VALGTE
DESTINATION

Mauritius 

Kridhvide strande, fabelagtig snorkling, golf, gourmetmad og spa-behandlinger for feinschmeckere.
Mauritius handler først og fremmest om luksus, selvforkælelse og fantastisk service. Men her er også noget for den, der søger lidt eventyr. Bliv f.eks. dybhavsfisker for en dag, besøg brusende vandfald, eller tag på trekking i nationalparken Black River Gorge.
Naturen og befolkningssammensætningen fascinerer mange rejsende og er med til at gøre øen yderst attraktiv som turistmål. Her finder du smukke bjerglandskaber, frugtbare plateauer med grønne sukkerrørsplantager og naturligvis de pragtfulde sandstrande, der omkranser øen.

En rig kulturel fortid præger øen og befolkningen er en farverig blanding af efterkommere af afrikanske slaver, portugisiske, hollandske, engelske og franske koloniherrer samt asiatiske emigranter fra primært Indien og Kina. Dette fantastiske mix af øens indbyggere afspejles i religion, kultur, traditioner og ikke mindst i maden.

Turistindustrien er godt udbygget, specielt på de nordlige kyster, men det kan nemt lade sig gøre at komme væk fra turistområderne. Lej en bil og udforsk de mange attraktioner Mauritius byder på. Her er dyreparker, akvarier, muséer, markeder, smukke gamle bygninger i hovedstaden Port Louis med mere. Vandsport som dykning, snorkling, vandski og delfinture er blandt de mest populære aktiviteter.

Vandaktiviteter
Selvom Mauritius har en del at byde på naturmæssigt og kulturelt, er det de kridhvide strande og det turkise hav, der er hovedattraktionen på øen. Ønsker du at udforske det fascinerende undervandsliv, er der et utal af muligheder; f.eks. kan du snorkle og dykke direkte fra stranden fra en stor del af øens resorts, eller tage på en af de mange dykker- eller snorkelture til de mange uspolerede tropiske rev, der omkranser øen.
The Cathedral på den vestlige side af øen er Mauritius mest populære dykkersted, mens snorklere ofte søger mod Ile aux Cerfs på østkysten.
Er du vild med delfiner, er der også mulighed for at snorkle sammen med disse. Og for dig, der ikke vild med at iføre dig maske, snorkel, finner og iltflasker, er der stadig mulighed for at opleve det fascinerende liv under overfladen. Mange resorts tilbyder udflugter med glasbundsbåde, og på nordkysten kan du deltage i undervandsvandriger i nogle ganske særlige dragter. Blandt andre populære undervandsaktiviteter er fiskeri, og det siges, at Mauritius er et af de bedste steder at fiske, hvis man drømmer om at trække en Blue Marlin i land.

Hvis du er vild med at stå på vandski eller deltage i andre former for vandaktiviteter, er der muligheder over stort set hele øen. Disse kan du bestille gennem resorts og hoteller. Og på de mere turistprægede strande, kan du se bådene sejle langs stranden for at finde kunder – og du kan blot tage fat i dem der – og aftale tid og pris.

Naturoplevelser
De færreste forbinder Mauritius med vandring, men der findes alligevel nogle fine treks på en række mindre bjerge (under 1000 meter høje). Her vil man blandt andet kunne opleve stedets frodighed og få et fantastisk view over stort set hele øen, der er omringet af det Indiske ocean.
Le Pouce-bjerget (812 m.), Black River Gorges national park med Tamarind-vandfaldet, Maccabee-skoven med dets rige fauna og dyreliv (bl.a. aber) samt Black River Peak park med øens højeste bjerg (828 m.), er blot få blandt mange eksempler på fantastiske trekkingmuligheder. Der er rig mulighed for trekking på egen hånd, ligesom der findes mindst lige så mange muligheder for at købe sig til guidede ture.

Der findes desuden flere steder på øen, hvor man kan opleve- og blive klog på Mauritius fascinerende planteliv. Et besøg i Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden ved Pamplemousses på den nordlige del af øen, er en af de rigtig spændende oplevelser, hvis man har interesse for botanik. Haven stammer helt tilbage fra 1770 og er mest kendt for sine gigantiske åkander.
Den botaniske have virker en smule mere “vild” end dem vi kender fra fx. København og London, men rangerer højt i botaniske kredse og indeholder uvurderlige botaniske skatte, som på sin egen måde fortæller om Mauritius historie- og ikke mindst om kolonitiden.

Spa og Wellness
Spa og wellness er nærmest en selvstændig industri på Mauritius. Den knytter sig typisk til de store hoteller og resorts, men du kan som regel også købe ydelserne, selvom du ikke selv bor på hotellet. Udover de forskellige spa-aktiviteter såsom jacuzzi, forskellige typer dampbade og saunaer tilbydes mange forskellige former for massage og skønhedsbehandlinger. Er spa- og wellness en af dine prioriteter, kan det være en god idé, at finde et resort, der inkluderer spa-behandlinger i din hotelpakke.

Shopping
Mauritius er ikke kendt for shopping, men er du på udkig efter en lokal strandtaske, et par solbriller eller et par souvenirs til familien derhjemme, findes der et større indendørs marked – Bazaren- i hovedstaden Port Louis.
Bazaren er en labyrint af bittesmå stader, hvor du kan finde alskens ting og sager, men bl.a. også kvalitetsvarer inden for fx. tekstiler. På Nordøen – f.eks. i Grand Baie – har du også et fint udvalg af mindre butikker med blandt andet smykker, tøj mm.

Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 - 15% i drikkepenge da "service charge" ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle ekstra rupee.

Elektricitet: 220 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater. 

Klima: Klimaet er subtropisk, varmt og fugtigt året rundt med temperaturer mellem 24 til 32 grader. I sommermånederne (fra november til april) kan man opleve tropiske storme og kraftige regnskyl, der dog oftest er overstået på kort tid. I et fugtigt klima som på Mauritius vil det dog ofte blot føles rart at få renset luften.

Sprog: Engelsk og fransk. De fleste lokale taler kreolsk.

Tidsforskel: Sommertid +2 timer / vintertid +3 timer timer.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Mauritiske rupee (MUR). Se den aktuelle valutakurs her

Visum & pas: Intet visumkrav for danske statsborgere i indtil 30 dage.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.


Se kort over Mauritius:

Sommerferie 2021

DestinationBali
Gyldig fra12-06-2021
Gyldig til20-08-2021
Varighed14 dage
PrisFra 9.498kr.

5* Outrigger Mauritius

DestinationMauritius
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-11-2021
Varighed9 dage
PrisFra 13.998kr.

Strandresort kun for voksne, med mulighed for all-inclusive

DestinationMauritius
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-11-2021
Varighed9 dage
PrisFra 11.498kr.
Se alle tilbud