Det bedste af Indokina - Vietnam og Cambodja med dansk rejseleder 

Koloniale Hanoi, kejserlige Hoi An, billedskønne Halong - og fabelagtige Angkor Wat

Fra charmerende, kejserlige koloniale byer og fascinerende naturoplevelser i Vietnam - til én af verdens mest fascinerende tempelkomplekser; Unesco beskyttede Angkor Wat. Oplev det allerbedste af Vietnam og Cambodia med vores umådelig dygtige og populære guide, dansk-vietnamesiske Anton Le.
Du bevæger dig forbi brusende floder, majestætiske bjerge, frodige rismarker, traditionsrige landsbyer og tropiske frugthaver. Til fods, på cykel med nattog med videre. På denne spændende rundrejse får du et ganske særligt indblik i Vietnam og Cambodias historie og kultur. Og vi forsikrer dig, at du får lyst til at vende tilbage for flere fantastiske oplevelser med Anton Le.
 
Hanoi (2 nætter) - Nattog (1 nat) - Hué (1 nat ) - Hoi An (2 nætter) - Ho Chi Minh (2 nætter) - An Binh Island (1 nat) - Can Tho (1 nat) - Chau Doc (1 nat) - Phnom Penh (2 nætter) - Siem Reap (3 nætter)​

Dag 1: København – Hanoi


Dag 2: Hanoi - ankomst
Ankomst til Hanoi, hvor vi bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. Derefter holder vores dansk vietnamesiske rejseleder et kort orienteringsmøde.
Hanoi er Vietnams hovedstad med ca. 6 millioner indbyggere og er centrum for Vietnams kulturelle og politiske liv. Det er en af Asiens smukkeste og mest romantiske byer, med brede boulevarder, store skyggefulde træer, de mange små og store parker, søer og mange smukke franske palæer. Hanois centrum ligger omkring søen Hoan Kiem tæt ved Den Røde Flod.
Om eftermiddagen tager vi med cykeltaxa rundt i den gamle bydel. Her foregår meget af familieforretningernes produktion på fortovet. Undervejs gør vi stop ved et lokal marked. Overnatning Hanoi: Moonview 2 Hotel.

Dag 3: Hanoi - Halong - Hanoi
Efter morgenmaden kører vi til Halongbugten. Fra bussen ser vi hvordan de lokale fragter deres varer fra sted til sted. Vi kan også opleve motorcykler, hvor hele familier på mand, kone og to eller tre børn er anbragt. Bussen kører gennem utrolig smuk natur med maleriske rismarker. Undervejs besøges et værksted, der laver traditionelle lokale produkter med håndkraft.
I 1994 blev Halongbugten udnævnt til at være UNESCO World Heritage område, hvilket betyder fredet under beskyttelse af UNESCO. Vi kigger nærmere på fiskerfamilierne, der bor i små landsbyer på vandet og på den smukke Thien Cung grotte. Vi får mulighed for - via trapper - at gå op på toppen af grotten, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over bugten. Vi sejler i denne enestående bugt - et af verdens naturvidundere. Det er et dramatisk landskab med flere end 3000 øer, der rejser sig majestætisk op af havet og danner kulisse for et af Vietnams smukkeste områder. Ombord får vi serveret lækker mad med alt godt fra havet. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Hanoi. Undervejs gør vi et ophold ved en lille landsby, hvor vi går en tur og hilser på lokalbefolkningen.

Dag 4: Hanoi - byrundtur - Hué
Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur, hvor vi skal opleve både kulturelle og historiske højdepunkter. Vi indleder med et besøg i Ho Chi Minhs mausoleum. Den tidligere præsident ligger balsameret i et glassarkofag til beundring og minde om lederen der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod stormagterne. Herfra går turen videre til præsidentpaladset, der oprindeligt blev bygget til guvernøren for det dengang fransk koloniserede Indokina.
Vi besøger Ho Chi Minhs simple pælehus, hvorfra strategierne for kampen mod Sydvietnam blev lagt, og går herefter videre til en af byens mest berømte pagoder "En-søjle-pagoden", der blev grundlagt i 1049 af kong Ly Thai To. Pagoden er bygget til ære for den barmhjertige gudinde (Quan Am), der fortalte ham, at han ville få en søn og dermed en arvtager.
Vi kører herefter til den smukke West lake og den fredfyldte Tran Quoc pagode fra 1639.
Om aftenen skal vi se det berømte vanddukketeater, der er en 1000 år gammel unik vietnamesisk teaterform. Sent på aftenen stiger vi ombord på toget "Genforeningsekspressen" til Hué. På togrejsen overnatter vi på 1.klasse i 4-personers sovekupéer med madrasser, hovedpuder, tæpper og aircondition.

