Luang Prabang 

Hellige forgyldte templer, saffranfarvede munke, historiske indokinesiske villaer og et verdensklasse køkken. Luang Prabang er en perle; en sammensmeltning af verdensklasse komfort samt spiritualitet på allerhøjeste plan.
Byen er UNESCO beskyttet og har intet mindre end 33 forgyldte templer, en sofistikeret fransk atmosfære med masser koloniale bygninger fra den franske kolonitid og er tilmed omgivet af en bjergtagende natur med turkis-farvede vandfald, skønne vandretreks, flodcruises på Mekong samt tågede grønne bjerge der omkrandser det hele.  

Luang Prabang er med sine fabelagtige templer og skønne atmosfære uden tvivl Laos mest populære destination. Af samme årsag er et stort antal sofistikerede boutique hoteller også skudt op i byen gennem de senere år. Og rygtet om at Luang Prabang er Sydøstasiens nok mest charmerende og "upcoming" by har betydet, at nogle af Sydøstasiens bedste kokke da også myldrer til byen i disse dage. Luang Prabang er dermed også et slaraffenland for feinscmeckere og madentusiaster.

Besøg f.eks. National Museum i det tidligere kongepalads, bestig Phosi for at se solnedgangen over byen og besøg nogle af byens vigtigste templer som f.eks. Wat Visoun og Wat Mai med flere for at fornemme den spiritualitet der hersker i byen. .

Byen med sin rolige, nedtonede og charmerende atmosfære er som balsam for sjælen; og som mange mener, så er den hele turen til Laos værd.