Sydstaterne

New Orleans, Memphis og Atlanta - besøg de fantastiske Sydstater i USA

Rock'n'roll, imødekommende mennesker og fantastisk mad. Sydstaterne i USA er en smeltedigel af musik, kultur og gastronomi. Tag til Nashville, New Orleans, Memphis og Atlanta og bliv opslugt af sydstatsstemningen.

Sydstaterne - Solskinsbæltet i USA

USA er et kæmpe land fyldt med forskellige nationaliter, kulturer og mennesker. Det er også noget af det, der gør USA så spændende at rejse i.

Intet sted kan du opleve USA's forskellige kulturer bedre end i Sydstaterne. Her er alt det bedste fra USA samlet, og hvad enten du er til storslået natur og majestætiske udsigter, støvet jazz på en snusket bar i New Orleans, eller krydret Cajunkylling på en lokal restaurant i Atlanta, så finder du det på en rejse til Sydstaterne i USA.

Her hos Top Tours har du rig mulighed for at komme afsted og besøge Sydstaterne. Du kan blandt andet komme på en fantastisk kør-selv rejse, hvor du kommer rundt i Sydstaterne og besøger alle de store byer og både oplever staternes kultur, musik og mad, men også den utrolige natur og storslåede landskaber.

Besøg f.eks. Memphis, Tennessee, der er et must-see for alle blues- rock- og musikelskere. Memphis er nok mest kendt for at være stedet, hvor Elvis Presley opvoksede og boede. Du kan besøge hans hjem, Graceland, der i dag er lavet om til et museum om hans liv.

En anden fantastisk musikby er New Orleans i Louisiana. Byen der er kendt som Jazzens fødested byder på et væld af oplevelser. Er du til live jazz, kan du næsten ikke undgå det. Især barerne på gaden French Street byder på mange jazzoplevelser. Foruden jazz, så er New Orleans også kendt for sin fantastiske mad, hvor du virkelig kan få smagt på de mange lokale retter.

Det er blot et lille udvalg af alt det, du kan opleve, hvis du besøger Sydstaterne i USA. De byder på et væld af farverige og historiske oplevelser og er helt klart et besøg værd. Find din rejse til Sydstaterne allerede i dag.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Generelt om Sydstaterne

Sydstaterne er, som navnet antyder, en række stater placeret i det sydlige USA. Der er lidt forskellige definitioner af, hvilke stater der hører med, men ifølge den mest almindelige definition, så består Sydstaterne af de stater, der ligger syd for Delaware-bugten, Pensylvania og Ohio-floden og inkuderer: Alabama, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Maryland, Mississippi, North Carolina, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia og West Virginia.

Selvom Florida bliver talt med, så er der mange, der ikke regner det for en rigtig sydstat, selvom det faktisk er den, der ligger længst mod syd. Det hænger sammen med, at Florida historisk set har haft større tilknytning til de nordlige stater op langs østkysten.

Sydstaterne har meget at gøre med, hvordan Amerika er blevet formet, og hvordan landet ser ud i dag.

Sydstaternes historie går tilbage til 1800-tallet. Her løsrev en række stater sig fra USA, fordi de ikke var enige med den politik, der blev ført i resten af landet eller valget af Abraham Lincoln som præsident. Dette byggede på, at Lincoln var meget imod slaveriet, men det var de ikke i Sydstaterne, da slaveriet var en stor del af deres økonomiske grundlag. Uenigheden førte til Den Amerikanske Borgerkrig, der endte med et samlet USA og en afskaffelse af slaveriet.

Selvom Sydstaterne den dag i dag er en del af USA, er der stadig en del af befolkningen, der føler et fjendskab mod de nordlige stater og omtaler krigen som "den nordlige aggressions-krig".

På en rejse til Sydstaterne kan du komme helt tæt på den spændende historie, som har skabt det USA, vi kender i dag. 

Du kan blandt andet besøge nogle af de mange plantager, der i 1800-tallet udnyttede slaverne som arbejdskraft. En af dem ligger lidt uden for New Orleans, og her kan du blive klogere på Sydstaternes historie, og hvordan USA har lært af den. Plantagen, Oak Alley Plantation, er en gammel historisk plantage med en helt fantastisk egetræsallé med gigantiske egetræer, der indhyller vejen op til plantagebygningen i et enormt grønt tæppe. 

I dag blomstrer Sydstaterne med en enorm kulturrigdom som følge af de mange forkellige nationaliteter, der bor i området. De mange byer og smukke landskaber i Sydstaterne er derfor den perfekte destination til et ægte amerikansk roadtrip. 

Kan du ikke få nok af mulighedernes land, kan du med fordel også kigge på vores kør-selv ferier til USA's vestkyst. Rejs rundt i Californien og besøg nogle af USA's mest ikoniske steder, blandt andet utrolige Las Vegas. Er du mere til en afslappende strandferie med hvidt sand og bløde ukuele-rytmer, har vi også en fantastisk tur til ø-paradiset Hawaii.