Dag 5: Hué
Ca. kl. 10.30 triller vi ind på banegården i Hué, hvorfra vi bringes til Midtown Hotel for at spise morgenmad. Vi checker ind på vores hotel og får et bad efter togturen.
Byen var hovedstad under Nguyen-dynastiet fra 1802-1945 og er i dag kendt for de mange fantastiske monumenter af Nguyen kongerne. Byen er desuden kendt for musik og poesi.
Om eftermiddagen tager vi på en spændende og smuk sejltur på den berømte "Parfume-River", hvor vi bl.a. skal se den syv etager høje Thien Mu-pagode, der ligger i et naturskønt område og er en af de mest kendte bygninger i Vietnam. Den gamle pagode er placeret på en bakke med udsigt over Parfume-floden. Senere besøger kejsercitadellet og royal paladset, der er en tro kopi af Den forbudte By i Kina.
Det var her den sidste kejser Bao Dai abdicerede i 1945.
Overnatning Hué: F.eks. Midtown Hotel.

Dag 6: Cykeltur omkring Hué og bus til Hoi An
Efter morgenmad besøger vi små familieforetagender, hvor de fremstiller røgelsespinde og de kegleformede hatte. Vi cykler videre gennem små landsbyer og floder samt rismarker til Minh Mang mausolæum. Minh Mang regerede fra 1820 - 40 og var Nguyen-kongernes stærkeste konge. Vi forlader Hué og forsætter rejsen med bus mod den charmerende fiskerby Hoi An. Inden vi når så langt, bliver der dog gjort et par stop undervejs, bla. ved Hai Van-passet (1218 moh), hvorfra der er skøn udsigt over lagunen Lang Co.
Vi kører videre mod Hoi An og gør ophold ved Marmorbjergene for at se et værksted der udhugger figurer og kunst i marmorsten. Ved ankomst checker vi ind på vores hotel. Overnatning Hoi An: F.eks. 3* Thanh Binh 3 hotel.

Dag 7: Hoi An - byrundtur til fods, cykeltur på landet
Dagen begynder med en dejlig gåtur rundt i den gamle købmandsby. Byen Hoi An er en spændende og hyggelig by. Oprindelig var Hoi An et lille fiskerleje, der senere udviklede sig til Vietnams vigtigste havneby. Her kom handelsfolk rejsende fra mange forskellige verdensdele igennem hele 1800-tallet, men i begyndelsen af 1900-tallet blev flodudløbet sandet til og byens handelsliv blev flyttet til Danang.
Vi slentrer rundt i de smalle gader omgivet af smukke gamle kinesiske huse og templer. Vi besøger Fujiankinesernes forsamlingshus - som nu er et tempel og oplever den overdækkede japanske bro der forbinder den japanske og den kinesiske bydel. Vi kigger indenfor på en lokal tekstilfabrik, der fremstiller silke, og vi ser hvordan silkelarverne fodres.
Om eftermiddagen cykler vi ud af byen for at besøge nogle af de små landsbyer. Vi cykler bl.a. igennem reje- og fiskerfarme samt rismarker, hvor vi ser arbejdende folk med vandbøfler spændt for ploven. Vi cykler videre til en af Vietnams smukkeste strande. Efter et par timer afslapning på stranden cykler vi tilbage til vores hotel.
NB - Cykelturen vil være på ca 12 - 13 km,  vejene er helt flade og der er meget smuk natur. Der kan kun cykles på denne rute.

