Indiens Juvel med dansk rejseleder

 • Afrejsested
  København
 • Destination
  Indien
 • Gyldig fra
  01-09-2020
 • Gyldig til
  30-04-2021
 • Varighed
  10 dage
 • Overnatning
  Hotel
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 9.990Kr.
10 dages klassisk rundrejse i det historiske Indien.
Delhi - Agra - Fatehpur Sikri – Ranthambore – Pushkar - Jaipur – Delhi

Indiens nordvestlige hjørne har længe tryllebundet de rejsende. De mange romantiske indtryk er her perfekt afstemt til byernes sydende basarer og templernes pragt. Og mødet med de fabelagtige forter og elegante paladser fuldender enhver rejse i dette område. 

Efter at have udforsket Delhi rejser vi til byen Agra og det mageløse Taj Mahal. Dernæst venter den forladte by Fatehpur Sikri, den dybe trappebrønd Chand Baori, og tigersafari i det enorme Ranthambore reservat, der er kendt for sin store bestand af tigre.

Videre kører vi mod den fredfyldte ørken- og pilgrimsby, Pushkar, der betragter verdenen fra ørkenens stillestående vidder. Rejsen sluttes i Rajasthans hovedstad, Jaipur, den lyserøde by. Her er det kamelvogne og en enkelt elefant, der præger gadebilledet.
 
 

Afrejser og priser pr. person
 
AfrejsedagHjemkomstdagDageFlyselskabPris
17.09.202026.09.202010KLM9.990
25.10.202003.11.202010KLM9.990
07.11.202016.11.202010Finnair9.990
09.01.202118.01.202110Finnair9.990
30.01.202108.02.202110KLM9.990
13.02.202122.02.202110Finnair9.990
27.02.202108.03.202110Finnair9.990


 

Prisen inkluderer:
 • Fly København til Delhi på økonomi-klasse tur/retur 
 • Erfaren dansk rejseleder og engelsktalende lokal guide(r)
 • 8 nætter i delt dobbeltværelse på 3* & 4* hoteller (eventuelle ændringer sker til samme eller bedre kvalitet)
 • Al transport, udflugter og entréer i henhold til program
 • Måltider i henhold til program (M=morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad)
 • Nødvendige drikkepenge er inkluderet
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:
 • Udrejse fra Billund eller Aalborg (KLM - fra kr. 490 / forbehold for plads)
 • Tillæg for eneværelse (fra kr. 1.990)
 • Drikkevarer i Indien
 • Visum til Indien (25USD = cirka kr. 180 / 1 x indrejse). Søges af den rejsende selv på internettet. Det er muligt at tilkøbe visum-assistance fra Top Tours, så Top Tours ordner visum. Pris i alt for visum ordnet af Top Tours: kr. 590.
 • Rejse- og sygdomsafbestillingsforsikring
 • Ekspeditionsgebyr (kr. 195) pr. ordrebekræftelse (max. 4 personer)
 • Andet som ikke er specificeret

  Hent digital brochure (pdf) her:  Indiens Juvel - Finnair - Brochure
 
 
Kort beskrevet dagsprogram
 
DAG 1 | DANMARK - DELHI |
Vi tager fra Danmark sidst på eftermiddagen på vej mod det eventyrlige Indien og dets hovedstad, Delhi. Vi mellemlander og skifter fly undervejs.
Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet fra Europa til Delhi. 

DAG 2 | ANKOMST TIL DELHI - BYRUNDTUR
Vi ankommer tidlig morgen til Delhi. Efter immigration og paskontrol er overstået kører vi til hotellet og stiller bagagen.  
Delhi er en imponerende hovedstad, der med sine over 14 millioner indbyggere afspejler både det gamle og moderne Indien. Delhi er som en historisk tidsmaskine, spækket med minder fra to dronninger og 70 konger, utallige erobringer og krige, engelsk kolonialisme og en befolkning sammensat af både hinduer, muslimer, sikher, buddhister samt jøder og kristne.
Den nuværende by er formodentlig den ottende i rækken af byer anlagt på dette sted, og det Delhi man kan opleve i dag er bedst kendt for de to store bydele: det gamle ”Old Delhi” med smalle gyder, kulørt folkeliv, moskeer og templer og det nye ”New Delhi”, der med sine brede boulevarder, smukke haveanlæg og storslåede bygninger blev bygget af den britiske kolonimagt og indviet i 1931 som hovedstad under deres herredømme i Indien.

