Loading...

Formel 1-rejser i Singapore

Singapore Grand Prix den 20. september 2020

Siden begyndelsen af motorsport blev Monaco-løbet antaget som det mest prestigefulde gadeløb. Men siden debutløbet i Singapore i 2008, blev det klart, at ingen steder på Formel 1-kalenderen var så storslået og farverigt som Marina Bay Circuit.

Singapore

Det var efter ønske fra Bernie Ecclestone, at der skulle tilføjes et farverigt og prestigefyldt løb i Formel 1-kalenderen. Siden 2008 har Singapore været omgivet af prestige og det er en ære at vinde på den svære bane.

Da løbet blev afholdt første gang, var det det første natløb i Formel 1, udviklingen af lyset på banen, uden skygger, gjorde det til en enestående oplevelse. Siden Bahrain er siden blevet et natløb, imens Abu Dhabi stadig er det eneste twilightløb, det vil sige startende i sol, sluttende i mørke.

Der blev lagt 108 kilometer strømkabel, opsat 1.600 lysprojektorer, før Singapore GP var klar. Lyseffekten på 3.000 lux er omkring fire gange så høj som i en fodboldkamp, og strømforbruget er mere end tre millioner watt.

Banen er teknisk svær og det er en udfordring for kørerne. For at undgå jetlag vender man døgnet rundt. Det vil sige, at man kører på europæisk tid, hvilket betyder morgenmad klokken 14, aftensmad efter midnat. For de mange tusinde tilskuere er det helt unikt at være midt i en storby, se racerløb og nyde nattelivet og ren afslapning.

Singapore har 5.3 millioner indbyggere i den lille stat.  Den 5.065 m. lange bane har 23 sving og varer 61 omgange, ca. 2 timer.

Banen er meget teknisk svær for kørerne og der er flere steder meget få centimeter mellem en betonvæg og dækkene på bilen. Besøg af safety car er næsten garanteret.

Klimaet er en særlig udfordring i Singapore. En luftfugtighed på 70 procent eller over og temperaturer omkring de 30 grader stiller krav til fysikken i højere grad end på nogen anden bane på kalenderen.

Singapore fik omtale lige fra start. Det var her “crash gate”-skandalen foregik, hvor Renault-kører Nelson Piquet Jr. crashede sin bil på et sted, hvor det var nødvendigt at bruge safety car for at få den fjernet. Stedet var planlagt af daværende teamchef Flavio Briatore der instruerede Nelson Piquet jr.  i at køre galt så teamkammeraten Fernando Alonso kunne få sejren. Fernando Alonso havde pittet kort før Piquet Jr’s afkørsel.

View as Grid List

1 Item

per side
Formel 1-rejse i Singapore

Oplev et fantastisk Formel 1-løb i den travle storby Singapore. En 5 kilometer lang bane der bliver fejret med fest og farver. Overnat på et lækkert hotel og lad op til den næste dag med motorsport.

  • Ingen dato sat
  • 3 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København
Pris på forespørgsel