Dag 8: Hoi An – Saigon – Cu Chi tunnellerne
Efter morgenmaden forlader vi Hoi An og kører til lufthavnen i Danang. Vi flyver til Saigon, bliver afhentet i lufthavnen og kører med det samme til Cu Chi. Her kan man opleve de berømte tunnelgange, som blev skabt af vietcongerne under krigen mod franskmændene og i Vietnam-krigen.Tunnelerne blev bygget i perioden 1940-60 og er over 200 km lange, nogle steder i tre etager og rummede bl.a. opholdsrum, køkken, kommandocentraler, lagerrum og hospitaler. Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnellerne, dog i en turist-udvidet udgave.
I løbet af dagen besøger vi en lille privat rispapir-fabrik og gummi-plantager.
Overnatning i Saigon: F.eks. Queen Hotel.

Dag 9: Saigon - byrundtur
Efter morgenmaden tager vi på byrundtur. Vi besøger blandt andet Uafhængighedspaladset, det tidligere præsidentpalads for den sydvietnamesiske præsident. Det var her en nordvietnamesisk tank den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten og Viet Cong afsatte Sydvietnams præsident.
Vi lægger vejen forbi det gamle Posthus og Notre Dame katedralen og besøger senere en privat lakarbejder-fabrik. Herefter kører vi til byens største marked, Ben Thanh marked.

Dag 10: Saigon – An Binh Island
I dag skal vi til Mekongområdet. Vi kører 120 kilometer mod sydvest til Cai Be. På vejen besøger vi et tempel for Cao Dai religionen, der er en farverig og unik vietnamesisk trosretning. Mekongområdet er Vietnams riskammer, hvor man høster ris 2-3 gange om året.
Fra byen Caibe sejler vi ned ad den travle Mekongflod og ind i de mindre kanaler, hvor vi kommer tæt på landsbyens og bøndernes hverdagsliv. Vi gør flere stop under- vejs og får bl.a. mulighed for at plukke og smage de mange tropiske frugter. Vi besøger flere små familieforetagender, der producerer bl.a. kokos-slik og popkorn, der laves af ris. Vi sejler videre til An Binh Island. Efter check in går vi på opdagelse og hilser på lokalbefolkningen. Vi overnatter under rene, men simple forhold i traditionelle vietnamesiske hjem på An Binh Island. Overnatning: An Binh Island.

Dag 11: An Binh Island - Can Tho
Efter morgenmad sætter vi os på cyklerne og kører på opdagelse på An Binh Island.
Glade smil og vinkende børn er hyppige syn her i området, og en cykeltur er den helt rigtige måde at komme tæt på livet i Mekong-deltaet
Vi slutter vores ophold på An Binh af med en frokost. Ms Dao og familien lære os at lave et par vietnamesiske retter, som vi spiser bagefter. Efter frokost fortsætter vi med båd op ad floden til byen Vinh Long, hvorfra vi kører med bus til til Can Tho. Byen er Mekong-deltaets hovedstadet med ca. 800.000 indbyggere. 
Overnatning Can Tho: Asia eller Van Phat Hotel.

Dag 12: Can Tho – Thot Not - Chau Doc
Efter morgenmad skal vi på en bådtur på Mekong-floden til Sydøstasiens største flydende marked, Cai Rang. Hver morgen fyldes floden med husbåde og longtailbåde med friske og farvestrålende frugter og grønsager. Derefter sejler vi videre ind i nogle af Mekongs mange små og snævre bifloder og flodarme. Vi går i land og går på opdagelse. Undervejs besøger vi en ris-fabrik.
Vi forlader Can Tho og kører til Chau Doc, der ligger tæt på den cambodianske grænse. Undervejs besøger vi Antons bedsteforældres hjem i Thot Not. Her kommer vi til at opleve det autentiske Vietnam. Bussen stopper ved hovedvejen, herefter går vi ad en smal sti med lotus og rismarker til Antons families hjem. Vi kommer til at tiltrække lidt opmærksomhed og overalt hvor vi bevæger os møder vi glade, smilende og imødekommende lokale vietnamesere.
Vi får serveret kaffe og lærer lidt om vietnamesiske familiers forhold. Efter en hyggeligt snak med Antons familie, siger vi farvel og går videre igennem landsbyen til vores ventende bus. Vi kører videre til Chau Doc. Ved ankomst checker vi ind på vores hotel. Senere sejler vi til Chau Giang, det er en Champas landsby.
Cham-folket i Chau Giang er muslimer, der følger en mild udgave af islam. Mange af Cham-folket bor i pælehuse på vandet, hvor de skaffer til dagen og vejen gennem fiskeri og vævning. Undervejs besøger vi en flydende fiskefarm.
Overnatning Chau Doc: Dong Nam Hotel.

