Peru

En rejse til Peru er et veritabelt eventyr til en svunden tid

​Peru overgår de fleste andre destinationer i verden i kategorien for store oplevelser og en rejse til Peru er et veritabelt eventyr til en svunden tid og gamle, ærefrygtindgydende kulturer. 

Peru

Verdens ældste civilisationer boede her, og man har fundet spor af mennesker så langt tilbage som 15.000 år.

Fascinerende folkeslag har gennem tiderne sat deres præg på det fantastiske landskab. Inka-byerne Machu Picchu og Cuzco er strålende eksempler på dette, men også Nazca-kulturens (200 f.kr.-800 e.kr.) store kalendere, der stadig kan ses fra luften, Chimu-folkets (1000-1400 e.kr.) guld- og sølvarbejder og tempelbyggerier i Moche-dalen er uforglemmelige oplevelser.Man skal heller ikke glemme Andes-bjergene, Amazonas-regnskoven, inkaruinerne eller de flydende siv-øer i Titicaca-søen, hvor mænds værd måles i deres evner til at strikke vandtætte huer. Peru har også verdens dybeste kløft, hvor den rejsende har chancen for at møde den majestætiske kondor, ligesom tiden kan gå med at smage på de mange hundreder forskellige kartoffelsorter, som findes i rodfrugtens hjemland, afprøve gastronomiske udfordringer i form af marsvin, alpaka, grillede oksehjerter, råmarineret fisk eller siv (!) … Mulighederne er uendelige, og alle vil de medvirke til at gøre denne rejse til en oplevelse for livet.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Generelle oplysninger:Drikkepenge: Drikkepenge er en almindelig praksis i turistbranchen i Peru, og det forventes at du giver lidt drikkepenge til chauførren, guiden, stuepigen osv. På barer, caféer og restauranter er der ofte blevet lagt en 10-15% 'service charge' i prisen, og dette fremgår af regningen. Det er almindelig kutyme at lægge ekstra 5% i drikkepenge til tjeneren.Elektricitet: 220 V (som i Danmark). Der bruges nogle steder flade stik, det kan derfor være en god ide at medbringe en adapter.Klima: I Peru er der 3 forskellige klimazoner. Ved kysten ligger den tørreste ørken med moderate temperaturer, lav nedbør og høj fugtighed, bortset fra de varmere og mere våde nordlige stræk. Her er somrene (december-april) varme med op til 35°. 

I Andesbjergene er regn hyppig om sommeren, og temperaturen og fugtigheden reduceres i takt med højden. Regnsæsonen ligger fra november-marts og falder oftest som korte byger.
Amazonas-junglen karakteriseres af stor nedbør og høje temperaturer bortset fra de sydligste dele, der har kolde vintre og sæsonmæssige nedbør. Der er størst sandsynlighed for tørvejr mellem april og oktober.Sproget: Quechua og spansk. Religion: KatolicismeTidsforskel: Sommertid -7 timer / Vintertid -6 timerValuta: Nuevo Sol (PEN).
Vaccinationer: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.Visum og pas: Det er visumfrit at rejse til Peru, når du opholder dig i landet under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder ved indrejse i Peru.

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.