Taman Negara Nationalpark 

Nationalpark med fantastisk natur.
Regnskoven i Taman Negara National Park noget af det ældste i verden og eksperter mener, at der har været regnskov her i 130 mio år. Så hvis man kunne tænke sig at tage på tur i tæt regnskov, er Taman Negara et af de bedste steder i Sydøstasien at gøre det.

Taman Negara byder på et fantastisk flora og fauna. De gigantiske træer er dækket af slyngplanter og kun enkelte solstrejf trænger igennem de tætte trækroner. Den fugtige jordbund er perfekt grobund for tropiske planter og parken er et af de steder i verden, hvor flest forskellige plante- og dyrearter er samlet. Blandt andet har Zoologisk have i København et forskningssamarbejde med nationalparken omkring tapierne, der findes i omårdet. Derudover findes der i nationalparken mange forskellige arter af aber, vildsvin, elefanter, tigre, leoparder og meget mere.

Taman Negara National Park er et oplagt sted at tage på vandretur, da parken byder på et omfattende net af gode vandrestier og mulighed for ledsagelse af en rutineret lokal guide.
I vores pakketure er inkluderet morgenmad, frokost og aftensmad under opholdet i taman Negara.

Taman Negara 3 dage / 2 nætter

Dag 1 Afhentning på hotellet i Kuala Lumpur mellem kl. 8 og 9 og turen går i bus eller bil mod Taman Negara National Park.
Det tager ca. 3 timer at nå Ketty Tembeling Jetty. Her spiser man frokost (for egen regning), hvorefter man skal videre med langbåd på Tembeling River. Det er en smuk tur på floden, hvor man undervejs til Taman Negaras hovedkvarter Kuala Tahan passerer gummitræplantager og små Malai landsbyer.
Man har et par timer på egen hånd, inden middagen og hen ad aftenen skal man på en guidet nattur i junglen - en meget speciel oplevelse.

Dag 2 Efter morgenmaden begiver man sig ud på en fantastisk tur - en ”Canopy Walk” som nærmest kan beskrives som en vandretur i trætoppene, der med sine 500 meter er verdens længste. Videre går det til Tereksek Hill, en god vandretur, stejl nogle steder, men med storslåede udsigter undervejs.
Om eftermiddagen går man ombord i langbådene og sejler til de smukke vandfald ved Lata Berkoh, hvor der er mulighed for en svømmetur i det klare vand.

Dag 3 Så går turen retur mod Kuala Lumpur med ankomst på hotellet midt på eftermiddagen.


Taman Negara 6 dage / 5 nætter

Dag 1
Turens første dag er identisk med 3 dage/2 nætters turen.

Dag 2 Efter morgenmaden begiver man sig ud på en trekkingtur gennem junglen mod Kuala Trenggan og Kumbang Hide. Terrænet er bakket, det går konstant op og ned og junglestien går absolut ikke bare ligeud. I regnskoven er klimaet varmt og fugtigt så tempoet er lavt og der holdes mange drikkepauser undervejs. Efter ca. 5 timers vandring (11 kilometer), når man til Kumbang Hide, en enkel hytte på stilke, hvor næste nat tilbringes. Kumbang Hide er et rigtig godt sted at kigge efter vilde dyr.

Dag 3 Jeres guide tilbereder morgenmaden hvorefter I fortsætter vandreturen gennem junglen. Dagens mål er grotterne Gua Kepayang Besar og Gua Kepayang Kecil. Man vil ikke møde mange mennesker på dagens tur, da grotterne ligger i et isoleret område af Taman Negara og man kan kun komme her til fods. Overnatning i telt ved Gua Kepayang Besar. 

Dag 4 Efter morgenmaden går turen til fods mod Kuala Keniam. Undervejs besøger man grotterne Guan Daun Menari og Gua Luas. Det er en stejl tur op til grotterne, men alle besværlighederne værd.
Vandreturen fortsætter til Kuala Keniam hvorfra man med båd returnerer til Mutiara Taman Negara Resort. Såfremt tiden er til det, gøres holdt ved en landsby der tilhører Orang Asli folket. Efter ankomst til resortet er eftermiddagen fri indtil middagen serveres.

Dag 5 Efter morgenmaden begiver man jer ud på en fantastisk tur - en ”Canopy Walk” som nærmest kan beskrives som en vandretur i trætoppene, der med sine 500 meter er verdens længste. Videre går det til Tereksek Hill, en god vandretur, stejl nogle steder, men med storslåede udsigter undervejs.
Om eftermiddagen går man ombord i langbådene og sejler til de smukke vandfald ved Lata Berkoh, hvor der er mulighed for en svømmetur i det klare vand.

Dag 6 Så går turen retur mod Kuala Lumpur med ankomst på jeres hotel midt på eftermiddagen.