Seychellerne 

Seychellerne er for mange et af de rejsemål, der hører drømmene til og som måske står på listen over destinationer, der ganske enkelt bare skal besøges i løbet af livet. Det er helt med rette, at Seychellerne har denne status hos mange danskere. Her findes nemlig nogle af verdens bedste strande, og naturen her byder på oplevelser både til lands og til vands, der ikke findes tilsvarende andre steder.


Seychellerne er et sandt ø-paradis bestående af hele 115 små øer. Kun ca. 20 af dem er beboede, og befolkningstallet for hele landet er omkring 80.000 – svarende til indbyggertallet i eksempelvis Slagelse herhjemme.

Flyver du til Seychellerne, lander du i lufthavnen i hovedstaden Victoria, der ligger på Seychellernes hovedø Mahé. Victoria er et mix af moderne og ældre koloniby. Byen er en af verdens mindste hovedstæder med blot 50.000 indbyggere, og det er bestemt ikke en hovedstad præget af stress og jag som andre pulserende storbymetropoler verden over. Selve hovedøen Mahé, hvor Victoria ligger, måler blot 27 x 8 km, og det er derfor hurtigt at komme fra den ene ende af øen til den anden. 

Strandene på Seychellerne er i sig selv værd at rejse efter, hvis du er til lækker sandstrand og azurblåt hav så langt, øjet rækker. På Seychellerne ligger 6 af de 10 bedste strande i verden, og Seychellerne er således et sandt strand-paradis for dig, der kan lide at bade, dykke, snorkle eller blot at dase på stranden, hvor du kan få tanket op på D-vitamin og god energi fra solen. De fleste af strandene på Seychellerne er omkransede af rev som gør, at strøm og bølger ikke er en risiko her, og at snorkling direkte fra stranden er en fantastisk oplevelse. Havskildpadder ses ofte, og smukke koraller og koralfisk kan ses tæt ved kysten, hvis du er heldig på din tur ud i vandet. Også til lands er Seychellerne en fantastisk oplevelse. Her findes der smukke regnskove, landskildpadder og sjældne fugle i massevis, og du kan trygt gå på opdagelse i Seychellernes rige natur. Her findes nemlig ingen giftige dyr overhovedet.  

Udover at nyde undervandslivet og de mange dyr i regnskovene, byder Seychellerne på aktiviteter som eksempelvis mountainbike, ø-hop, dybhavsfiskeri samt to golfbaner (den ene en 9-huls bane på Mahé og den anden en 18-hullers golfbane på Constance Lémuria Resort på øen Praslin). Uanset hvordan du ønsker at nyde din ferie, kan Seychellerne således tilbyde aktiviteter for enhver smag og til alle temperamenter.

Prisniveauet er ikke lavt på Seychellerne, men her findes alle former for indkvartering fra guesthouses til luksusresorts, så du kan overnatte, som komfortbehovet og budgettet tillader det.
 
Maden på Seychellerne udspringer af det smagfulde, kreolske køkken med masser af seafood, kokosmælk, kylling og grøntsager, der udgør en sand sanseeksplosion og får mundvandet til at løbe. Her får du nydelse for alle pengene, og de fantastiske himmerigsmundfulde fra Seychellerne er uden tvivl noget af det, du vil mindes med glæde og tage med dig hjem fra din ferie. Hvem ved – måske du kan lade dig inspirere til din egen madlavning hjemme ved komfuret?

Seychellerne nås med flyselskabet Emirates via Dubai, og dit ophold kan kombineres med et par dage i Dubai på ud- eller hjemrejsen, hvis du slet ikke kan få nok af store oplevelser og gerne vil opleve det pulserende liv i Dubai, der står i skarp kontrast til den mere langsomme hverdag på Seychellerne.

Transporten mellem de forskellige øer på Seychellerne er med båd eller fly.

Generelle oplysninger:

Klima: Seychellerne har tropisk klima. Det vil sige, at det er varmt hele året. Den tørreste periode er fra maj til oktober. Lufttemperaturen ligger altid omkring 26 - 30 grader, og vandet er minimum 25 grader hele året, hvilket gør det suverænt til badning. I de tørre perioder kommer der stadig hurtige, kraftige byger ind imellem, men det er det, der gør, at Seychellerne kan have den smukke, frodige natur, som landet har. 50 procent af Seychellerne har status som nationalpark.

Befolkning: Seychellerne har ca. 80.000 indbyggere.

Sproget: Engelsk, fransk og kreolsk er de officielle sprog.

Møntfoden: Seychelles Rupees (SCR).
Kr. 100 svarer pr. 1/3 2016 til SCR 200.

Drikkepenge: Giv gerne 10 - 15% i drikkepenge da "service charge" ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle rupees.

El: 220-240 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater. 

Pas: Skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.

Visum: Intet visumkrav for danske statsborgere i indtil 90 dage.

Tidsforskel: Sommertid +2 timer / vintertid + 3 timer.

Udenrigsministeriets info:
Pas og visum

Se kort over Seychellerne:

Seychellerne - luksus ø-hop i det smukke ø-rige

DestinationSeychellerne
Gyldig fra01-10-2020
Gyldig til30-11-2021
Varighed13 dage
PrisFra 25.998kr.

Seychellerne - eksklusivt resort i unikke omgivelser

DestinationSeychellerne
Gyldig fra01-10-2020
Gyldig til30-11-2021
Varighed9 dage
PrisFra 18.900kr.

Luksus på Constance Ephelia på Mahé

DestinationSeychellerne
Gyldig fra01-10-2020
Gyldig til30-11-2021
Varighed9 dage
PrisFra 20.998kr.
Se alle tilbud