VALGTE

Nepal 

I det barske og ufremkommelige Himalaya, ligger det fattige men dybt betagende land, Nepal. Mod nord afgrænset af Himalayas hvidklædte tinder og det tibetanske plateau og mod syd af de indiske sletter. Siden Nepal for første gang åbnede sine grænser for udenlandske rejsende i 50’erne, har landet været kendt som et naturmæssigt paradis for både vandrere og bjergbestigere. Og landet, der er et levende kalejdoskop af pittoreske landskaber med frodige bjergskråninger, samt ufrugtbare højtliggende enge og himmelstræbende bjergtinder, giver stadig en helt unik mulighed for at fordybe sig i den bjergmæssige idyl, der er så karakteristisk for Nepal.

Dertil er det nu også landets kulturarv, der trækker de rejsende til. For udover at huse imponerende naturscenerier med nogle af klodens højeste bjerge og vildeste floder, byder Nepal også på ældgamle byer og landsbyer, hvor hinduismen og buddhismen lever side om side, som en integreret del af det daglige liv. Nepal er fyldt med farverige templer, ældgamle klostre og buddhistiske stupaer beklædt med bedeflag - alt stadig meget upåvirket af den udefrakommende indflydelse. Hinduismens og buddhismens religiøse højtider og festivaller er stadig overalt.

Til sidst kan man oplevelsesmæssigt også krydre sin rejse med en jeep safari i den store Chitwan Nationalpark. Det er nemlig stedet at opleve det sjældne en-hornet næsehorn. Nepal er et fabelagtigt sted, hvor eventyr og legender lever side om side!