INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vestkystens klassikere

Kør-selv rejse i USA

Tag på en fantastisk rejse til USA, hvor du er turens chauffør. Udforsk vestkystens ikoniske områder og billedskønne naturområder. Oplev kontrasten mellem livlige storbyer og majestætisk natur.

In stock
Travel Code
US-KOR-5

Det kan du glæde dig til

Turen langs USAs vestkyst er en klassisk rute, hvis du gerne vil besøge USA. Her får du det hele med og kommer til at opleve alle de berømte byer og seværdigheder. Du besøger Las Vegas, San Francisco, San Diego og Los Angeles. Udover de kendte byer, kommer du også ud i naturen og får nogle fantastiske oplevelser i Grand Canyon og Yosemite National Park - og så er det også en fantastisk køretur på de langstrakte highways.

Dagsprogram

Dag 1-4: Los Angeles

Så er du i gang! Det bliver en fantastisk tur rundt i Californien. De første par dage foreslår vi, at du bruger i den kendte storby, Los Angeles. Her er sol og masser af glade mennesker. Byen er fyldt med spændende oplevelser, så vi anbefaler, at du er her ca. fire dage. Så kan du nå at se så meget som muligt.

Los Angeles er nok mest kendt for sine mange filmstjerner og kendisser. Derfor er den stjernebesatte, Hollywood Boulevard, et godt sted at starte. Følg de mange stjerner på Walk of Fame og find dine yndlingsskuespillere. I Hollywood finder du også Universal Studios, hvor mange af de største film er blevet til. Her er det er muligt at komme ind og får en rundtur. Så hvis du er interesseret i film, er det helt klart et besøg værd.

Efter at have set stjernerne på ”Walk of Fame”, kunne det være sjovt at se dem i virkeligheden. Tag et smut op i Beverly Hills, hvor mange af de kendte skuespillere bor. Og hvis du er heldig, kan det være du ser en kendis eller to. På vejen kan du også gå op ad Rodeo Drive, hvor du finder nogle af byens mest eksklusive og dyre butikker.

Herfra foreslår vi at køre til San Diego (90 km - ca. 2 timer.)

Dag 4-7: San Diego

Fra én storby til en anden. Når du har kørt mod syd i et par timer, ankommer du til smukke San Diego. Ligesom Los Angeles, er det også en by fyldt med seværdigheder og spændende oplevelser.

San Diego er en havneby, og derfor er den flotte havn helt klart et sted, vi anbefaler at besøge. Her kan du blandt andet opleve det imponerende skibsmuseum USS Midway. Museet er i virkeligheden et kæmpe hangarskib, der er blevet ombygget, så det nu bruges til at formidle USAs søfartshistorie. Skibet var blandt andet afsted under Vietnamkrigen - og så er den kendte Tom Cruise-film ”Top Gun” optaget på skibet.

Hvis vi bliver i det maritime tema, så er det selvfølgelig også oplagt at besøge den fantastiske park Seaworld. Her kan du opleve havets dyr helt tæt på. Hvis du vil have flere oplevelser, er der også en lang række andre forlystelsesparker - blandt andet San Diego Zoo og det amerikanske Legoland. Du vil finde oplevelser som passer til både store og små.

Herefter kan du køre til Lake Havasu City i Arizona.

Dag 7-8: Lake Havasu City

Efter en uge i to storbyer foreslår vi, at du sætter kursen mod fantastiske Grand Canyon. Der er lang vej, så vi anbefaler, at du kan tage et stop i byen Lake Havasu City.

Byen er opført ved den kunstige sø, Lake Havasu, som også har givet byen dens navn. Søen har også givet byen dens største seværdighed - nemlig broen London Bridge. Som navnet antyder, stammer broen fra den Engelske hovedstad, hvor den blev købt af en rigmand, som herefter fragtede den til Arizona og genopbyggede den sten for sten. Lake Havasu City en hyggelig by med mange små butikker, og det er en perfekt mulighed for at tanke op med mad og drikke, inden turen går mod Grand Canyon.

Hvis du er til naturoplevelser, kan du også slå et smut omkring Joshua Tree National Park. Her kan du opleve et fantastisk ørkenlandskab fyldt med de specielle Joshua-træer. Her er et unikt dyre- og planteliv, som har tilpasset sig til det barske miljø i ørkenen.

Efter en overnatning kan turen gå videre mod Gran Canyon (370 km – ca. 3,5 timer.)

Dag 8-9: Grand Canyon

Næste stop på turen er klart et af højdepunkterne - nemlig det storslåede og verdenskendte Grand Canyon. Den gigantiske kløft er 446 km lang, 29 km bred og 1.86 km dyb og skabt af Colorado-floden, der gennem 5-6 millioner af år har skåret sig igennem landskabet. Det er et helt fantastisk syn, og der bliver rig mulighed for at forevige øjeblikket. Der er nemlig lavet mange udkigspunkter langs hele kanten, så der er mulighed for at se udsigten fra flere forskellige vinkler.