Vi skal denne dag opleve både det gamle og nye Delhi.
Vi begynder i ”Old Delhi” og de snævre gader i den hektiske basar omkring den berømte moské, Jama Mashid. 
Moskéen er Indiens største med plads til 25.000 bedende og er opført i midten af 1600-tallet af herskeren Shah Jahan. 
Vi tager med lokale cykelrickshaws ind i basarens heksekedel af gyder med mennesker, boder, trafik og eksotiske lugte. Med de mange eksotiske lyde, farver og indtryk er dette Indien for fuld udblæsning og en bedre basar skal man lede længe efter!
Efter at vi har spist vores første indiske frokost, fortsætter vi videre ud i Delhis myldrende folkeliv. Vi begiver vi os nu til den nye bydel, New Delhi, hvor vi bruger eftermiddagen. Bydelen blev tegnet af arkitekterne Edwin Lutyen og Herbert Baker under det engelske koloniherredømme og er stadig præget af brede boulevarder, store grønne områder og pompøse bygninger fra den britiske storhedstid.

Første stop er ”India Gate”, der er rejst for at mindes de mange indiske soldater, der faldt i første verdenskrig. India Gate ligger i den ene ende af den brede Rajpath Boulevard, hvor præsidentpaladset, der stadig er den officielle residens for Indiens præsident, ligger i den anden ende. 
Vi fortsætter til Gurudwara Bangla Sahib, der er sikhernes gyldne tempel nær Connaught Place i det centrale Delhi.

Dagens sidste stop er Birla-templet, der er tilegnet Lakshmi, Vishnus hustru og gudinde for rigdom, skønhed og lykke. Templet, der ligner et stykke eventyrlig konditor-kunst, blev indviet i 1938 af Mahatma Gandhi, det betingede sig, at alle, uanset kaste, kunne få adgang til helligdommen. 

Bemærk - hvis trafikken i Delhi er langsommere end normalt, kan det ske, at vi ikke når at se Birla Templet.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 3 | DELHI - VINDRAVAN - AGRA OG TAJ MAHAL |
Vi spiser morgenmad, tjekker ud af hotellet og forlader Delhi med bus. Vi gør holdt undervejs og plejer at nå frem til Agra ud på eftermiddagen.
Vi stopper i Vindravan hvor vi mærker den hellige stemning og får et lille indblik i, hvor vigtige templerne er i Indiens pilgrimsbyer.

Som Delhi ligger Agra også ved Yamuna-floden og har også været hovedstad for stormogulernes rige i længere perioder. Byens historie er tæt knyttet til Indiens mest berømte hersker, Shah Jahan (1592-1666).
Agra kendes primært for det fabelagtige monument Taj Mahal, der er kendt som verdens smukkeste bygning. Shah Jahan lod Taj Mahal bygge til at huse de jordiske rester efter hans yndlingshustru Mumtaz Mahal, der døde kort efter at have født deres 14. barn i 1631. Arbejdet blev udført af 20.000 mænd fra hele Asien, der begyndte arbejdet i 1632 og var færdige i 1653. Der blev importeret marmor fra Makrana nær Jodhpur og kostbare sten af onyx, ametyst, malakit, lapis lazuli, turkiser, jade, krystal og perlemor blev transporteret til Agra fra Persien, Rusland, Afghanistan, Tibet, Kina og det Indiske Ocean.

Taj Mahal er bemærkelsesværdig på grund af de perfekte proportioner og den rige brug af intarsia af sten med fine detaljer udført i høj håndværksmæssig kvalitet. Bygningen markerer det højeste trin af udviklingen i mogulernes arkitektur. 
Når vi i solnedgangen – med forbehold for vejret -  møder Taj Mahal, ser vi ved første øjekast måske ”blot” den funklende hvide marmor. Men kigger man nærmere efter, ser man at overfladen er udsmykket med halvædelstene i et sindrigt mønster af blomster og løv. Ord kan ikke beskrive skønheden. Den skal opleves på egen hånd.
Vi bruger det sidste af eftermiddagen ved Taj Mahal inden vi ved solnedgang kører til hotellet. 

