Qatar

Tag et stop-over på vej til Østen, eller en ferie i denne fascinerende ørkenstat

Mageløse bygningsværker, kamelture i ørkenen, en sprudlende kunstscene, sejlads i en traditionel Dhow med udsigt til én af verdens mest spektakulære skylines samt shopping i golf-regionens bedste traditionelle souq.

Ørkenstaten Qatar

Tag et stop-over på vej til Østen, eller en ferie i denne fascinerende ørkenstat og få et spændende mix af supermoderne storby samt fornemmelsen af arabisk eventyr.

I en periode på godt 10 år har Qatar udviklet sig fra at være et af verdens mest kedelige steder til at være ét af verdens allermest sprudlende. Udviklingen i hovedstaden Doha går så stærkt, at Doha snart kan true Dubai på titlen som Golfregionens mest dynamiske by.

I Doha kan du opleve en konstant skiftende skyline med nye arkitektoniske perler, der løbende rejser sig, og landet investerer også massivt i nye vartegn samt i imponerende ikoniske bygninger. ”Museum of Islamic Art” er et klasseeksempel på ambitionsniveauet for de nye bygninger i landet. Og ”Museum of Islamic Art” byder da også på verdensklasse kunst og er et must-see, når man besøger Doha.

En anden uundgåelig aktivitet i hovedstaden er en gåtur i den genopførte og fantastisk atmosfærefyldte Souq Wagif, der en af golfens allerbedste traditionelle markeder.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Madentusiaster og kulinariske rejsende på jagt efter nye store madoplevelser vil ikke blive skuffede i Qatar. Dohas portefølje af sofistikerede restauranter er imponerende. Og er du mere til traditionsrige måltider – eller traditionelle oplevelser, er der masser at komme efter. Du kan f.eks. købe sprøde samosa, velsmagende humus, eller en delikat Tabouleh i Souq Wagif, når du er mæt kan du tage på kamelridning i ørkenen, opleve solnedgangen over sanddynerne eller få et indblik i den traditionelle kunst – falkeflyvning.

Qatar er ifølge IMF det rigeste land i verden. Dette er bl.a. pga. landets utrolig store gas og oliereserver, der ligger i undergrunden.
  

Genellere oplysninger

Drikkepenge: Giv gerne 10 - 15% i drikkepenge da "service charge" ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for en lille skilling.

Elektricitet: 240 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater. 

Klima: Qatar er en lav halvø, der strækker sig 160 km. ud i golfen. På grund af beliggenheden ved den Persiske Golf er klimaet hele året meget varmt og der er ofte sandstorme – dog oftes om foråret. Der er tropisk ørken med meget varme somre på omkring 45-50 grader. Vintermånederne er milde og behagelige med en gennemsnitstemperatur på ca. 20 grader.

Sprog: Arabisk.

Tidsforskel: Sommertid +2 timer / Vintertid +3 timer.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Qatarsk Rial (QAR). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Intet visumkrav for danske statsborgere.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.