INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Det bedste af Mexico - fra Mexico City til Cancun

Rundrejser i Mexico

Ruten, hotellerne, transporten og udflugter er arrangeret for jer på denne 14 dages rejse fra Mexico City til Cancun. Undervejs overnattes 3 nætter i Mexico City, 2 nætter i Oaxaca, 1 nat i natbus, 2 nætter i San Cristobal, 1 nat i Palenque, 2 nætter i Campeche og 2 nætter i Merida.

In stock
Travel Code
MX-RUN-2

Dagsprogram

Dag 1:  Afgang fra Danmark og ankomst Mexico City
Afgangs- og ankomsttidspunkt afhænger af hvilket flyselskab der flyves med, men ankomst vil typisk være først på aftenen. Ved ankomst bliver I mødt af vores lokale repræsentant og kørt til jeres hotel, der ligger centralt i Mexico Citys historiske bydel. På hotellet får I udleveret en informationspakke, med en skræddersyet beskrivelse af jeres tur, relevante vouchers og små bykort.
Rejsens første tre nætter bor I på hotellet Fontan Mexico, beliggende i byens historiske centrum, mellem Reforma Avenue og Alameda Park.

Dag 2: Heldagsudflugt til Teotihuacan 
For at have tid til at udforske alle Mexico Citys attraktioner behøves mindst en uge. Da jeres tid er begrænset til få dage, har vi udplukket nogle af de allerstørste seværdigheder i og omkring storbyen.
I afhentes på hotellet og køres ca. 40 km mod nordøst for at besøge et af Mexicos vigtigste arkæologiske steder, de berømte pyramider i Teotihuacán. 
Noget af det første, der slår en, når man kommer ind på det arkæologiske område i Teotihuacán er størrelsen. Det er ganske enkelt kolossalt med den lange akse på knap 2,5 km, og man kan ikke undgå at blive overvældet af anlæggets omfang og de massive pyramider, der rejser sig fra det flade land og spiller op mod horisontens bjerge. 
Stedet er mest berømt for de to imponerende pyramider, Solens Pyramide fra ca. år 200 og den lidt nyere Månens Pyramide, der ligger langs processionsvejen De Dødes Allé omgivet af templer med enkelte bevarede relieffer. 
På dagens udflugt er der også inkluderet et besøg ved den kolossale og moderne Basilica de Nuestra Señora de Guadalupe, 
I er tilbage i Mexico City sidst på eftermiddagen og aftenen er til oplevelser på egen hånd. Tag fx over på den berømte Plaza Garibaldi og lyt til mariachi-musik og smag på nogle af de mange forskellige mexicanske øl og tequila på den hyggelige plads.

Dag 3:  Byrundtur i Mexico City
I dag skal I besøge nogle af Mexico Citys største seværdigheder. I byens historiske finder man byens ”Zocalo” - den kolossale plads Plaza de la Constitución, hvor I skal besøge Latinamerikas største katedral, den imponerende Catedral Metropolitana de la Asunción de María (Metropolitankirken), der overvejende er opført i europæisk barok i perioden 1573-1813. 
Øst for katedralen ser I udgravningen af Templo Mayor, der var aztekernes centrale og vigtigste helligdom. 
På Zocaloen besøges også Palacio de National, der er sæde for en række regeringskontorer, og hvor man i paladsets centrale trapperum kan se maleren Diego Riveras (1886-1957) berømte skildring af Mexicos historie fra ankomsten af de spanske erobrere i 1521 og frem til 1930, hvor billedet blev malet.
Turen ender i det Antropologiske Museum, der er et af verdens største antropologiske museer og det bedste sted at fordybe sig i de forskellige kulturer og deres særegne træk i Mellemamerika. 
Keramik, jadeperler, fint udskårne sten, den berømte kalender fra aztekerne og de indfødtes kulturer og samfund fra før den spanske erobring af Mexico kan opleves på nærmeste hold. 

Dag 4: Mexico City – Oaxaca
I afhentes på hotellet og køres til busterminalen hvorfra bussen til Oaxaca kører. I skal med en 1. klasses bus og turen tager ca. 6,5 time. Ved ankomst bliver I hentet og kørt til Hotel Oaxaca Real, hvor de næste to nætter tilbringes.
Oaxaca er først og fremmest kendt for den arkæologiske udgravning Monte Alban. Men selve byen er med sine mange bygninger fra kolonitiden og smalle gader også en charmerende og fredfyldt modpol til det hektiske Mexico City. Den gamle bydel er sammen med Monte Alban optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1987. Midt i byens retvinklede net af smalle gader ligger den centrale plads, Zocaloen, hvor vi ud på eftermiddagen kan finde skygge under de mange træer eller gå på opdagelse blandt de gamle bygningsværker, cafeer og markeder.  