Hvis du er klar på at vandre, så er der også mulighed for at tage på en tur nede i kløften og kigge op på de enorme klippevægge. Dette anbefaler vi, at man gør om morgenen, så det ikke bliver for varmt. Der er også mulighed for en helikoptertur eller rafting på Colorado-floden, så du kan få det fulde udbytte af denne fantastiske naturoplevelse.

Herefter går turen mod Las Vegas (440 km – ca. 4,5 timer.)

Dag 9-12: Las Vegas

Nu er turen kommet til et andet af turens højdepunkter - den glitrende og spilleglade storby, Las Vegas. Som en stærk kontrast til den flotte naturoplevelse i Grand Canyon, kommer du nu til ørkenbyen med de mange lys og mange penge. Hvad der sker i Vegas, bliver i Vegas, som man siger.

Byen er inkarnationen af den amerikanske drøm, og her kan intet blive for vildt eller stort. Las Vegas hovedgade ”The Strip” er kendt for sine mange store kasinoer, hvor du kan prøve lykken, hvis du føler, at heldet er på din side. Ellers kan du også bare kigge de mange spillefugle over skulderen. Her er også det ene eksklusive hotel efter det andet. Blandt andet det kæmpestore Hotel Bellagio med det kendte springvand, der leverer et fantastisk vand- og lysshow.

Om aftenen er en gåtur op ad ”The Strip” en oplevelse i sig selv. Alle lys bliver tændt, og du mærker den ægte Las Vegas-stemning. Det er helt klart om natten, at byen liver op. Her er natklubber med farverige drinks, spændende koncerter og smukke musicals. Hvis du har lyst til en shoppetur, findes der mange forskellige outlets, hvor der kan købes mærkevarer til billige priser.

Efter et par overnatninger her, kan I køre gennem Death Valley til Mammoth Lakes.

Dag 12-13: Mammoth Lakes

Nu venter der en længere køretur, der går igennem Death Valley, inden du rammer byen Mammoth Lakes.

På trods af det ugæstfrie navn, så er Death Valley faktisk et ret fascinerende sted. Om sommeren bliver området et af de varmeste i verden, og temperaturen kan komme over de 50 grader. Derfor er det et barskt, goldt, men smukt terræn. Når du kører gennem Death Valley, kommer du også forbi en række spøgelsesbyer. De står som de blev forladt og er smukke i deres ensomhed. Stop gerne ved fx Rhyolite, hvor der er mulighed for at tage flotte billeder og for at gå på opdagelse blandt de forladte huse.

Et andet fascinerende stop på ruten er Badwater Basin. Dette er det laveste område i hele Nordamerika, og ligger 86 meter under havoverfladen.

Efter den lange køretur igennem spøgelsesbyer og ugæstfrit terræn ankommer du til byen Mammoth Lakes. Her er landskabet igen blevet frodigt og grønt, og området omkring byen byder på smuk natur. Her har du mulighed for at cykle, tage på vandretur i bjergene eller sejle i kajak på de krystalklare floder.

Efter en overnatning her kan du køre til Yosemite.

Dag 13-15: Yosemite

Nu venter der endnu en af de helt store naturoplevelser. Det er nemlig blevet tid til den utroligt smukke Yosemite National Park.

Parken er kendt for sin helt fantastiske natur og rige dyreliv. Her lever pumaer, sortbjørne og et væld af forskellige fuglearter.

I parken er der også mulighed for at opleve de utrolige sequoia-træer. Det er nogle af de største træer i verden. Enkelte træer er så store, at der er tunneler i deres stammer, hvor biler kan køre igennem. Andre store seværdigheder er den mægtige klippe El Capitan og det smukke udkigspunkt Glacier Point.

Du kan vælge mellem mange forskellige vandreruter, alt efter hvilket niveau du har lyst til. Fælles for ruterne er, at de alle byder på smuk natur. Hvis du ikke har lyst til at vandre, så er det også muligt at opleve parken på cykel, fra hesteryg eller til vands i kano eller kajak.

Når du skal overnatte, kan der camperes inde i parken, og du kan også bo på et hotel lidt udenfor parken.

Herefter kan i køre til San Francisco (300 km – ca. 4 timer.)

Dag 15-18: San Francisco

Så er det tid til at vende tilbage til en af de dejlige storbyer på turen - smukke San Francisco, der ligger helt yderst på den amerikanske vestkyst. Her anbefaler vi, at du har i hvert fald tre overnatninger, så du kan nå at opleve så meget af byen som muligt.