Bemærk at ved ankomst til Agra på en fredag, besøger vi i stedet Taj Mahal på dag 4 ved solopgang og Det Røde Fort i solnedgangen på dag 3. Dette eftersom Taj Mahal er lukket på fredage. 
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 4 | AGRA – FATEHPUR SIKRI - RANTHAMBORE RESERVATET 
Inden morgenmaden er det nu tid til at opleve Agras imponerende Røde Fort. Det var herfra at stormogulerne regerede deres rige. Fortet blev bygget af den tredje mogulkejser, Akbar. Enorme sandstensmure omgiver den smukke hvide marmor-moske, Perlemoskeen. De mange paladser, audienshaller, gårdhaver og springvand, blev efterfølgende opført af Akbars sønner og efterfølgere, Jehangir og Shah Jahan. 
Vi bruger tid på at udforske alle fortets krinkelkroge, hvorfra man et par steder kan skimte Taj Mahal lidt længere oppe ad Yamuna-floden.
Efter morgenmaden hjemme på hotellet, begiver vi os nu ind i ørkenstaten Rajasthan – et af Indiens mest farverige områder. Og fra bussens vinduer kan vi måske se de graciøse kvinder, iført gule eller knaldrøde sarier og bimlende ankelringe, hente vand i messingkar ved landsbyernes brønde. Størstedelen af befolkningen i Rajasthan er efterkommere af de stolte rajputter, som engang havde opdelt området i en mængde små fyrstestater.

Uden for meget trafik når vi snart den forladte by, Fatehpur Sikri. Da Akbar den Store og stormogulerne regerede, var Fatehpur Sikri i en kort periode hovedstad. Grundlagt i 1569 blev byen allerede rømmet kun 16 år senere, da Akbar den Store besluttede sig for at flytte igen. I dag står byen som et vidne om et fantastisk socialt eksperiment, hvor Indien oplevede en hidtil uset blomstringstid.
Vi får mulighed for at forestille os den pragt og storhed, som herskede ved hoffet. Vi skal også se gårdspladsen og Pachisi-spillet, hvor herskeren spillede den indiske udgave af skak, Pachisi. Dette med unge slavepiger som brikker. 
Men det fineste af alle byens monumenter er dog nok de lotusformede udhuggede midtersøjler ved Diwan-i-Kas, en prægtig kolonne i uens proportioner, som understøtter det hvælvede rum i Akbars gamle filosofiske møderum.

Fra Fatehpur Sikri fortsætter vi mod byen Bharatpur, som vi når til en sen frokost. Efter frokost kører vi videre mod Ranthambore Reservatet. Dog holder vi en kort pause undervejs for også at opleve et af Indiens mest oversete bygningsværker, Chand Baori. Der er her tale om en 13 etager dyb brønd, der blev bygget i 800-tallet under kong Chanda af Nikumbh-dynastiet. Den firkantede brønd er langs siderne beklædt med 3.500 trappetrin, der fører 30 meter ned til et stort bassin med smaragdgrønt vand.
For indeværende kan vi ikke komme ned i brønden, men den er stadig imponerende.

Dagens sidste mål er det store Ranthambore Tigerreservat, der er en af Indiens vigtigste og mest spektakulære nationalparker. Det bliver spændende at se, om vi næste dag er så heldige at få et glimt af den sjældne tiger blandt parkens ruiner.
Hvis trafikken er ”normal” bør vi være fremme ved Ranthambore omkring kl. 20. Der er sen aftensmad ved ankomsten.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 5 | RANTHAMBORE TIGERRESERVAT 
Ranthambore Tigerreservatet var engang Maharajaen af Jaipurs foretrukne jagtområde. I 1955 blev det omdannet til vildtreservat og i 1973 blev det et af områderne i Indiens ”Projekt Tiger”, hvis formål er at frelse tigeren fra udryddelse i vild tilstand. Omkring 1980 blev området erklæret nationalpark og der er stadig rigtig fine muligheder for at se dette pragtfulde dyr i naturlige omgivelser. Men nogen 100%  garanti kan man selvfølgelig ikke give.

Safariturene foregår i ombyggede, åbne lastbiler, og vi foretager turene ind i parken i selskab med en lokal vidende naturguide. Parkens stejle klipper omgiver en labyrint af vandløb og søer, og på toppen af den højeste klippe ligger det imponerende Ranthambore Fort fra 900-tallet.
Rundt om i parken ligger der også mange andre ruiner fra mogul-tiden og tigre ses ofte sole sig blandt disse. Således er Ranthambore en vidunderlig blanding af historiske ruiner og vildt dyreliv, hvor der tit kan spottes den udrydningstruede bengalske tiger. 
Af dyrearter udover tigeren kan nævnes leopard, stribet hyæne, sjakal, læbebjørn, makak- og langurabe,  sambar- og axishjort, hjorteantilope, gazelle, vildsvin, desmerdyr, hare, varan og ikke mindst de store sumpkrokodiller i søerne. 
Reservatet har desuden også et meget varieret fugleliv.

