Doha 

I betragtning af at Doha ikke var mere end en oase i ørkenen for mindre end 100 år siden er der kommet flere turistattraktioner over kort tid og shoppingmæssigt er helt på samme niveau som Dubai.
Placeringen ved Den Arbiske Golf er måske det største aktiv, der bedst kan opleves ved at tage en spadsertur langs Corniche havnefronten.

Nogle af de populære turistattraktioner er Doha fort, Det Etnografiske Museum og Qatar National Museum. For lutter afslapning er Palm Tree Island, med sine strande og forlystelser meget besøgt af lokale familier og turister.
Mere moderne attaktioner omfatter junglen af imponerende skyskrabere, der skyder op over hele byen, som følger Dubai´s plan for udvikling.

Uden for byen er der en række dagsture, som de der har et par dage til rådighed kan opleve. Disse omfatter Dune-Bashing, ture rundt i det fejende ørkensand eller krydstogter på de traditionelle D-how der tager en rejse tilbage i tiden.
 
Attraktioner:

Corniche Denne eksotiske 7 km. lange gangbro er en tur værd. Det er businessfolk der tager væk fra kontoret en tid, unge og turister der flokkes for at nyde udsigten og den varme vind fra Den Persiske Golf.

The Pearl  Doha´s perle er svar på Dubais banebrydende kunstige øer. The Pearl er et enormt ambitiøst projekt der skal omdanne 32km. ny kystlinje og skabe 985 hektar indæmmet areal. Hele projektet med 40.000 boliger forventes at stå færdig ved udgangen af 2010.

Qatar National Museum Dette nyligt udvidede museum kaster lys over byens historie fra dengang til i dag. Højdepunkter inkl. traditionelle dragter, overdådige smykker og den maritime del med en D-how. Selve museet er et fint eks. på Islamisk arkitektur, som stammer fra 1912.

Etnografiske Museum Museet har til huse i en af de mest attraktive bygninger i Doha, et gammelt vind tårn, der går så langt tilbage som 1935, en evighed i en sådan en moderne storby. Denne dejlige gamle bygning leder tanken hen på et Doha, der eksisterede før opdagelsen af olie og den hastige udvikling af emirat og dens lille smule af udstillingsgenstande forsøg på at gøre det samme. Gratis entré.

Doha Fort Doha Fort »Al Koot", som det ofter kaldes lokalt, er et robust gamle fort, der blev bygget i maurisk design. Det er en af byens få historiske bygninger og som sådan er et besøg værd, med en beskeden udstilling af kunst og kunsthåndværk lyser det op indvendigt. Gården er også en behagelig sted for at slappe af ved springvandet på en varm dag. Gratis entré. 

Palm Tree Island Dette er et fantastisk sted at slappe af i Doha, en ø der er anvendt til afslapning lige ud for kysten.Tag en båd over og på fem minutter er den moderne by blevet erstattet af en afslappet verden af strande, swimmingpools og restauranter. Da det også i stor udstrækning er gågaden, er det meget populært som et sikkert oase for familier, både lokale og udenlandske.
Fem minutters gang fra molen i nærheden af Sheraton Doha Hotel & Resort på Corniche. Entré.

Al Shaqab Stud Al Shaqab Stud
For heste elskere dette er byens største attraktion, en chance for at komme helt tæt på Emir Sheik Hamad Bin Ali Al Thani berømte heste. Ture til Al Shaqab giver chancen for at se en af de ultra dyre heste i trav rundt om den berømte grund. Entré. 

Shopping Valget i Doha er hovedsagelig mellem de mere atmosfæriske gamle traditionelle souks eller ultra moderne airconditionerede indkøbscentre, der er dukket op i og omkring byen. Shoppingcenterene er helt unikke her, og nogen af dem kan der sejles ind i, her findes tivoli og meget mere. Priserne er meget konkurrencedygtige - se evt mere her: Villaggio

The Mall, D ringvejen og Landmark Mall, Al Shamala Road, er to af de mest populære indkøbscentre. Andre malls omfatter Det Kongelige Plaza (Al Sadd Street) og Hyatt Plaza (Al Waab Road).Du kan finde designer navne på Alfardan Center, Grand Hamad Street, mens City Center Mall, C Ring Road, hævder at være en af de største indkøbscentre i regionen og kan nemt sluge en halv dag.

De forskellige souks er langt fra Arabian Nights fantasier, men mange af dem er ganske behændig air-condition anliggender. Den mest tiltalende souks omfatter Gold Souk, off Grand Hamad Street, Souk Al-Jabor, Al Ahmed Street, som sælger lædervarer og Souk Waqif, Souk Waqif Street, som er specialiseret i parfume, krydderier, og traditionelle Qatari kjole.

Indkøbscentre har åbent lørdag til torsdag 1000-2200 og fredag 1400-2200, mens souks holde mere uregelmæssig åbningstider.