Dag 5: Oaxaca – Monte Alban - Oaxaca
I dag skal I på en 4 timers udflugt til Monte Alban (Det Hvide Bjerg), den arkæologiske udgravning der rejser sig majestætisk, højt over landskabet lige vest for byen. På toppen af bjerget og med en vid udsigt over by og land ligger de store templer og paladser bygget af enorme stenblokke rundt om den centrale plads. Stedet, der er en af de tidligste bydannelser i det Mesoamerikanske område, var politisk og økonomisk centrum for zapotekerne, der var en betydningsfuld civilisation i Oaxaca-dalen fra omkring 600 f.Kr. og frem til ca. år 750, hvor byen mistede sin betydning og blev forladt.
I er tilbage ved hotellet i løbet af eftermiddagen og har tid til at gå rundt på egen hånd og fornemme byens atmosfære og nyde en kop te eller kaffe på en af de hyggelige caféer.

Dag 6: Oaxaca byrundtur
Dagen byder på en tur til fods i centrum af Oaxaca. I hører om byens historie, arkitekturen og de lokale skikke og traditioner. I skal besøge den imponerende Santo Domingo-kirke og det til knyttede museum indrettet i det gamle kloster. Kirken og klostret er grundlagt af dominikanermunke i 1570 og gennemgik efter en omtumlet historie en omfattende restaurering i 1990’erne, hvor det overdådigt forgyldte interiør blev frisket op med bl.a. 60.000 ark bladguld. 
I fortsætter til de livlige markeder ”Benito Juarez” og ”20 de Noviembre”, hvor de lokale bønder sælger deres afgrøder og hvor man også kan finde forskellige håndværksprodukter som uldtæpper, t-shirts og lædervarer. Måske kan man forhandle sig til et godt køb. 
Om aftenen er der afhentning på hotellet og I køres til busstationen, hvorfra natbussen kører til Tuxtla Gutierrez i delstaten Chiapas.

Dag 7: Tuxtla Gutierrez – San Cristóbal via Sumidero
Ved ankomst til busterminalen i Tuxtla Gutierrez bliver I afhentet og kører straks videre for at komme på en smuk og dejlig sejltur gennem den 25 kilometer lange Sumidero-kløft. Kløften er udlagt som nationalpark og de stejle klippesider rejser sig imponerende 1.000 meter op af vandet. Her kan opleves et rigt dyreliv, bl.a. hejrer, isfugle, skarver, gribbe, leguaner, og krokodiller.
Når I atter har fået fast grund under fødderne, fortsættes igennem højlandets flotte natur for at komme til San Cristóbal de Las Casas, en gammel koloniby omgivet af fyrretræsskove og bjergdale. Byen er den ældste spanske bosættelse i Chiapas, og er handelscenter for de mange indianske grupper, som bor i de omkringliggende landsbyer, blandt andet en stor gruppe maya-indianere.

Dag 8: San Cristóbal – udflugt til Chamula og Zinacantan
Dagens udflugt går til landsbyerne San Juan de Chamula og Zinacantan, der ligger i ca 2.200 meters højde. Området er hjemsted for de indianske grupper tzotziles og tzeltales, som er efterkommere af mayaindianerne. Ikke meget har ændret sig i deres levevis, og de klæder sig stadig på traditionel vis, dyrker jorden og kæmper hårdt for at bevare deres særpræg og kulturarv. I San Juan de Chamula besøges kirken der er et enestående eksempel på sammensmeltningen af traditioner fra den oprindelige mayakultur og fra den katolske kirke. Den tidligere katolske kirke er i dag tømt for kirkebænke og de lokale indianere sidder blandt rækker af brændende stearinlys, røgelsespinde og stakke af fyrretræsnåle, mens de messer deres bønner og helgenerne stille ser til fra oven. 