En tigersafari finder typisk sted ved daggry eller sidst på eftermiddagen, hvor de store katte er ude at røre sig og nogle gange er på jagt. Det er ikke med øjnene, at vi først oplever en tiger. Derimod med ørerne. Axishjorte og aber fornemmer, når en tiger nærmer sig og udstøder advarselsråb, som også fortæller vores guider i hvilken retning tigrene befinder sig og hvorfra, det er mest sandsynligt, vi kan se dem.

Denne dag får vi sikkert serveret en kop te eller kaffe inden vi drager af sted på dagens første tigersafari, for måske at opleve én af de truede og sjældne tigre sammen med alt det andet dyreliv.  Under denne safari aflægger vi et besøg i det imponerende Ranthambore Fort, hvorfra vi har en pragtfuld udsigt. Her kan vi passende nyde vores medbragte morgenmad.
Når vi om formiddagen er tilbage på hotellet, kan vi slappe af i området eller tage en lur. Sidst på eftermiddagen tager vi så på vores anden safari. Der er vi tilbage på hotellet, inden det bliver mørkt og spiser så aftensmaden på hotellet.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 6 | RANTHAMBORE - PUSHKAR 
Efter morgenmaden hjemme på hotellet begiver os nu videre  til den lille søvnige by Pushkar. Vejen til Pushkar går gennem Aravalli-bjergene, hvorefter vi finder ned til selve Pushkar. Liggende i midten af en smal tør dal og omkring en hellig sø er Pushkar med sin vidunderlige afslappede atmosfære meget anderledes end det vi ellers har oplevet. Noget vi straks mærker ved ankomsten til vores hotel, der ligger i ørkenen lidt uden for byen.

Pushkar er især kendt for sit store kvæg- og kamelmarked ved Kartik Purnima (novembers fuldmåne), hvor tusindvis af dyr og mennesker indtager byen. Resten af året er det stort set en rolig og fredelig by. Stort set. For søen ved Pushkar er samtidig én af Indiens helligste og byen dertil huser et af de meget få brahma-templer i landet.
Således er Pushkar også en vigtig pilgrims-by, som alle rettroende hinduer skal besøge mindst en gang i deres liv. Ved slutningen af monsunen er søens vandstand på sit højeste, hvor de mange helligdomme spejler sig på smukkeste vis i søens vandspejl. Og pilgrimmene kommer til Pushkar for i en lind strøm at gå ned til søens bredder og der fremsige deres bønner, pujas, til guderne og rense sig i det hellige vand. Året rundt sker alt omkring de mange templer og 52 ghatter, trapper, der leder ned til søen. Dette er det religiøse Indien, når det er bedst.

Ved ankomsten til vores hotel dækkes der op til middag under åben himmel. Og mens vi spiser, tændes der bål, hvorpå der underholdes med musik og dans.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 7 | PUSHKAR / UDFLUGT TIL LANDSBY I ØRKENEN
Denne dag begynder i ørkenens tegn. For så snart vi har spist morgenmad begiver vi os med kamelkærrer (vogne) ud i ørkenen for at møde og opleve nogle af områdets typiske små landsbyer. Det bliver en spændende formiddag blandt ørkenens folk og vi er først tilbage i Pushkar ved frokosttid. 

Om eftermiddagen skal vi på opdagelse i byen og omkring den hellige sø. Vi aflægger besøg ved de såkaldte ghats – trapper og platforme anlagt langs søbredden, hvorfra pilgrimmene foretager deres rituelle bad. Vi skal ligeledes besøge byens Brahma-tempel, som er tilegnet netop denne gud.
For dem der måtte ønske en ørken-tur på egen kamel er det ikke inkluderet, men kan arrangeres inden aftensmaden.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 8 | PUSHKAR - JAIPUR
Efter morgenmaden forlader vi Pushkar for at køre mod øst til byen Jaipur. Jaipur består ligesom Delhi af en ny og en gammel bydel, hvor vi koncentrerer os om den gamle bydel. Med sine lyserøde mure, er denne del af Jaipur én af Rajasthans mest bedårende steder. De krenelerede mure omkring den gamle bydel blev første gang malet terrakottarøde af maharajaen Sawai Ram Sing, for at fejre besøget af den britiske prins Albert i år 1853. Og siden er den gamle bydel vedligeholdt i den lyserøde terrakottafarve, deraf tilnavnet ”Den Lyserøde By”. Vi når Jaipur sidst på formiddagen, hvor vi samtidig finder vores gode hotel.

