Loading...

Formel 1-rejser i Frankrig

Poul Richard

Frankrigs Grand Prix den 28.Juni 2020

En avanceret testbane

Byggeriet af banen blev finansieret af Paul Ricard, ejer af Ricard, det senere Pernod Ricard. Første spadestik blev taget i juni 1969, ved siden af Ricards private flyveplads Aéroport du Castelle. 19. april 1970 blev den 5,81 km lange bane indviet, da et løb med 2-liters sportsvogne blev afviklet i Le Castellet. Senere på året blev der også kørt flere motorcykelløb.

I 1971 gæstede Formel 1-serien første gang banen, med skotten Jackie Stewart som en senere vinder. Sidste F1-løb blev kørt i 1990, inden Frankrigs Grand Prix blev flyttet til Magny-Cours i 1991. Siden er der blevet kørt andre mindre løbsserier på banen.

Banens ejer Paul Ricard døde i november 1997, og i maj 1999 solgte arvingerne banen for 11 millioner US-dollar, til den franske virksomhed Excelis SA, som er en del af Formel 1-chefen Bernie Ecclestones koncern Family Trust APM.

Efter købet blev der investeret et stort beløb i banen; herunder nogle vidtrækkende ændringer, så banen blev en avanceret testbane. I den forbindelse blev der indgået en aftale med Toyotas nydannede Formel 1-team, som omfattede opførelsen af eget testcenter på banens område. Fra oktober 2001 brugte Toyota de nye systemer, og fra februar 2002 blev banen også brugt af andre hold. Især i løbet af vinterpausen er Poul Ricard en populær testbane for Formel 1 team, og deltagerne i 24-timers løbet på Le Mans. Banen har blandt andet et avanceret vandingsanlæg, der gør det muligt for Formel 1’s dækleverandører at bruge den til test af regnvejsdæk.

Ønsker I en individuel rejse til Frankrigs Formel 1 Grand Prix så kontakt os.

Vi kan assistere med flyrejser, hotelophold, billeje og Formel 1 billet. 

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.