Dag 13: Chau Doc - Phnom Penh
I dag forlader vi Vietnam og fortsætter vores rejse op ad Mekong-floden. Sejlturen bringer os igennem pragtfulde landskaber med små landsbyer, hvor vi får et indblik i lokalbefolkningens hverdag og livet på vandet. Vi ankommer til Phnom Penh ved frokosttid og efter check ind er der byrundtur. Vi indleder med at besøge det Royale Paladsområde, hvor den nuværende konge, Norodom Sihamoni bor. I samme område finder vi sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølv-fliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld Buddha dekoreret med 9.584 diamanter og andre unikke kunstskatte fra khmer-riget. Vi kommer ligeledes forbi Independence Monument og Wat Phnom, byens højeste religiøse bygning, bygget i 1373. Wat Phnom er populært hos både lokale indbyggere, turister og frække aber.
Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil. Overnatning Phnom Penh: Riverhome Hotel.

Dag 14: Phnom Penh - Toul Sleng-museet og Killing Fields
Idag får vi et indblik i Cambodias nyere historie, når vi besøger Toul Sleng-museet, hvor Khmer Rouge regimet med Pol Pot i spidsen torturerede og dræbte i hundredtusindvis af cambodianere i perioden 1975 til 1978. Da Pol Pot tog magten i 1975 i Cambodia, blev der erklæret for år 0. Senere besøger vi ”Killing Fields” – den tidligere udryddelseslejr lige udenfor byen - i dag et museum og mindested for ofrene.
På vej tilbage til byen besøger vi Pou un Sourire d'Enfant, en folkeskole for fattige børn og udsatte unge mennesker. Vi spiser frokost på skolen restaurant som er med til at støtte projektet. Efter en dejlig frokost besøger vi  et af de store markeder inden vi kører tilbage til vores hotel.

Dag 15: Phnom Penh - Siem Reap
Efter morgenmaden kører vi til tempelbyen Siem Reap. Undervejs gør vi holdt ved en angkoriansk bro, der er mere end 1000 år gammel. Vi får også mulighed for at prøve at smage kakelakker, edderkopper osv. - hvis man tør - når vi stopper i byen Skoun.
Ca. 35 km fra Siem Reap drejer vi væk fra hovedvejen til en mindre vej. Vi lejer en båd og sejler til en khmer/vietnamesisk pælehuse landsby (afhængig af tidevandet). Det er 2 meget livlige fiskerlandsbyer, der ligger ved Tonle Sap søen. I den tørre tid er søen 140 x 32 km og i regntiden, når vandet presses op fra Mekong og bifloderne, 13 x større. Vi får indblik i de lokale folks fiskemetoder.
Ved ankomst checker vi ind på vores hotel og besøger om aftenen et lokalt Khmer hjem for at lære et par ord khmer og lidt om deres kultur. Vi spiser aftensmad hos dem inden vi tager tilbage til vores hotel.
Overnatning Siem Reap:  Angkor Holiday hotels.

Dag 16: Siem Reap
Hele dagen er afsat til at opleve de fantastiske templer i khmerernes gamle hovedstad Angkor. Herfra regerede skiftende konger fra det 9. til det 14. århundrede et mægtigt rige. Vi cykler ca. 45 minutter til Angkor området. Vi besøger bl.a. Angkor Thom, Bayon, Baphoun, Ta Prohm, elefanternes terrasse, Basei Chamkrong, Leper King Terrasse, Royal Enclosure samt Phimeanakas . Efter frokost besøger vi selveste Angkor Wat. Vi kommer forbi Phnom Bakheng-templet inden vi cykler tilbage til byen. Vejene er flade og ligger skyggefulde under de store jungletræer.
En oplevelsesrig tur afsluttes med en lækker middag på en dejlig restaurant med et ”Apsara dance show”.