 

Saxofon og musik i New Orleans Elvis Presleys hjem Graceland i Memphis Festlig gade i Memphis

5 byer du skal besøge i Sydstaterne

 1. New Orleans, Louisiana
  Hjertet i Sydstaterne må siges at være New Orleans. Byen er især kendt for sin jazzmusik og lokale mad, der er essensen af syden i USA. Slå dig ned på en af de mange jazzbarer, og lyt til live-musik eller besøg det franske kvarter, hvor der er et væld af butikker og fantastisk stemning.
 2. Memphis, Tennessee
  Memphis er hjem for blues og rock'n'roll og er selvfølgelig mest kendt for at være byen, hvor Elvis Presley levede og producerede meget af hans musik. Udover et besøg på Graceland, kan du også tage på National Civil Rights museet, og høre om det kapitel i Sydstaternes historie, der omhandler raceadskillelse og borgerrettighedskamp. Museet er bygget rundt om det motel, hvor Martin Luther King i 1968 blev myrdet.
 3. Atlanta, Georgia
  Atlanta er en by fyldt med historie og samtidig en by i vækst. Det ses på de mange skyskrabere, samt det pulserende forretningsliv. I Atlanta kan du besøge hovedsædet for den nok mest kendte sodavand i verden, Coca Cola. Du kan også komme med bag kulisserne på en af verdens førende tv-stationer, CNN. 
 4. Nashville, Tennessee
  Ligesom Memphis er Nashville også en stor musikby og helt klart et besøg værd. Hvis du er vild med countrymusik, vil du elske Nashville, der er countrymusikkens hjemby. Også selvom country ikke er din favoritgenre, er det svært ikke at blive revet med af den fantastiske stemning og atmosfære, der er i byen. Tag en gåtur ned ad Nashville Broadway, der er fyldt med butikker, cafeer og live-musik eller besøg Country Music Hall of Fame, der er et imponerende museum med alle tænkelige genrer indenfor country-musikken.
 5. Charleston, South Carolina
  Charleston er den ældste by i South Carolina og huser USA's første museum og et rigt kulturliv. Om foråret kan du blandt andet opleve kulturfestivalen Spoleto Festival, der er en eksplosion af teater, dans og musik. Byen er også kendt for sit traditionelle sydstatskøkken, hvor der er smæk på krydderierne og smagene.

 

 

3 fantastiske naturoplevelser i Sydstaterne

 1. Mississippi-floden
  Mississippi-floden er en af de største og længste floder i verden. Den har sit udspring ved Itasca-søen i Missouri og strækker sig mere end 3.700 km gennem hele USA. Floden løber igennem både Memphis mod nord og New Orleans i syd. I begge byer er der mange muligheder for at få en tur på den ikoniske flod. Prøv f.eks. et jazzcruise fra New Orleans eller nyd et lokalt måltid ved Mississippi-flodens bred i Memphis.
 2. Great Smokey Mountains
  Sydstaterne er ikke kun hjemsted for historie og kultur. Området byder også på noget af det smukkeste natur, USA har at byde på. Det kan du opleve i Great Smokey Mountains Nationalpark, der ligger på grænsen mellem staterne North Carolina og Tennessee. Natinalparken er kæmpestor og består hovedsageligt af tæt skov, der dækker de mange bjergtoppe. Navnet kommer af den smukke tåge, der oftest lægger sig over bjergerne og giver et helt fantastisk udtryk.
 3. Alligatorer i New Orleans sumpe
  I det sydlige New Orleans finder du enorme sumpområder, der er fyldt med spændende dyr og utrolig natur. Her kan du komme afsted på swamp cruise i motorbåd og opleve de mange alligatorer i sumpene på nærmeste hold. Sumpområderne byder også på et rigt fugleliv med både traner, hejrer og skeænder. En naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvilke stater er Sydstaterne?

Disse stater er en del af Sydstaterne: Alabama, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Maryland, Mississippi, North Carolina, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia og West Virginia.

Hvad har Sydstaterne at gøre med Den Amerikanske Borgerkrig?

Sydstaterne løsrev sig i 1800-tallet fra resten af USA. De var uenige med den politik, der blev ført, og valget af Abraham Lincoln som præsident. Dette førte til en borgerkrig, som endte med at USA blev samlet, og slaveriet afskaffet.

Hvordan er vejret i Sydstaterne?

Temperaturerne i Sydstaterne ligger gennemsnitligt omkring 20 grader, men kan i sommermånederne godt komme op over de 30 grader. Vejret kan være meget omskifteligt og variere fra stat til stat, men generelt er der et behageligt klima.

Hvilke storbyer ligger i Sydstaterne?

Sydstaterne er hjemsted for en lang række af USA's mest kendte storbyer. De mest kendte er: Memphis, New Orleans, Atlanta og Nashville.

Hvad skal du se i Sydstaterne?

New Orleans, Elvis' grav ved Graceland, der nu er omdannet til museum og naturparken Great Smokey Mountains. Det var 3 hurtige, men Sydstaterne har meget, meget mere at byde på.