Mauritius 

Pragtfulde tropiske strande, smukke bjerglandskaber, og frugtbare plateauer med grønne sukkerrørsplantager.Ø-staten Mauritius, der nok bedst er kendt for sine pragtfulde tropiske strande, ligger midt i det Indiske Ocean, ud for Afrikas østkyst og ca. 900 km fra Madagaskar.
 
Med kun 2-3 timers tidsforskel til Danmark og dermed ingen jetlag, og fraværet af tropesygdomme og farlige dyr, er Mauritius det perfekte sted at rejse på sol-og badeferie hen over vores vinter.
 
Klimaet er subtropisk, varmt og fugtigt året rundt med temperaturer mellem 24 til 32 grader.
I sommermånederne (fra november til april) kan man opleve tropiske storme og kraftige regnskyl, der dog som oftest er overstået på kort tid.
I et fugtigt klima som på Mauritius vil det endda tit være en skøn følelse, lige at få renset luften.
 
Både landskab og befolkningssammensætningen gør Mauritius til en fantastisk oplevelse. Her bydes på smukke bjerglandskaber, frugtbare plateauer med grønne sukkerrørsplantager og naturligvis de pragtfulde sandstrande der omkranser øen.
 
En rig kulturel fortid præger øen og befolkningen er en farverig blanding af forskellige folkefærd. Efterkommere af afrikanske slaver, og portugisiske, hollandske, engelske og franske kolonieherrer samt asiatiske emigranter fra primært Indien og Kina.
Dette fantastiske mix af øens indbyggere afspejles i religion, kultur, traditioner og ikke mindst i maden.
 
Turistindustrien er godt udbygget, specielt på de nordlige kyster, men det kan nemt lade sig gøre at komme væk fra turistområderne. Lej en bil og udforsk de mange attraktioner Mauritius byder på. Her er dyreparker, akvarier, muséer, markeder, smukke gamle bygninger i hovedstaden Port Louis og meget mere.
Vandsport som dykning, snorkeling og vandski eller delfinture er også populært.
 
Det officielle sprog på Mauritius er engelsk som man derfor klarer sig fint med, selvom de fleste lokale taler kreolsk.
 
Visum er ikke påkrævet. Inden ankomst udleveres i flyet indrejsepapirer, der skal udfyldes og afleveres i paskontrollen.