VALGTE

Myanmar 

Pagoder, klostre og te-ceremonier i magiske Mandalay. 
Flydende haver, markeder og buddhist templer ved billedskønne Inle Lake – samt tusindvis af tågeindhyllede stupaer ved tempelbyen Bagan. Træd tilbage i tiden i autentiske, hellige og uspolerede Myanmar; landet med de gamle traditioner, de imødekommende charmerende mennesker – og det gryende demokrati.

Hvis det er første gang du besøger Myanmar, vil du formentlig lægge mærke til, at der eksisterer en ganske særlig stemning i landet; en opbyggende energi og et håb for fremtiden.
Myanmar fik for første gang i mere end 50 år, en demokratisk valgt regering i 2015, og mange der har levet i eksil vender nu hjem. Rejsende kan i dag få endnu lettere adgang til landets overflødighedshorn af fascinerende kulturskatte. Myanmar er fortsat et uspoleret rejsemål, der grundet sin tidligere lukkethed for omverdenen, har bevaret en del af den uskyld, som nogle af Østens øvrige rejsemål har mistet.
Med andre ord; vil du gerne opleve en bid af det oprindelige Østen, så er Myanmar garanteret også noget for dig.

De fleste myanmanere er buddhister, men her findes også kristne og muslimer. Da landet har været underlagt hårde restriktioner i mange år og da burmeserne samtidig har været meget begrænset i sin adgang til at kommunikere med omverdenen, er befolkningen meget interesseret i at høre vores historie, såvel som de også gerne vil fortælle deres. Et smil og en venlig gestus åbner mange døre på en rejse rundt i Myanmar (Burma).

Landskabet i Myanmar er alsidigt. Der findes de billedskønne strande ved kysterne i vest, det frodige land med rismarker og kokosplantager i den centrale del af af Himalaya-bjergkæden i nord. Landet gennemstrømmes af brede floder og smukke søer, som gør stedet yderst frodigt. Floden Irrawaddy deler landet og er hovedtrafikåren i Myanmar, hvor store fragtskibe og små både sejler varer mellem Mandalay og Yangon.

Gyldne pagoder og templer ligger spredt ud over hele landet, så uanset hvor du befinder dig, vil du kunne opleve imponerende bygningsværker i alle afskygninger. I Yangon kan du opleve den guldbesatte stupa Shwe Dagon Paya. Bagans fantastiske templer og stupaer er fredet af UNESCO. I alle afkroge af landet ses beviset på det religiøse liv der hersker her.

Myanmanerne er økonomisk fattige, men på spiritualitet og imødekommenhed er de rige.

Myanmars historie har været turbulent: fra britisk koloni-område frem til det blev en selvstændig koloni i 1937 og endelig helt uafhængig af Storbritanien i 1948. Militærstyret har regeret fra 1962, og da oppositionen vandt valget i 1992 ville militæret ikke overdrage magten til Aung San Suu Kyi. Hun sad herefter i husarrest frem til 2010, hvor hun blev løsladt. Under sin husarrest fik hun tildelt Nobels fredspris. Med hendes frigivelse åbnede Myanmar sig for omverdenen.

At rejse i Myanmar er som at træde tilbage i tiden. For mange af de lokale foregår transporten fortsat med oksekærre, så tempoet bliver helt automatisk skruet ned, når du rejser her. Men udviklingen går hurtigt, så snyd ikke jer selv for at opleve alt dette i tide.

Myanmar er et prisbilligt land at opholde sig i. I byerne kan der hæves penge i ATM-maskiner, men der kan generelt ikke betales med kort i butikker og restauranter, så det er nødvendigt at have lidt kontanter med sig altid.
Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle ekstra kyat.

Elektricitet: Generelt køres der med 230 V. Men der er ikke fælles standard, så der kan opleves forskellige stiktyper. Medbring adapter, der kan anvendes til flere typer stik.

Klima: Tropisk klima  det vil sige, det er varmt hele året. Temperaturen er lavest i den tørre periode fra april til oktober, hvor luftfugtigheden også er lavest. I perioden november til marts kommer der fra tid til anden heftige regnbyger, oftest sidst på dagen. Det er sjældent dagsregn.

Sprog: Burmesisk.

Tidsforskel: Sommertid + 4 1/2 time / vintertid + 5 1/2 time.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Kyat (MMK). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Der er visumpligt. Oplysninger om online ansøgning kan ske her.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.