Efter frokost skal vi besøge byens ekstravagante og velbevarede palads og dets fine samling af historiske tekstiler, kostumer og våben. Paladset var tidligere bolig for byens maharajah.
Bagefter skal vi opleve det usædvanlige astronomiske observatorium, der blev opført i det 18. århundrede af byens grundlægger, Jai Singh. Derefter er resten af dagen til fri disposition.
Rejselederen tager i basaren om aftenen og dem der har lyst til at følge trop er mere end velkomne. Omkring solnedgang vågner byens basarer til live, og vi kan varmt anbefale aftenturen med rejselederen, hvor man bagefter får tid til at gå på indkøb og prutte om priserne på de talrige souvenirs. Det er svært at blive mæt af folkelivet i de travle gader. På overfladen synes alt som rent anarki, mens kameler og oksekærrer baner sig vej gennem det trafikale kaos og aberne flokkes på byens gamle mure. 
Men trafikken glider alligevel og ligeledes gør vi, når vi på et tidspunkt er blevet mætte af indtryk og tager tilbage til vort hotel, der fungerer som et fristed i de ellers både eventyrlige og kaotiske omgivelser.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 9 | JAIPUR - AMBER PALADS - VINDENES PALADS - DELHI 
Efter morgenmaden skal vi på opdagelse i det befæstede Amber palads i Aravalli-bakkerne små 11 kilometer fra Jaipur. Vi kører til Amber-paladset af en snørklet vej, der passerer Maota-søen før den fører forbi elefantstaldene og ender ved sejrsporten, Jai Pol. Dette er den gamle hovedstad for Kachha-waha-rajputterne, en gruppe af hinduer, der underkastede sig de stormogulske overherrer. Her opførte de et pragtfuldt palads med fornem udsmykning af vægmalerier, udskårne vinduesskærme og stukarbejder.

Rajasthan er et af Indiens mest farverige områder og læg særligt mærke til kvinderne, der klædt i farvestrålende sarier og med ringlende ankelringe bærer vand fra de omkringliggende brønde. Fra toppen af paladset er der endvidere en imponerende udsigt over den bagvedliggende ørken.

På vejen tilbage til hjertet af Jaipur og basaren, gør vi et kort stop ved det berømte og graciøse Vindenes Palads. En fem-etages facade bygget i 1760, hvor de adelige konkubiner kunne betragte gadelivet fra deres skjul bag de fint udskårne skærme, der dækkede vinduerne. Konkubinerne er der ikke mere, men gaden nedenfor har stadig, som dengang, slangetæmmere og spåkoner. Inden frokost når vi også lige at stifte bekendtskab med en typisk tæppeproduktion.

Efter frokosten er der tid til afslapning på hotellet eller ekstra oplevelser i basaren. Derpå kører vi midt på eftermiddagen ”hjem” til hovedstaden Delhi og et hotel tæt på lufthavnen.
Der er denne dag inkluderet helpension.

DAG 10 | DELHI - DANMARK 
Efter en yderst begivenhedsrig rejse gennem det indiske sletteland, er det tid at tage afsked med en af klodens mægtigste nationer. 
Midt på formiddagen letter vi med kurs mod Europa. Vi skifter fly i Helsinki og lander i København først på aftenen. 
Efter vores oplevelsesrige uge bliver det rart at komme hjem og fordøje de mange spændende indtryk. Og så må vi håbe, at der er plads i bagagen til ikke kun oplevelser, men også vores indkøbte minder fra det utrolige Indien.
Der er denne dag inkluderet forplejning på flyet til Europa.

Læs detaljeret beskrevet dagsprogram her.
 
 
Forlængelse / Ændringer
Som altid er det er muligt at forlænge rejsen med også flere oplevelser i det eventyrlige Indien. Herunder med f.eks. en badeferie til Andamanerne, Goa eller Kerala.
Kontakt os for at høre om priser.

Deltagerantal
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Maksimalt 26 deltagere.

Betaling
Depositum udgør 25% af rejsens pris og er minimum kr. 3.500 pr. person, der betales umiddelbart efter reservation. Restbeløb indbetales 60 dage før afrejse eller i henhold til bekræftelse.

Forbehold & ændringer
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Top Tours og vore lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. 
Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. Det betyder at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvis vil medføre ændringer i rejseplanen. 
Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen og at programpunkter kan risikere at udgå. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse i form af rapporter fra rejseleder og kommentarer fra kunder. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet fra den blev købt til afrejsen finder sted.
Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene de rejsendes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen. Rejsen er underlagt Top Tours’ almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.
 
 
  Hent digital brochure (pdf) her:  Indiens Juvel - Finnair - Brochure