198kr.

Kombinationsrejse til Dubai og Sri Lanka

DestinationDubai
Gyldig fra01-06-2018
Gyldig til31-10-2018
Varighed12 dage
PrisFra 9.998kr.

Luksusferie på Sri Lanka fra kr. 12.698

DestinationSri Lanka
Gyldig fra05-01-2018
Gyldig til01-10-2018
Varighed12 dage
PrisFra 12.698kr.
Se alle tilbud