Det største og nok også mest kendte vartegn er selvfølgelig Golden Gate Bridge. Broen, der forbinder San Francisco-halvøen med Marin County, er ikonisk med sine høje spir og den rustrøde farve. Afsæt gerne tid til at nå en tur over broen fx på cykel eller gåben.

En anden ikonisk seværdighed er det berygtede Alcatraz-fængsel. Isoleret ude midt i San Francisco Bay var fængslet i mange år hjemsted for flere af de mest kriminelle i USA. Rygterne lyder på, at mange har prøvet at flygte fra øen, men ingen er nogensinde lykkedes med livet i behold. Der er mulighed for en sejltur ud til fængslet og komme rundt på en guidet rundvisning.

Der er selvfølgelig også masser at lave inde i selve byen. Du kan blandt andet opleve den meget stejle gade, Lombardo Street, der har en hældningsprocent på 27 og en masse hårnålesving. Vi anbefaler også, at du besøger nogle af de mindre kendte kvarterer som Height-Ashbury og Chinatown. Her finder du et væld af charme, smuk arkitektur og farverige butikker.

Fra San Francisco kan du køre til Monterey.

Dag 18-19: Monterey

På vej til havnebyen Monterey kan du med fordel tage ruten der går på den flotte Highway 1. Highway 1 går langs vestkysten og er meget berømt for sine smukke udsigter og stejle klippekyster. Selvom ruten er lidt længere, er den det hele værd.

Når du ankommer til Montery, kan du tage på tur i den hyggelige fiskerby. Før i tiden levede det meste af byen af fiskeri, men nu er det primært turisme, der får hjulene til at dreje rundt. Turen kan gå forbi de gamle fiskefabrikker på Cannery Row, der nu er ombygget til hyggelige butikker og restauranter. Her kan du slå dig ned og smage på de friske fisk og skaldyr.

I byen finder du også det smukke Monterey Bay Aquarium, der huser tusindvis af farvestrålende fisk og dyr fra havet. På havet er der også mulighed for at komme afsted på hvalsafari og se de majestætiske dyr i deres naturlige omgivelser.

Fra Monterey kan I fortsætte langs Highway 1 til Santa Barbara (460 km - ca. 6 timer.)

Dag 19-21: Santa Barbara

Så er vi nået det sidste stop på rejsen - smukke Santa Barbara. Der er dog et stykke at køre, og på vejen findes masser af spændende oplevelser.

Fra Monterey fortsætter du ad den smukke Highway 1. På vejen kommer du forbi området Big-Sur. Her er der spektakulær natur, med vide udsigter, stejle klippesider og det enorme slot Hearst Castle. Du kommer også forbi den spektakulære Bixby Bridge.

Et andet spændende stop er den lille danskerkoloni, Solvang. Den blev grundlagt i 1911 og er lavet, så husene ligner gamle danske bindingsværkshuse. Her kan du hilse på indbyggerne og smage mange, danske specialiteter, fortolket af amerikanerne. Det er et sjovt sted, der helt klart er et besøg værd - især som dansker.

Vel ankommet til Santa Barbara er det på tide at slappe af og lade alle indtrykkene fra turen bundfælde sig. Her anbefaler vi, at du tager en tur ud i byen og oplever, hvad den har at byde på. Her er rig mulighed for at slappe af på de skønne sandstrande eller finde de sidste souvenirs i byens gågader. Slut rejsen af med en dejlig middag ved en af byens mange restauranter med udsigt over Stillehavet.

Kort

Bestil

Periode: 12.09.2022-15.12.2022. Varighed: 21 nætter

Fra 12.495,- DKK

Periode: 16.12.2022-05.01.2023. Varighed: 21 nætter

Fra 15.900,- DKK
Praktiske Informationer

Priserne er baseret på 1 værelse til 2 voksne eller 1 værelse til 4 personer (2 voksne og 2 børn max 11 år)

Kontakt os for andre priser.

Prisen inkluderer:

  • Fly tur/retur fra Danmark med forplejning og bagage
  • Frapris er med udgangspunkt i København. Billund, Aalborg og Hamborg mulig imod tillæg
  • Mellemklasse hoteller
  • Ford Escape eller lign. med alle nødvendige forsikringer, fri kilometer og skatter

Prisen inkluderer ikke:

  • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
  • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
  • Resort fees (forekommer på de fleste hoteller i USA)

Tillæg:

  • Anden afrejsedato eller værelsestype på forespørgsel

Laveste priser på rejsen opnås ved tidlig bestilling da især flybilletter er eftertragtede. Vi anbefaler at I bestiller 8-10 måneder før afrejse for at få de bedst mulige priser.

Gå til toppen af siden