Unawatuna

Unawatuna er beliggende i det sydligste Sri Lanka syd for havnebyen Galle

Unawatuna området er ikke plaget af de samme former for trafik knuder, som man finder i mange andre badebyer. Her er roligt og charmerende og indbyder ofte til en tur på stranden om aftenen.

Unawatuna

Unawatuna stranden ligger i en malerisk kilometerlang lagune, og er en blandt flere meget smukke strande i det sydlige Sri Lanka.
Området er omkranset af frodige lunde af kokospalmer, sammefaldet af den smukke lagune og palmelundene gør Unawatuna usædvanlig smuk og naturskøn, et syn man til daglig kun kan drømme om.

Skildpadder i Unawatuna
Er man meget heldig kan man se skildpadder lægge æg langs kysten. Snorkling/dykning gøres tit i selskab med skildpadder.

Dykning og snorkling
The Twin Reefs ved Unawatuna ligger beskyttet af et dobbelt rev ude i bugten, som skaber en naturlig lagune pool, der gør bugten sikker for svømmere året rundt. De 2 rev Galapiteala revet og Napoleon revet, byder på rigtig fin snorkel/dykning med mulighed for at nyde et ekstraordinær smukt marine liv under overfladen.
Der er også flere skibsvrag, som gør Unawatuna til et hit blandt dykkere. En kort sejltur tager dykkerne ud til disse dive sites.
Vraget af "Rangoon" en britiske damper, som sank for 100 år siden, men stadig står oprejst med sine master intakte, er et populært dykkersted. Sunket i samme område er "Tango". Et andet dive site er vraget af et fragtskib kaldet "Lord Nelson", der er omkring ti år gammelt. Der er et bredt udvalg af dykkerskoler i Unawatuna.

Jungle Beach ved Unawatuna
Jungle Beach, (4 km fra Unawatuna) er en lille strækning strand med skoven lige bag det, som navnet også antyder, har sin andel i, hvad det er som gør Unawatuna så smuk. En ideel strand for dem, som nyder at snorkle, Jungle Beach kan det nås med båd fra Unawatuna stranden, der er også en mindre vej fra Unawatuna, som fører til Jungle Beach.

Yatagala Rajamaha Viharaya ved Unawatuna, er en af ​​de ældste klippetempler på Sri Lanka. Klippen templet menes at været bygget for omkring 2300 år siden. Væggene prydet med vægmalerier af en 9 meter lang liggende Buddha statue.

Turtle Hatchery, Matara Road, Habaraduwa
Der ligger et skildpadde Conservation center ca. 3 km syd for Unawatuna. Centret indsamler skildpaddeæggene, som skildpadderne ligger på de lokale strande og genudsætter de ny udklækkede skildpadder i havet, når æggene er færdig udruget. Der findes Hawksbill, Grønne og Loggerhead skildpadder i havet omkring Unawatuna.
 
Galle er den 3. største by på Sri Lanka og rummer masser af minder fra kolonitiden, hvor Portugiserne indtog Galle i 1587 og opførte et stort fort. Der er ca. 10. minutters kørsel til Galle.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.