Dag 17: Siem Reap
Efter morgenmaden besøger vi Les Chantiers Ecoles – Det er en skole, hvor fattige unge mennesker har mulighed for at til lære sig forskellige håndværkmæssige kvalifikationer. Vi cykler videre ud af byen for at besøge et par landsbyer. Undervejs besøger vi en folkeskole og lære lidt om Cambodias skolesystem. Vi lægger også vejen forbi et moderne Khmer tempel. Vi ser mange glade smil og vinkende børn, samt unge mennesker der forsøger at fange fiske i floden.

Dag 18: Siem Reap - afrejse
Frem til flyafgang er resten af dagen til fri disposition.


Inkluderet i rundrejsen: 
 • Flyrejse med flyskift t/r
 • Alle skatter og afgifter på fly
 • 16 nætter i delt dobbeltværelse på overnævnte Homestay. De hoteller der er angivet er forslag, så afvigelser kan forekomme.
 • Morgenmad alle dage
 • 7 x frokost
 • 2 x middag
 • Alle indenrigstransporter i Vietnam & Cambodia: Bus, fly, tog & bådture
 • Cykel & en flaske mineralvand pr. person pr. cykeldag
 • Lokal guider samt dansk rejseleder
 • Alle entreer og udflugter som nævnt i program
 Ikke inkluderet:
 • 5 USD pr. person pr dag til diverse drikkepenge til de lokale under rundrejsen.
 • Visum til Cambodia på USD 40 pr. person

Bemærk:
Vietnam: Bussen (eller en motobike) følger med gruppen, når vi cykler, så hvis man er træt undervejs eller vil springe en cykeltur over, så kan man tage bussen. Dog ikke på strækninger, hvor bussen ikke kan eller må komme ind.
Cambodia: Har vi en Tuk Tuk tilrådighed, når vi cykler
Visum på USD 30 per person til Cambodja tilkommer - betales ved ankomst til Cambodia.

Afrejsedage og priser 2018/2019:

16. november 2018 fra kr. 22.998
16. marts 2019 fra kr. 22.998

Enkeltværelsestillæg kr. 2.900

Lav rejseforespørgsel her

Hvad siger gæsterne om rundrejsen:
Tak for en uforglemmelig rejse til Vietnam. Rejsen indeholdt meget mere, end vi turde drømme om, Anton Le er en fantastisk rejseleder. Godt råd til Top Tours Pas godt på Anton Le, han er fantastisk. Med sin viden og indlevende måde at fortælle sit lands historie og samtidig drage linier til vores fælles land Danmark, fik vi langt mere at vide, end vi havde forventet. Vi cyklede ud til landsbyer - blev vel modtaget over alt. Det var klart alle steder - at Anton er meget vellidt og respekteret. Antons fine indlevelse og respekt for, hvor vi var - åbnede døre og hjerter.
Vores rejse blev en fantastisk oplevelse
Hilsen Emmy
Vorbasse

Antons historie:
Antons barndom var flugt, fængsel og flygtningelejre. Et mareridt, der vendte, da han havnede i Danmark.
Anton er dansk-vietnamese, hvor han blev født i landsby Long Phu i det sydlig Vietnam. Efter Vietnamkrigen indførte den vietnamesisk regeringen en stram kommunistisk linje som gjorde livet svært for mange vietnamesere i 70’erne og 80’erne. Derfor forlod Anton landet i 1989 i en alder på bare 12 år. Efter 4 år i flygtningelejre i Malysia, kom Anton til Danmark som bådflygtning i 1992. Anton taler flydende dansk, engelsk og naturligvis Vietnamesisk. Og er uddannet som serviceøkonom, med speciale i turisme på det danske erhvervsakademi i Randers. Som dansk-vietnameser har han meget stort kendskab til Sydøstasien speciale Indokina (Vietnam, Cambodja, Burma og Laos). I 2005 besluttede han sig for at vende tilbage til sit fødeland for at arbejde som turist guide, efter 13 i Danmark.
På rejsen kan du høre mere om Antons historie. Hvorfor og hvordan flygter man fra sit hjemland i så ung en alder? Hvordan kommer man videre efter fire år i en flygtningelejr? Hvad fik Anton til at vende tilbage til Vietnam?