VALGTE
DESTINATION

Jordan 

Oldtidsbyer, mineralbade og oplevelser i ørkenen. Oplev ét af verdens syv vidundere i den antikke klippeby Petra, eller tag på storslået ørkensafari blandt beduiner og kameler i fascinerende Wadi Rum. Trænger du til afslapning eller oplevelser i vand, kan du også hoppe i et godtgørende mineralbad eller tage på undervandseventyr i Det Røde Hav. Jordan har det hele – og mere til – og med Top Tours er du sikret alletiders rejse fyldt med nye indtryk og mindeværdige oplevelser for enhver smag.

Jordan er ikke kun en fredelig oase midt i Mellemøstens heksekedel. Landet har også et fantastisk klima med ganske få regnvejrsdage om året, hvilket gør Jordan til en eftertragtet rejsedestination for dig, der hverken ønsker det for varmt eller for koldt, og som gerne vil gå langt udenom de mere regnfulde lande i det asiatiske landskab. Jordan er særligt en spændende destination for rejsende med interesse for historie og kultur, men det er også nemt at kombinere med afslappende badeferie, eksempelvis i resortbyen Aqaba, der er Jordans eneste havneby og med beliggenhed ud til Det Røde Hav i den nordlige del af Aqababugten.

Det Røde Hav er et skønt hav til badning, snorkling og dykning for både store og små, og det gør Jordan til alletiders destination for hele familien at besøge, når I trænger til luksuriøs badeferie langt væk hjemmefra. Her kan I dase på stranden, dykke ved koralrevene eller blot snuppe en hurtig dukkert i løbet af dagen. Det Røde Hav er fantastisk både over og under havets overflade, hvor du kan dykke ned til en spændende og farverig underhavsverden, der er rig på havskildpadder og forskellige fiskearter, som du ellers måske kun har læst om i bøgerne. Snyd ikke dig selv for denne unikke oplevelse, hvis du er vild med dykning og gerne vil se det helt ekstraordinære dyreliv under vandet, som Jordan har at tilbyde.
 
Også klippebyen Petra er et besøg værd, når du rejser til Jordan. Petra er kendt som landets kronjuvel og optræder blandt andet i filmen 'Indiana Jones: Det sidste korstog'. Du behøver dog ikke at have set filmen for at elske byen Petra, der tidligere har ageret handelscentrum for handlende fra blandt andre Makedonien, Kina, Indien og Arabien. I dag rummer byen fortsat et væld af aktiviteter, og Petra er udnævnt som et af verdens såkaldte syv nye vidundere med sine flotte bygningsværker med hundredvis af gravmæler hugget ind i klipperne. Her er landskabet råt og goldt, men samtidig dragende og dybt fascinerende for enhver, der lægger vejen forbi. Vil du se noget af det bedste af Jordan og komme lidt væk fra de mere turistede badebyer, er Petra derfor et absolut must at besøge.  

I Jordan er der altid masser af liv, og jordanerne er et både gæstfrit, åbent og meget socialt folkefærd, der gerne hjælper dig på din vej, hvis du skulle få brug for det. Mange jordanerne, særligt fra den yngre generation, taler godt engelsk, da dele af den normale skoleundervisning foregår på netop engelsk. Der er derfor rig mulighed for at komme tæt på befolkningen og hverdagslivet i det velfungerende kongedømme, og Jordan er et både sikkert og tilgængeligt rejseland, der får vores varmeste anbefalinger, uanset om du rejser alene eller sammen med familie og venner. Jordan er på mange måder en overset destination, som flere kunne have stor glæde af at besøge. Hos Top Tours tilbyder vi flere forskellige rejser til Jordan med skræddersyede oplevelser, så du er sikker på at få set det bedste af landet, imens du er der, og det er bare med at få undersøgt de forskellige muligheder og at få bestilt din rejse, så du snart kan tage afsted og komme i gang med at udforske Jordan som rejsedestination.

Generelle oplysninger:

Drikkepenge:
Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle ekstra dinarer som tak for god service. 
 
Elektricitet
: 220 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater
 
Klima: Jordan er velsignet med Middelhavsklima og kan besøges året rundt men er allerbedst i perioderne april/maj og september/oktober. Tropisk ørken med meget varme somre på omkring 45-50 grader. Vintermånederne er køligere med en temperatur på ca. 12-14 grader. Om vinteren er det ikke usædvanligt med lidt snevejr i ny og næ.

Sprog: Arabisk.

Tidsforskel:
Sommertid +1 time / Vintertid +2 timer.

Valuta: Dinar (JOD). Se den aktuelle valutakurs her.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Visum & pas: Der er visumpligt.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning: Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her.

Se kort over Jordan: