Balis højland og uberørte kyster 

Bali's uberørte kyst-områder og frodige højland er der hvor denne rundrejse med dansk rejseleder går til.
Rejsen inkluderer ophold i Munduk med smukke vandreture og kokkeskole, efterfulgt af 3 dage i idylliske Pemuteran der er kendt for sine fredelige strande, smukke natur og marine-nationalpark.

Munduk (3 nætter) - Pemuteran (3 nætter) - Sanur (6 nætter)

Dag 1: Afrejse fra København
 
Dag 2: Ankomst til Bali – Kørsel til Munduk
Efter ankomst til Bali og når immigrationsformaliteterne er overstået og bagagen afhentet, mødes I i ankomsthallen af guide og chauffør og en 3 timers køretur til Munduk påbegyndes. 
Munduk er en af Balis mest indtagende bjergbyer og Balis bedst bevarede hemmelighed. Her er vandrestier i overflod, forfriskende vandfald samt et yderst behageligt og tempereret klima. De lokale siger, at turister kommer for en dag, men ender med at blive en hel uge. For udover frodige omgivelser og behagelige temperaturer, har Munduk samtidig en historie der går langt tilbage.
Arkæologiske udgravninger viser, at det lokale liv stammer helt tilbage fra et sted mellem det 10. og 14. århundrede. Og går vi 100 -150 år tilbage i tiden, var det samtidig her at hollænderne eksperimenterede med at dyrke kaffe- vanilje- og kakao. I Munduk ses derfor mange tydelige arkitektoniske spor fra den hollandske kolonitid.
Munduk er placeret i 1000 meters højde tæt på de centrale søer Bratan, Buyan og Tamblingan – og området omkring Munduk byder på flere fantastiske udsigtspunkter, hvor Balis bjerge, regnskoven og havet åbenbarer sig og efterlader de fleste åndeløse.
Grundet Munduks gode jord og frugtbare klima er udbuddet af friske grøntsager her større end noget andet sted på Bali. Dette afspejler sig også ved stedets mange gode restauranter med lokal mad. Bæredygtighed og økologi er relativt udbredt og Munduk er tilmed kendt for sine gode økocaféer- og madlavningskurser.
De næste 3 nætter overnattes på Puri Lumbung Munduk i ”standard cottage”
 
Dag 3: Munduk (vandfald, let trekking og rismarker)
Der spises morgenmad på hotellet hvorefter I tager på en halvdagstur i området omkring Munduk. I starter med en scenerisk vandretur omkring Red Coral vandfaldet og flodbredden. Herfra går turen til Dayang området som er kendt for den høje koncentration af smukke risterasser. Efter en oplevelsesrig og smuk formiddag gør turen retur til jeres resort og resten af dagen er til fri disposition.
Om aftenen spises en dejlig middag sammen med rejselederen.

Dag 4: Munduk (kokkeskole)
Formiddagen byder på et par timers madlavningskursus på hotellet, hvor der læres om balinesisk kogekunst og om hvordan de lokale råvarer bruges i madlavningen, samt hvad de kan erstattes af hvis det er råvarer der kun fås i Sydøst Asien. En hyggelig formiddag med masser af gode ideer der kan tages med hjem og med rigtig god mad.
Resten af dagen er til fri afbenyttelse.
 
Dag 5: Munduk – let vandretur – Pemuteran
Efter en tidlig morgenmad er der afgang mod tvillingesøerne hvorfra en let vandretur begynder. Den smalle sti fører gennem regnskoven og langs plantager til søbredden. Herfra sejles i traditionel træbåd til modsatte side hvor der er besøg i et lokalt tempel.
Efter en dejlig formiddagstur returneres til Munduk og herfra videre vestpå til Pemuteran, nær West Bali National Park.
De næste 3 nætter overnattes i Pemuteran på Adi Assri Beach Resort.
Om aftenen spiser I en dejlig middag sammen.
 
Dag 6: Pemuteran (vandretur)
Efter morgenmad tager I afsted på opdagelse i det Vestlige Bali. Undervejs på turen besøges først tempelkomplekset Jayaprana & Layon Sari, hvorefter det er tid at udforske junglen til fods i al dens frodighed. I hører om junglens medicinske urter der bruges i den lokale lægekunst, opdager måske en kæmpeøgle, hører abernes kalden i trætoppene og ser fantastiske panoramaudsigter udover det storslåede landskab.
 
Dag 7: Pemuteran
Dag til fri disposition
 
Dag 8: Pemuteran – Tanah Lot – Sanur
Der spises morgenmad på hotellet hvorefter turen går mod syd. Der køres gennem frodige landskaber med lysegrønne rismarker, svajende palmer, brusende floder og små landsbyer. Inden ankomst til Sanur gøres holdt ved templet Tanah Lot, smukt beliggende ud for kysten.
I tjekker ind og overnatter de næste 6 nætter på Prama Sanur Beach.
I spiser en dejlig middag i Sanur om aftenen.
 
Dag 9 – 12: Sanur
Dagene tilbringes på egen hånd med afslapning ved strand og pool. Der er også mulighed for at tage til fx Kutas mange shoppingmuligheder, natteliv eller blot gå på opdagelse i Sanurs snoede gader med markeder mm
 
Dag 13: Sanur - hjemrejse
Sidste dag til at pakke samme, få en snorkeltur fra stranden eller få købt de sidste småting inden turen går mod lufthavnen for hjemrejse

 Dag 14:  hjemkomst
 
Inkluderet i rejsen er:
 • Fly med 1 skift til Bali t/r
 • Lokal og dansk rejseleder dag 2 – 8
 • 3 nt på Puri Lumbung Munduk i standard cottage
 • 3 nt på Adi Assri Beach Resort i gardenview room
 • 6 nt på Prama Sanur I superior værelse
 • Daglig morgenmad
 • 3 x middag
 • Halvdagstur omkring Munduk, med vanfald, risterasser mm
 • Kokkeskole i Munduk
 • Vandreture og tvillingesøerne
 • Mild trekkingtur omkring Munduk og jungle
 • Tanah Lot tempel
Vi har pt ikke planlagt nogle afrejser

Send rejseforespørgsel her