Dag 9 San Cristóbal – Palenque via Misol-Ha & Agua Azul 
Efter morgenmaden forlader I San Cristóbal og højlandet for at køre ned gennem regnskoven og videre til Palenque. Turen er meget smuk, og dybt inde i regnskoven ligger en række vandfald, bl.a. Misol Ha og Agua Azul, der ender i naturskabte bassiner med turkisfarvet vand. 
Palenque er udgangspunkt for en udflugt nogle kilometer ind i den tætte regnskov sydvest for byen til de berømte og forbløffende smukke mayaruiner. Ruinerne efter de betagende templer ligger på en klippeafsats på de disede udløbere af Tumbalá-bjergene og med udsigt over de flade sletter, som strækker sig mod nord hele vejen til Den Mexicanske Golf. De engang rødmalede tempelruiner er omgivet af den frodige regnskov, der genlyder af eksotisk fuglesang og brøleabernes kalden, og et nærliggende vandfald kan fylde luften med dug og tåge, der giver stedet en magisk og drømmeagtig stemning. 

Dag 10: Palenque – Campeche med bus
I kører med bus gennem det flade kratbevoksede landskab over til Campeche, hvortil I ankommer efter en ca. 5 timers tur. 
Vel ankommet får I et glimt af Den Mexicanske Golf, og det var her Francisco Hernandez de Cordoba i 1517 satte fod på mexicansk jord for første gang og dermed skabte kontakt mellem mayakulturen og Europa. 

Dag 11: Campeche 
Dagen i dag tilbringes på egen hånd. Campeche er optaget på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv og ved første øjekast ligner byen enhver anden livlig mexicansk by, men lige så snart man er indenfor bymurene, ser man de rene gader og farverige husmure, som gør et så stærkt indtryk på besøgende. Dele af bymuren består af det oprindelige fæstningsværk, og man kan nemt forestille sig, hvor imponerende fortet og anlægget så ud i sine velmagtsdage.

Dag 12: Campeche – Merida med bus
Det er reserveret busbilletter på en 1. klasses bus med afgang fra Campeche om morgenen. Det er en kort tur til Merida på kun 2,5 timer, så I har det meste af dagen til at udforske den smukke by. Merida er hovedstad og største by i staten Yucatan. Byen, der har 750.000 indbyggere, blev grundlagt af de spanske erobrere i 1540’erne og er i dag centrum for et rigt kulturliv. 

Dag 13: Merida – heldagsudflugt til Celestun og stranden
Dagen byder på en heldagsudflugt hvor I skal opleve Yucatans smukke natur. I skal blandt andet på sejltur gennem et beskyttet område, berømt for mangroveskove og et stort antal fugle, blandt andet den lyserøde flamingo. Efter ca 1½ times sejltur er det tid til en tur på stranden og måske en dukkert i Den Mexicanske Golf. Frokost er inkluderet. I er tilbage på hotellet ca. kl 17.

Dag 14: Merida – Cancun via Chichén Itzá / Hjemrejse eller forlængelse
Merida forlades med bus og turen går til Mexicos mest berømte arkæologiske vidunder, de fabelagtige mayaruiner Chichén Itzá. Chichén Itzá er verdenskendt for bygningernes høje håndværksmæssige kvalitet og det store kendskab til astronomi og ingeniørfærdigheder, som templerne demonstrerer. Der bliver mulighed for at bestige den 25 meter høje pyramide El Castillo, hvor man dybt inde i pyramidens indre fandt den røde jaguar, som måske har været ypperstepræstens trone. Efter besøget på Chichen Itza ruinerne, fortsættes til Cancun hvor turen ender. Der er mulighed for at forlænge opholdet med strandferie. 

Dag 15: Hjemkomst eller forlængelse

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Det bedste af Mexico - fra Mexico City til Cancun
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer
Pris fra 15.990 kroner pr. person.
(afhængig af sæson og pladssituation på flyet).
 
Prisen inkluderer:
 • Fly København til Mexico City // Cancun - København
 • Flyskatter og lufthavnsafgifter
 • Transport fra lufthavnen i Mexico City til hotel samt hotel til lufthavn i Cancun
 • 3 nætter på Hotel Fontan Mexico City
 • 2 nætter på Hotel Oaxaca Real 
 • 1 nat på natbus fra Oaxaca til Tuxtla
 • 2 nætter på Hotel Arrecife de Coral 
 • 1 nat på Hotel Maya Tulipanes
 • 2 nætter på Hotel Mision Campeche
 • 2 nætter på Hotel Nacional Merida 
 • På alle hoteller er der ophold i standard værelser inkl. morgenmad
 • Al transport, udflugter og entréer i henhold til program


Prisen inkluderer ikke:

 • Tillæg for eneværelse (fra kr. 4.880)
 • Rejse- og sygdomsafbestillingsforsikring
 • Ekspeditionsgebyr (kr. 195) pr. ordrebekræftelse (max. 4 personer)
 • Andet som ikke er specificeret

Gå til toppen af siden

Loading...