INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Nationalparker

USA

Nationalparker er et ”must see” i USA. Langt de fleste nationalparker er beliggende i det vestlige USA og byder på utrolige natur- og campingoplevelser.

In stock
Travel Code
US-U-4

Beskrivelse

Du kan på en kør-selv rundrejse i enten lejet bil eller motorhome f.eks. besøge følgende parker, der typisk vil indgå i de mere klassiske rundrejser på Vestkysten og i Florida:

Grand Canyon National Park, Yosemite National Park, Yellowstone National Park , Zion National Park, Bryce National Park, Death Valley National Park, Everglades National Park.

Besøger du mere end 4 nationalparker kan det betale sig at købe et ”National Park Pas” ved indgangen til parkerne til 80 US$ - se link nedenfor.

Kan man bo i nationalparkerne ? 
Det ville jo være rart. Så man er tæt på naturen! Der er faktisk generelt overnatningsmuligheder i eller uden for parkerne, hvor det ofte er billigst. Bestil i god tid, specielt i juli og august samt i weekender.

Hvad kan man opleve i nationalparkerne ?
 
Grand Canyon National park, Arizona
Der er 1,6km dybt ned til Colorado floden. Fra den ene side til den anden på det smalleste sted er der cirka 16 km. Grand Canyon er cirka 450 km lang fra øst til vest.

South Rim er mest besøgt i Grand Canyon National Park og området har åbent hele året. Rejser du i sommerperioden er også North Rim åben. Grand Canyon er ufattelig smuk ved solopgang eller når solen går ned og du har mulighed for adskillige aktiviteter, som bl.a. er: WhiteWater rafting - vandreture - æselrideture - rideture

Du kan også vælge at se Grand Canyon fra helikopter eller et lille fly med udgangspunkt fra bl.a. Las Vegas. En god løsning hvis du har begrænset tid. Her kommer godt 5 mio. besøgende årligt.

Yosemite National Park, Californien
Yosemite ligger nogle hundrede kilometer fra San Francisco i Sierra Nevada bjergene og er åben for turister hele året.

Parken er en af USA's mest imponerende nationalparker og en af de mest besøgte med mere end 4 mio. gæster årligt. Her er alpine landskaber, kæmpe fyrretræer, brusende vandfald, og udstrakte blomsterenge. Bedst at besøge i forårsmånederne og i efteråret. Og meget populær på søndage.

Her finder du USA's højeste vandfald Yosemite Falls, som er på mere end 700 meter. Klippeknolden El Capitan er et yndet sted for bjergklatrere fra hele verden. Hvis den lidt specielle sportsgren ikke lige er dig, findes der også mulighed for adskillige andre aktiviteter, som er: Cykelture - vandreture – æselrideture – rideture – fisketure – bjergklatring - rafting - backpacking

Vær opmærksom på at vinteren kan blokere adgangsvejen og en anden rute må benyttes.

Death Valley National Park, Californien (på grænsen til Nevada)
”Dødens dal”, som guldgraverne kaldte det, er et spændende og ”hot” ørkenlandskab nordvest for Las Vegas. Her finder du 900 forskellige ørkenplanter. Det er smukt når planterne blomstrer i marts og april og her kan du så bl.a. nyde følgende aktiviteter: Vandreture - mountainbiking - cykelture - backpacking.
Parken er åben året rundt, men om sommeren kan der blive helt op til 47 grader - så pas på varmen!.

Bryce Canyon National Park, Utah
Bryce Canyon National Park ligger i den sydlige del af Utah, cirka. 430 km. fra Salt Lake City og Las Vegas.

Smukke røde (af jern og mineraler) eroderede klippeformationer og tørre ørkenlandskaber præger Bryce Canyon, hvor du også finder naturvandrestier og spektakulære udsigtspunkter.
Parken er åben året rundt, men klimaet kan variere fra dage med sne til høj sol i forår og efteråret. Sne kan forekomme fra oktober til april. Et godt sted for primært vandreture, men du kan også tage på en ridetur.

Zion National Park, Utah
Cirka 3 timers kørsel fra Las Vegas ligger Zion National Park som betyder ”himlen”.
En lille park som kan besøges på en dag. Du kan ikke selv køre, men fragtes rundt i gratis busser. (april til oktober). Parken byder på en fantastisk smuk kløft, som skal opleves fra bunden til toppen.
Et godt sted for aktiviteter som er: Vandreture - rideture - cykelture

Yellowstone National Park, Wyoming, Montana & Idaho.
Verdens ældste nationalpark. Det meste af parken ligger i Wyoming, men resten breder sig ind i Idaho og Montana. Den er på størrelse med Lolland/Falster og Sjælland.

I Yellowstones ses bl.a. følgende dyr: grizzlybjørne, ulve, bjerggeder, bisonflokke, elge og pumaer. Naturoplevelserne her er unikke med bl.a. usædvanlig mange aktive geysere og varme kilder. Kløfter, bjerge, forstenende træer og ødemark vil du også kunne opleve.

Parken har åbent året rundt, men selve højsæsonen er kort og her er der ”trafik”. Yellowstone fortjener 2 hele dage og der er rigtig mange aktiviteter som er: Vandreture - backpacking – fisketure - cykelture - lamarideture –rideture - camping – kano og kajakture –bådture.

Everglades National Park, Florida
Everglades i solskinsstaten Florida er på størrelse med Fyn og har åbent året rundt. Det er godt at besøge Everglades om vinteren rent temperaturmæssigt og hvad angår høj luftfugtighed.

I Everglades grønne udstrakte sumpe bor der vilde alligatorer, oddere, søkøer, skildpadder, vaskebjørne og den sjældne Florida-panter samt over 300 forskellige fuglearter. Udover sump er der sletter, mangroveskov og tæt regnskov m.m. Dyrene er mest aktive ved solopgang og solnedgang.

Adgang til parken er der fra flere veje, men den bedste vej er fra Florida City syd for Miami til Flamingo (70 km). I sikker afstand kan du ad små stier opleve sumpen og de farlige alligatorer på nært hold. Fra Flamingo udgår også guidede sejlture ud i sumpene.

En dag er fint for et besøg i Everglades og fra Shark Valley kan du komme på guidede ture i åbne busser. Drømmer du om en kanotur i parken er det muligt fra Everglades City. I området omkring Everglades kan du selvfølgelig også prøve en rigtig airboat.
Aktiviteter er: Vandreture – camping – fisketure – bådture – kano og kajakture

Bestil

Send rejseforespørgsel

Nationalparker
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev

Gå til toppen af siden