VALGTE
DESTINATION

Jordan 

Oldtidsbyer, mineralbade og oplevelser i ørkenen. Oplev én af verdens syv vidundere i den antikke klippeby, Petra.

Tag på storslået ørkensafari blandt beduiner og kameler i fascinerende Wadi Rum, hop i et godgørende mineralbad, eller tag på undervandseventyr i det Røde Hav


Jordan er ikke kun en fredelig oase midt i Mellemøstens heksekedel. Landet har også et fantastisk klima med ganske få regnvejrsdage om året. En spændende destination for rejsende med interesse for historie og kultur: En destination, hvor der også er mulighed for at kombinere med afslappende badeferie i resortbyen Aquaba.

Petra er landets kronjuvel bl.a. kendt fra filmen Indiana Jones, Det sidste korstog. Det er også tidligere handelscentrum for handlende fra Makedonien, Kina, Indien og Arabien. Et yderst imponerende bygningsværk med hundredevis af gravmæler hugget ind i klipperne og landskabet er råt, goldt og dragende.

Jordan er et velfungende kongedømme – og Jordanerne er gæstfrie, åbne og meget sociale.

Kort sagt – Jordan er et sikkert og tilgængeligt rejseland.

Generelle oplysninger:

Drikkepenge:
Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle dinar.
 
Elektricitet
: 220 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater
 
Klima: Jordan er velsignet med Middelhavsklima og kan besøges året rundt men er allerbedst i perioderne april/maj og september/oktober. Tropisk ørken med meget varme somre på omkring 45-50 grader. Vintermånederne er køligere med en temperatur på ca. 12-14 grader. Om vinteren er det ikke usædvanligt med lidt snevejr i ny og næ.

Sprog: Arabisk.

Tidsforskel:
Sommertid +1 time / Vintertid +2 timer.

Valuta: Dinar (JOD). Se den aktuelle valutakurs her.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Visum & pas: Der er visumpligt.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning: Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her.