Bentota

Bentota ligger syd for Colombo på den sydvestlige kyst af Sri Lanka.

Når man krydser broen over floden Bentara også kaldet Bentota Ganga møder man kystbyen Bentota. Byen ligger på et meget smukt landområde, og det grønne i landskabet er særligt påfaldende. Høje træer og kokos palmer dominerer landskabet.

Bentota

Bentota er primær en badeby med dejlige strande. Fuldt udbygget med butikker & restauranter samt god infrastruktur, hvilket gør den til en af de mest populære badebyer på Sri Lanka.
Med et godt udvalg af hoteller lige fra turistklasse til luksushoteller, og en bred vifte af faciliteter for byens gæster, giver Bentota det perfekte grundlag for at holde badeferie på stranden. Stranden byder på perfekte forhold til diverse vandsport aktiviteter, samt sin uberørte palmestrand for dem, som ønsker mere rolige fornøjelser.

Det turkisblå hav som er helt roligt i løbet af sæsonen fra november til april gør Bentota Beach ideel til snorkling, dykning, sejlads, windsurfing, vandski og dybhavsfiskeri på en traditionel outrigger kano. Bentota er beriget med sikre badeforhold i sæsonen kombineret med sjov vandsport og spændende udflugter, hvilket ligger grund for den perfekte ferie på Sri Lanka - specielt for familierne.

Shopping i Bentota
Bentota og shopping arkaden placeret i Bentota National Holiday Resort Complex har et væld af butikker og forretninger, hvor ekspedienterne entusiastisk engagere sig i, at få gjort en handel. Der udbydes en bred vifte af ting: batik, traditionelle masker og kunsthåndværk, hatte og tøj, brassware og træ ornamenter, semi-ædle og dyrebare perler af Sri Lanka er i frontlinjen.

Dykning på Bentota Beach er rigtig fint, der findes et væld snorkle & dykkercentrer,  den vigtigste dive site er Canoe rock, hvor man  finder sandede sektioner samt koralformationer. Dykkere har mulighed for dykning fra både båd eller direkte fra kysten, hvor førstnævnte er mere populær og måske mere spændende. Der er også mulighed for aften dyk, en god mulighed for en entusiast, der higer efter eventyr.

Udflugter fra Bentota
Nyd en romantisk flod safari på Bentara floden.

Induruwa
Beliggende lige syd for Bentota er Induruwa med sit rev langs med stranden er en anden skøn badestrand.

Kosgoda Beach ligger 8 km syd for Induruwa Beach er hjemsted for et lokal baseret skildpadde rugeri og skildpadde observation projekt oprettet af Turtle Conservation Project i forbindelse med Wildlife Department of Sri Lanka. Der eksisterer kun syv arter af havskildpadder i dag og Sri Lanka er besøgt af del af dem - Green Turtle, Leatherback, Hawksbill og Olive Ridley.

Galapatha Buddhist Temple
Den historiske Raja Maha Vihare Galapatha på Bentota er et buddhistisk tempel, som indeholder steninskriptioner, stenrelieffer, søjler, damme og lavpunkter fra middelalderen.

Brief Garden
Beliggende 11 km inde i landet fra Bentota er Brief Garden designet på et koncept der ligner japanske haver. Det er en skabelse af sene Bevis Bawa, en berømt landskabsmaler. Godset, som tidligere var en gummi plantage, er i dag en kombination af en have og open-air museum. Mange skulpturer af Bevis og andre kunstnere kan ses på denne storslåede eco park, som breder sig over 5 hektar.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.