Vientiane 

Fransk kolonistils-stemmning, saffranklædte munke, brede boulevarder med skyggefulde Frangipani træer, gyldne templer og gode restauranter. Vientiane er ikke kun Laos' hovedstad, men samtidig en rolig og behagelig by at opholde sig i. Byen har flere vigtige buddhistiske templer samt et utal af charmerende caféer, hvor du nemt kan hvile ud efter timers tempel-sightseeing, spa-behandlinger og silke-shopping.

Vientiane blev formentlig startet af Khmernerne, men koloniseret af franskmændene og udnævnt til hovedstad i 1899. Efter anden verdenskrig forlod Frankrig Laos og en borgerkrig opstod i 1975. Siden Sovjet Unionens fald i 1991 åbnede grænserne til Laos sig for omverdenen, og selvom der er sket en hel del lige siden er det heldigvis ikke gået lige så stærkt for Vientiane som andre byer i Sydøstasien.

Ønsker du at opleve en bid af det oprindelige Østen, som Laos i høj grad stadig kan byde på, kan det være fint, at tage sig en lille vandretur i udkanten af byen, hvor de lokale synes endnu mere imødekommende og smilende. Laos hovedstad Vientiane er forfriskende overskuelig og du kan gå rundt til stort set alt. Blandt de vigtigste seværdigheder er den gyldne stupa Pha That Luang, der er Laos vigtigste symbol. Pha That Luang er symbolet på buddhisme og den laotiske suverænitet. Wat Si Saket er Vientianes ældste overlevende tempel, bygget mellem 1819-1824. Og når du er blevet tempel-træt, kan du evt. tage på en tuk tuk safari rundt i byen, eller du kan tage på cykel eller kajaktur ved Mekongfloden.

 

De Franske Kolonier med dansk rejseleder

DestinationVietnam
Gyldig fra19-10-2019
Gyldig til18-01-2020
Varighed18 dage
PrisFra 19.990kr.
DFK 1
Se alle tilbud